-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 01

Šarūnui Jasikevičiui kelią į Barseloną užkirto ne tik netikėta kliūtis

Šarūnui Jasikevičiui tapti naujuoju „Barcelona“ treneriu sutrukdė ne tik Ispanijos krepšinio lygos taisyklės. Pasirodo, lietuvio savo vizijoje nematė garsusis Ispanijos treneris Aito Garcia Renesesas, kuris turėtų tapti „Barcelona“ klubo direktoriumi.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Po 8 metų bendro darbo atsisveikinusi su treneriu Xavi Pascualiu, „Barcelona“ keičia komandos viziją. Katalonai ketina verstis mažesniu biudžetu ir daugiau remtis jaunimu.

Todėl į komandą atvyksta A.G.Renesesas, kuris prie Barselonos klubo vairo labiau norėjo matyti ne Š.Jasikevičių, o ispaną Sito Alonso.

Šis duetas kartu dirbo Badalonos „Juventut“ klube, kai šis išugdė Ispanijos krepšinio žvaigždes Rudy Fernandezą ar Ricky Rubio ir kitus. Būtent tokių užaugintų šviesulių pastaraisiais metais pasigedo „Barcelona“.

Beje, 40-ies S.Alonso laikomas vienu perspektyviausių Ispanijos trenerių.

Taigi, kai „Barcelona“ vedė derybas su A.G.Renesesu, šis užsiminė, kad komandoje labiau pageidauja matyti ne Šarą, o tautietį, su kuriuo užmezgė puikų darbinį ryšį.

Aišku, ko gero, didžiausią įtaką nutrūkusioms „Barcelona“ deryboms su Š.Jasikevičiumi turėjo Ispanijos krepšinio lygos taisyklės – dėl per mažo trenerio darbo stažo (Šaras vyr. treneriu dirba pusmetį, o Ispanijoje treneriai gali dirbti tik padirbėję dvejus metus), lietuviui kelias į Barseloną užkirstas.

Tiesa, jei nepavyks baigti derybų su S.Alonso, „Barcelona“ gali imtis labai nepopuliaraus sprendimo – samdyti Barselonos dublerių trenerį Alfredą Julbe.

Tai gali būti skausmingas sprendimas „Barcelona“ sirgaliams, nes kandidatų treniruoti „Barcelona“ sąraše buvo ne tik Š.Jasikevičiaus, bet ir kur kas garsesnių specialistų Ettore Messinos ar Svetislavo Pesičiaus, taip pat Andrea Trinchieri ir Giorgos Bartzoko pavardės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius