Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 03 22

Tik faktai: nutrūkusi įspūdinga Pauliaus Jankūno serija ir „Žalgirio“ snaiperių anomalijos

Kaune sukilusi krepšinio euforijos banga atsimušė į Stambulo „Anadolu Efes“ gynybines užtvaras. Turkai nukenksmino pagrindinius žalgiriečių ginklus ir iš „Žalgirio“ arenos išsivežė labai svarbią pergalę lenktyniaujant dėl aštuntosios vietos Eurolygoje. 24sek pateikia įdomiausius „Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ dvikovos (68:76) faktus.
paulius-jankunas-fanai-labai-pridejo-energijos
paulius-jankunas-fanai-labai-pridejo-energijos

Viena iš neapdainuotų pralaimėjimo priežasčių – Pauliaus Jankūno pasirodymas. „Anadolu Efes“ gynyba nukenksmino „Žalgirio“ kapitoną iki 9 taškų, 3 atkovotų kamuolių ir 4 naudingumo balų.

Nutrūko įspūdinga P.Jankūno 16 iš eilės rungtynių serija, kuriose puolėjas rinko dviženklį naudingumo balų skaičių.

Pastaruosius 6 mačus rinkęs vid. 23,3 naudingumo balo, šįkart lietuvis buvo šešiskart mažiau efektyvus.

Atrodo, „Anadolu Efes“ priekinė linija P.Jankūnui buvo labai neparanki – ir pirmajame mače kapitonas atkovojo tik 2 kamuolius, pelnė 8 taškus ir surinko 10 naudingumo balų.

„Žalgirio“ arenoje buvo pasiektas sezono lankomumo rekordas – dvikovą su „Anadolu Efes“ stebėjo 14 862 sirgaliai. Ankstesnis rekordas – 12 896 žiūrovai dvikovoje su Madrido „Real“.

Leo Westermannas (8) ir Lukas Lekavičius (6) kartu atliko 14 rezultatyvių perdavimų – vienu daugiau nei visa „Anadolu Efes“ komanda (13).

Lukas Lekavičius pirmą kartą taip agresyviai per savo karjerą Eurolygoje atakavo iš dviejų taškų zonos – metė net 10 dvitaškių. Pataikė tris ir baigė mačą su 11 taškų.

Vienas „Žalgirio“ komandos „X faktorių“ Brockas Motumas sužaidė vieną prasčiausių sezono mačų – per 24 minutes pasižymėjo 5 taškais (1/5), bet nesurinko nė vieno naudingumo balo. Prasčiau australas žaidė tik lapkričio 18-ąją, kai surinko -6 naudingumo balus su Maskvos CSKA.

VIDEO: Artūras Milaknis: „Tokiose rungtynėse smulkmenos – aukso vertės“

Robertas Javtokas epizodiškai pasirodė aikštėje (2 min. 54 sek.) ir pelnė 2 taškus – pirmuosius Eurolygoje nuo sausio 20-osios.

Šį sezoną iki 26-ojo turo išmesdavęs beveik po 5 tritaškius per rungtynes, įžaidėjas Kevinas Pangosas per du pastaruosius susitikimus nė sykio neatakavo iš trijų taškų zonos. Kai nepataikė bent vieno tritaškio, šį sezoną kanadietis nė sykio nebuvo rezultatyvesnis nei 4 taškai. Šįkart su „Anadolu Efes“ jis surinko 3 taškus.

Tris kamuolius perėmęs Augusto Lima pasiekė karjeros rekordą.

E.Ulanovas pelnė 10 taškų ir pataikė 2 tritaškius iš 3 – daugiausiai šį sezoną Eurolygoje. Jo karjeros rekordas – trys tritaškiai. Šiemet E.Ulanovas iš toli meta taikliausiai per tris sezonus Eurolygoje – 37,5 proc. tikslumu.

„Žalgiris“ trečiose namų rungtynėse iš eilės nepasiekė 70 taškų žymos.

„Žalgirio“ gynyba visiškai uždarė Thomasą Heurtelį. Vid. 13,3 taško, 5,9 rezultatyvaus perdavimo ir 13,7 naudingumo balo renkantis „Anadolu Efes“ įžaidėjas Kauną paliko su 0 taškų, 1 rezultatyviu perdavimu, 3 klaidomis ir -5 naudingumo balais.

VIDEO: Edgaras Ulanovas: „Nesam tokia komanda, kuri gali nugalėti puolimu“

„Anadolu Efes“ gynėjas Jaysonas Grangeris pelnė 25 taškus ir surinko 30 naudingumo balų – tai rezultatyviausios ir naudingiausios jo sezono rungtynės.

Stambulo klubas šventė 6 pergalę per 7 pastarąsias Eurolygos rungtynes.

Kad patektų į ketvirtfinalį, mažiausiai, ką nuo savęs gali padaryti „Žalgiris“, yra laimėti trejas likusias Eurolygos rungtynes iš eilės. Tai reiškia pakartoti sėkmingiausią sezono atkarpą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius