Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 09 14

Žvilgsnis į „Žalgirį“ – iššūkis Šarūnui Jasikevičiui ir pasakiška sąjunga

Tradicijų besilaikantis Kauno „Žalgiris“, kurio viltys gulasi ant Šarūno Jasikevičiaus pečių. Taip žalgiriečius prieš 2016–2017 metų sezoną pristato oficialus Eurolygos puslapis.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgiris“ ištikimai laikosi savo filosofijos – buria komandą iš vietos talentų ir aplink juos lipdo užsieniečius.

Tačiau pagrindinis testas bus ne tik aikštėje, bet ir už šoninės linijos. Krepšinio legenda Šarūnas Jasikevičius pirmąjį sezoną savo karjeroje pradeda vyr. trenerio poste.

Jį stebės daug akių, o Š.Jasikevičius turi įsibėgėti labai greitai, nes pirmąjį mėnesį laukia dvikovos su „Panathinaikos“, „Baskonia“, „Fenerbahče“ ir „Maccabi“.

Sezonas „Žalgiriui“ gali būti ilgesnis nei įprastai, nes jo viduryje laukia 4 išvykos per 6 mačus į Maskvą, Madridą, Belgradą ar Stambulą.

Bet didžiulė komandos širdis ir nenuilstamas kovingumas tikrai bus įskiepyti naujokams, o ši žaidėjų grupė, kaip ir kasmet, bandys atnešti džiaugsmą aistringiesiems fanams krepšinio žemėje“, – „Žalgirį“ apibūdino euroleague.net.

Oficialus Eurolygos puslapis siūlo įsidėmėti Kevino Pangoso pavardę. Iš Las Palmaso „Gran Canaria“ į Kauną atvykęs antrus metus Europoje žaidžiantis kanadietis sublizgėjo Europos taurėje, kur rinko vid. 11,9 taško ir 4,9 rezultatyvaus perdavimo.

Lino Žemgulio nuotr./Kevinas Pangosas
Lino Žemgulio nuotr./Kevinas Pangosas

Brandus įžaidėjo sezonas uždirbo jam vietą antrame simboliniame Europos taurės penkete.

„Vos 23-ejų įžaidėjas atvyksta į Eurolygos komandą, garsėjančia tradicijomis ir pasitikėjimu jaunais talentais. Ši sąjunga atrodo pasakiška, ypač kai treneris pats buvo energingas atakų organizatorius.

Tikėkitės, kad Pangosas gaus daug galimybių pademonstruoti savo sugebėjimus. Panašu, kad į priekį žengs ir jis, ir visa „Žalgirio“ komanda“, – K.Pangosu žavisi euroleague.net.

Eurolyga atkreipė dėmesį į lengvojo krašto puolėjo poziciją, kur nominaliai „Žalgiryje“ rungtyniauja vienintelis Edgaras Ulanovas. Todėl euroleague.net prognozuoja, kad „Žalgirį“ dažnai matysime žaidžiantį su trimis gynėjais.

„Žalgiris“ neaukštinamas, tačiau įvardijamas kaip nustebinti Eurolygoje galintis klubas.

Naujasis Eurolygos sezonas startuos spalio 12-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius