Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 24

Baltarusės prieš kovą su pakilime esančia Lietuva nerimauja dėl puolimo

Jau šiandien (trečiadienį) 21:25 val. Lietuvos laiku Lietuvos moterų krepšinio rinktinė pradės Europos čempionato ketvirtfinalio rungtynes su Baltarusijos krepšininkėmis. Prieš labai svarbią dvikovą abiejų ekipų situacija visiškai skirtinga – Lietuvos merginos laimėjo penkias kovas paeiliui, o Baltarusės priešingai – „pametė“ savo formą ir pralaimėjo tris pastarąsias rungtynes.
„Lietuva“ – „Serbija“
„Lietuva“ – „Serbija“ / FIBA/Ciamillo-Castoria/Rebay nuotr.

„Mums reikia daryti kažką su savo puolimu“, – prieš rungtynes sakė Baltarusijos rinktinės trenerė Tatjana Troina.

Baltarusija čempionatą pradėjo itin puikiai – per mačą rinko po 75 taškus ir pirmajame etape varžoves įveikdavo vidutiniu 16 taškų pranašumu. Tačiau antrajame etape patyrė visas tris nesėkmes ir vos pasiekė ketvirtfinalį.

„Su mūsų gynyba viskas yra gerai, tačiau puolimas stringa. Mes stovime vietoje, nejudame, dažnai žaidėjos tiesiog stovi vietoje ir laukia, ką darys krepšininkė turinti kamuolį. Tikiuosi, kad pavyks tai pakeisti“, – su nerimu prieš mačą su Lietuva kalbėjo T.Troina.

Lietuvos rinktinės stovykloje nuotaikos priešingos – žaidėjos pasitiki savimi po penkių iš eilės pergalių. Visos pergalės pasiektos 6 taškų arba mažesniu skirtumu, teko panaikinti didelius varžovų pranašumus, tad psichologiškai mūsų krepšininkės tikrai užsigrūdino.

„Tai buvo mirk arba gyvenk rungtynės, – apie mačą su Serbija kalbėjo Kamilė Nacickaitė. Jaučiu, kad mes žaidžiame vis geriau su kiekvienomis rungtynėmis. Dabar mes geriau jaučiame viena kitą, vis labiau viena kita pasitikime. Vis dėlto, laukia dar vienas mirk-gyvenk mačas.“

K.Nacickaitė: Jaučiu, kad mes žaidžiame vis geriau su kiekvienomis rungtynėmis. Dabar mes geriau jaučiame viena kitą, vis labiau viena kita pasitikime.

Vis dėlto, net ir patyrus nesėkmę kelialapis į Rio de Žaniero olimpines žaidynės nebus prarastas. Pralaimėjimo atveju teks varžytis dėl penktosios vietos ir paskutinio kelialapio į olimpinį atrankos turnyrą. Tiesioginę vietą Olimpinėse žaidynėse gaus tik Europos čempionės.

„Manau, kad bus labai geros rungtynės. Bet kuri komanda gali laimėti, tikimės, kad varžovės bus labai motyvuotos“, – sakė K.Nacickaitė.

Lietuvos ir Baltarusijos rungtynėse itin daug priklausys nuo komandos lyderių, vidurio puolėjų, Jelenos Leučenkos ir Gitarės Petronytės žaidimo. Abi krepšininkės yra rezultatyviausios ir daugiausiai kamuolių savo ekipos atkovojančios žaidėjos.

„Pasirengimas vyksta taip pat, kaip ir prieš kitas komandas. Svarbiausia yra laimėti, ypač po trijų pralaimėjimų iš eilės“, – teigė J.Leučenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius