-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 27

Statistikos veidrodyje: žalgiriečių viešnagė Krasnodare – misija neįmanoma?

„Iš Rusijos su meile“ – taip vadinasi 1963-iaisiais sukurtas antrasis filmas apie Džeimsą Bondą. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai apie savo viešnages didžiojoje kaimynėje vargu ar galėtų pasakyti tą patį. Vykdyti savo misijas prieš varžovus iš Rusijos Lietuvos krepšinio grandui sekasi žymiai sunkiau nei legendiniam britų agentui.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.

Penktadienio vakarą Gintaro Krapiko ir jo kariaunos laukia dar vienas nelengvas išbandymas – sustabdyti įsibėgėjusį krasnodarietišką lokomotyvą.

Su Rusijos klubais žalgiriečiams anksčiau yra ne kartą tekę žaisti ir VTB Vieningoje lygoje, tačiau prestižiškiausiame žemyno turnyre dvikovos prieš rusus būna ypač sudėtingos.

Tai bus jubiliejinė 30-oji „Žalgirio“ dvikova Europos taurių turnyruose su Rusijos klubais. Statistika kol kas tikrai neguodžia – vos 7 pergalės. Rodikliai dar niūresni, jei žvilgtelsime kaip kauniečiams sekasi žaisti svečiuose. Per 14 ligšiolinių dvikovų svečiuose su Rusijos klubais „Žalgiris“ laimėjo vos vieną kartą – 2014-aisiais, kai 61:55 patiesė Žemutinio Naugardo „Nižny Novgorod“ krepšininkus.

Iš viso Senojo žemyno turnyruose žalgiriečių varžovais yra buvę šeši Rusijos klubai – Saratovo „Avtodor“, Maskvos CSKA, Maskvos srities „Chimki“, Kazanės UNIKS, „Lokomotiv“ ir „Nižny Novgorod“. Penktadienio „Žalgirio“ varžovas iš Krasnodaro yra vienintelis iš jų, kurio Kauno ekipai dar nėra pavykę įveikti – visos trys rungtynės pasibaigė „Lokomotiv“ pergale.

Pirmoji pažintis su Rusijos komandomis „Žalgiriui“ buvo 1997–1998 metų sezoną, kai tuometinėje Saportos taurėje Jono Kazlausko treniruojama komanda susitiko su auksinius laikus tuo metu išgyvenusia „Avtodor“. Žalgiriečiai tą sezoną nuskynė trofėjų, pusfinalyje perlipę būtent per saratoviečių barjerą. Tiesa, svečiuose Lietuvos čempionai pralaimėjo 63:77, bet žengė į finalą namuose iškovoję įtikinamą pergalę 96:74.

Po metų Kauno ir Saratovo krepšininkai ietis kryžiavo iš naujo. Nors tą sezoną „Žalgiris“ iškovojo istorinį Eurolygos titulą ir per visą kampaniją patyrė vos du pralaimėjimus, o „Avtodor“ vos su dviem pergalėmis liko A grupės dugne, dvikovoje Saratove sėkmė šypsojosi būtent Rusijos klubui – 87:82.

Pačiu neparankiausiu Rusijos klubu Eurolygoje ir toliau išlieka Maskvos CSKA. Žaisdami su kariškiais žalgiriečiai iš 16 dvikovų pralaimėjimo 15 ir visas aštuonerias svečiuose.

Orakulo prognozė
Orakulo prognozė 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius