-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 01

Šaro gestas pribloškia ir viską keičia: pasiruošęs imti tik 10 proc. visos algos

Dar prieš kelias dienas Šarūno Jasikevičiaus ateitis „Barcelona“ klube atrodė labai miglota, bet dabar padėtis keičiasi, – rašo Lietuvos krepšinio trenerio ir Barselonos klubo santykius sekantis „Mundo Deportivo“.

„Po Eurolygos finalo ketverto košmaro atrodė, kad viena koja jau lauk, bet po dešimt dienų jis vėl stovi tvirtai dviem kojomis. Šarūno Jasikevičiaus ateitis, atrodo, tęsis su „Barcelona“, nes lietuvis treneris pasiūlė klubui daugiau nei reikšmingą dabartinio kontrakto susimažinimą, kad galėtų ir toliau vadovauti pagrindinei komandai“, – ketvirtadienį paskelbė „Mundo Deportivo“.

„Barcelona“ komandos reikalus daug metų sekantis ir gerai išmanantis Jose Ignacio Huguet atskleidė įdomių detalių Šaro ir „Barcelona“ sagoje.

Jis rašo, kad savaitės pradžioje „Barcelona“ vadovai, tarp jų krepšinio sekcijai vadovaujantis Juanas Carlosas Navarro, susitiko su Š.Jasikevičiumi aptarti Barselonos klubo sprendimo svariai susimažinti biudžetą kitą sezoną.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Kai Eurolygos finalo ketvirto turnyras Kaune baigėsi dideliu nusivylimu „Barcelona“ komandai po pralaimėjimo Madrido „Real“ pusfinalyje, katalonų klubo vadovybė nusprendė nurėžti apie 10 mln. eurų nuo viso biudžeto.

Šį sezoną „Barcelona“ krepšinio komandos biudžetas siekė net 44 mln. eurų.

Toks sprendimas atrodė, kad atsilieps ir „Barcelona“ jungčiai su Š.Jasikevičiumi.

47 metų kauniečio trejų metų sutartis su „Barcelona“ ištiksi šią vasarą.

Per trejus metus Šaras tris kartus atvedė „Barcelona“ į Eurolygos finalo ketverto varžybas, bet sykį klupo finale, o dukart pusfinalyje. Su Lietuvos treneriu „Barca“ laimėjo Ispanijos čempionato auksą 2021 metais ir dvi Karaliaus taures, bet pernai Ispanijos lygoje triumfavo „Real“, o šį sezoną katalonai dar nėra čiupinėję trofėjaus.

Scanpix/Scanpix Baltics nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Scanpix/Scanpix Baltics nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Mundo Deportivo“ rašo, kad šį sezoną Š.Jasikevičiaus alga siekia 3,5 mln. eurų įskaitant mokesčius.

Dėl jų visas atlyginimas susitraukia 49 proc., tad realiai „Barcelona“ trenerio iš Lietuvos alga turėtų būti apie 1,8 mln. eurų į rankas per pastaruosius metus.

Tokios sumos „Barcelona“ nebenorėtų siūlyti ateityje, tad iš pradžių buvo manyta, kad Š.Jasikevičius nuspręs persvarstyti kitus variantus Europos krepšinio rinkoje, kurie labiau atitiktų jo vertę.

„Tačiau Lietuvos treneris atsakė šiam scenarijui taip, kad visus pribloškė: „Atsižvelgiant į klubo situaciją, jei reikės, aš sutikčiau imti 10 proc. nuo dabartinio atlyginimo“, – Šaro žodžius iš susitikimo su klubo vadovais perpasakojo „Mundo Deportivo“.

Kol kas to nėra padaręs nė vienas sportininkas ar treneris iš „Barcelona“ futbolo ar krepšinio komandų, tad Š.Jasikevičiaus galimybės likti prie komandos vairo ir kitą sezoną akimirksniu išaugo milžiniškai.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Mundo Deportivo” rašo, kad atlyginimas nebūtų nukarpytas 90 proc., tačiau bet kuriuo atveju klubas sunkiai rastų Š.Jasikevičiaus lygio trenerį, ar net žemesnio lygio specialistą, kuris sutiktų vadovauti Barselonos komandai už sumą, kuri siektų apie pusę milijono eurų su mokesčiais.

Be to, treneris tokiam žingsniui ryžtasi žinodamas, kad sudėtis nebus tokia stipri (bent jau teoriškai) dėl biudžeto sumažinimo, reikės atsisveikinti su keliais žaidėjais ir bus sunkiau prisikviesti lygiaverčių naujų krepšininkų.

Taip pat svarbu, kad dėl tokio trenerio poelgio „Barcelona” gautų pavyzdį, pagal kurį būtų lengviau derėtis su kitais savo klubo sportininkais.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Viso Barselonos klubo vadovas Joanas Laporta liko sužavėtas Šaro gestu, kuris parodė, kad klubą palaiko ne tik žodžiais, kai to reikia labiausiai”, – rašo „Mundo Deportivo”.

Šio Ispanijos dienraščio apžvalgininkas mano, kad dabar net ir nesėkmė Ispanijos lygos atkrintamosiose varžybose (šiuo metu „Barcelona” žaidžia ketvirtfinalyje ir 1-0 pirmauja prieš „Valencia”, – red.) nesutrukdytų pratęsti sutarties su Š.Jasikevičiumi, kuris dabar vėl tvirtai abiem kojomis stovi prie komandos vairo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius