-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 25

„Žalgirio“ kelyje – Eurolygos veteranas, atmetęs „Spurs“ pasiūlymą

Vitorijos „Laboral Kutxa“ ekipa turi užtikrintą lyderį, kuris Kauno „Žalgiriui“ ketvirtadienį gali kelti daugiausia problemų. Tai Ioannis Bourousis – geriausias kovotojas dėl atšokusių kamuolių Eurolygoje. Patyrusio graiko karjeroje netrūko spalvingų epizodų. Tarp jų ž kaltinimai dopingo vartojimu ir atmestas „San Antonio Spurs“ pasiūlymas.
Ioannis Bourousis
Ioannis Bourousis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sėkmingas sezonas

Vitorijos vedlys komandoje pirmauja ne tik pagal atkovotus kamuolius (9,4), bet ir pagal taškus (13,9) bei naudingumo balus – 21,8.

Tiesa, pastarąjį kartą Kaune 213 cm graikas buvo sustabdytas ir tepelnė 4 taškus ir atkovojo 7 kamuolius. Tačiau to nepakako – „Laboral Kutxa“ šventė užtikrintą pergalę 89:68.

Tai buvo pirmosios „Top 16“ rungtynės. Nuo to laiko patyręs 32-ejų vidurio puolėjas žaidė galingiau ir ketvirtame rate buvo pripažintas geriausiu Eurolygos savaitės krepšininku.

Su I.Bourousio pagalba Vitorijos komanda yra geriausiai dėl atšokusių kamuolių kovojanti ekipa (39,1). Tuo tarpu „Žalgiris“ yra arti šios statistikos grafos dugno ir sugriebia vos 30,9 kam.

Pirėjo klube ir Graikijos rinktinėje I.Bourousis žaidė kartu su Kauno „Žalgirio“ aukštaūgiu Ianu Vougiouku.

„Jie turi I.Bourousį, o jo sezonas yra tiesiog išskirtinis. Tai klasikinė Ispanijos komanda, kurios žaidimas yra itin subalansuotas“, – prieš išvykdamas į Vitoriją kalbėjo žalgirietis.

VIDEO: Ioannis Bourousis

Dopingo skandalas

2011 metais graikas buvo įsivėlęs į dopingo skandalą. Dėl šių kaltinimų krepšininkas buvo atleistas iš Pirėjo „Olympiakos“ ekipos.

Incidentas iškilo paviešinus krepšininko ir vieno FC „Kavala“ futbolo klubo atstovų telefoninį pokalbį, kuriame I.Bourousis prašo parūpinti jam daugiau dopingu laikomų medikamentų, nes jo atsargos jau baigėsi.

Vidurio puolėjas tuomet pats paprašė Graikijos krepšinio federacijos atlikti jam dopingo testą ir jis buvo neigiamas.

„Dalyvausiu visuose teismo procesuose, įrodysiu, kad mano vardas buvo suterštas neteisingai. Aš niekada nedalyvavau jokiuose reikaluose, susijusiuose su draudžiamų preparatų pirkimu ar vartojimu“, – tada sakė aukštaūgis.

Po skandalo krepšininkas nusprendė karjerą tęsti Milane.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ioannis Bourousis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ioannis Bourousis

Atmetė „Spurs“ pasiūlymą

Tiesa, krepšininko karjerą I.Bourousis pradėjo būdamas tik 18-os. Iki tol jis puoselėjo plaukiko karjerą. Tačiau sulaukęs pilnametystės vaikinas taip ištįso, kad šiam sportui buvo per aukštas.

Graikas prie Ispanijos ekipos prisijungė prieš šį sezoną, po to, kai praėjusį sezoną su Madrido „Real“ tapo Eurolygos čempionu.

I.Bourousiui tai jau 14-as Eurolygos sezonas. Per ilgą karjerą jis atstovavo Atėnų AEK, Pirėjo „Olympiakos“ ir Milano „Emporio Armani“ ekipoms.

25-erių krepšininkas tuomet teigė, kad nesijaučia pasirengęs žaisti NBA.

Krepšininką galima prisiminti ir iš Europos čempionatų – su Graikijos rinktine jis 2005 metais laimėjo auksą, 2009 – bronzą.

Tais pačiais, 2009 metais, krepšininkas sulaukė pasiūlymo iš NBA. „San Antonio Spurs“ klubas tuo metu graikui siūlė trejų metų, 12 mln. JAV dolerių kontraktą, tačiau I.Bourousis jį atmetė. 

Vietoj to jis trejiems metams pratęsė sutartį su „Olympiakos“ klubu, kuriame uždirbo 5 mln. eurų. 25-erių krepšininkas tuomet teigė, kad nesijaučia pasirengęs žaisti NBA, tačiau „Spurs“ – jo svajonių komanda.

„Spurs“ treneris Greggas Popovičius graikui negailėjo pagyrų ir lygino su legendiniu Serbijos krepšininku Vlade Divacu.

I.Bourousis planavo į NBA persikelti po kelių metų, bet stipriausioje pasaulio lygoje taip niekada ir nežaidė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ioannis Bourousis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ioannis Bourousis
  • Ioannis Bourousis pirmauja Eurolygoje pagal atkovotus kamuolius (9,4).
  • I.Bourousiui trūksta 35 taškų iki 2000 taškų Eurolygoje.
  • I.Bourousiui trūksta septynių tritaškių iki 100 taiklių tolimų metimų.
  • I.Bourousis namuose pataiko net 11 tritaškių iš 19, išvykose – vos 4 iš 19-os.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius