-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 18

Tik faktai: atsigavęs A.Kavaliauskas ir Kazanės prakeiksmas A.Milakniui

Kauno „Žalgiris“ daro viską, kad patektų į Eurolygos ketvirtfinalį. Vienas „gyvenk arba mirk“ išgyventas – žalgiriečiai Kazanėje 82:80 palaužė UNIKS ir iškovojo jau 12 pergalę šį sezoną. 24sek pateikia įdomiausius mūšio su UNIKS faktus: nuo Artūro Milaknio prakeiksmo iki retų Antano Kavaliausko skaičių ir Pauliaus Jankūno šou, prie kurio malonu priprasti.
Antanas Kavaliauskas
Antanas Kavaliauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Žalgiris“ laimėjo 6 iš pastarųjų 8 Eurolygos rungtynių. Tai geriausia atkarpa šį sezoną.

Praėjusį sezoną Artūras Milaknis atstovavo UNIKS, o šiose rungtynėse Kazanėje prametė visus 4 metimus „iš žaidimo“ – 2 dvitaškius ir 2 tritaškius. Pasižymėjo tik 2 tiksliomis baudomis, taip pelnęs 2 taškus.

A.Milaknis žaidė tiek, kiek ir Kaune – 17 minučių. Beje, pirmajame rate snaiperis irgi įmetė 2 taškus. Per du tarpusavio mačus su UNIKS Artūras prametė visus 5 tritaškius, o iš viso „iš žaidimo“ pataikė tik 1 metimą iš 8.

UNIKS šį sezoną taps vienintele komanda, į kurios krepšį A.Milakniui nepavyko įmesti nė vieno tritaškio. Prieš likusius 4 varžovus A.Milaknis iš toli jau buvo pasižymėjęs pirmajame rate.

Paulius Jankūnas pelnė 21 tašką ir 6 kartą šį sezoną peržengė 20 pelnytų taškų ribą. Beje, su 30 naudingumo balų kapitonas ne tik tapo geriausiu rungtynių žaidėju, bet ir 4 kartą pasiekė simbolinę 30 naudingumo balų žymą.

16-ose rungtynėse iš eilės P.Jankūnas surinko dviženklį naudingumo balų skaičių, o 6 pastaruosius susitikimus žalgirietis renka ne mažiau nei 18 naudingumo balų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pergalės džiaugsmo akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pergalės džiaugsmo akimirkos

Antanas Kavaliauskas šį sezoną su UNIKS jaučiasi geriausiai. Kazanės komanda yra vienintelė, į kurios krepšį abiejuose mačuose vidurio puolėjas įmetė mažiausiai 10 taškų. Kaune A.Kavaliauskas su UNIKS buvo surinkęs 14 taškų. Pasirodymas Kazanėje (10 tšk.) buvo ketvirtas rezultatyviausias šį sezoną.

Keithas Langfordas į „Žalgirio“ krepšį įmetė 27 taškus ir viršijo savo 22,3 taško vidurkį. Per du mačus į žalgiriečių krepšį amerikietis įmetė 26,5 taško – abu kartus žaisdamas po traumos.

Lukas Lekavičius perėmė 3 kamuolius – daugiausia šį sezoną. Iki asmeninio pakartoto Eurolygos rekordo trūko tik vieno perimto kamuolio.

Paulius Valinskas sužaidė ketvirtąsias Eurolygos rungtynes šį sezoną ir jau trečią kartą pasižymėjo 2 taškais. Pastarąjį kartą aikštėje jis buvo pasirodęs prieš 12 turų – tame pačiame mače su UNIKS gruodžio 22-ąją.

Lino Žemgulio nuotr./Paulius Valinskas
Lino Žemgulio nuotr./Paulius Valinskas

Per 6 pastarąsias rungtynes Kevinas Pangosas pataikė tik 2 dvitaškius iš 16 (12,5 proc.).

Renaldas Seibutis pelnė 4 taškus ir pataikė 1 tritaškį iš 2. Šį sezoną tai tik 4 tikslus lietuvio tritaškis iš 19 (21,1 proc.).

Brockas Motumas pirmą kartą šį sezoną tritaškius pataikė šimtu procentų tikslumu – sumetė visus 3. Beje, tai buvo naudingiausios (12 naud. bal.) puolėjo rungtynės nuo sausio 13-osios.

Augusto Lima Kazanėje pelnė 9 taškus – tai ketvirtos rezultatyviausios jo rungtynės šį sezoną.

Edgaras Ulanovas suklydo 4 kartus – daugiausia šį sezoną. Tai antras prasčiausias jo rodiklis per tris sezonus Eurolygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius