-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 29

Dėl dvyliktuko spaudžiamas Jonas Kazlauskas – geriausias realybės šou prodiuseris

Jonas Kazlauskas į paskutinį pasirengimo Europos čempionatui turnyrą Atėnuose išsivežė 14 žaidėjų. Po pergalės prieš Nyderlandus strategas pripažino, kad jaunesni žaidėjai dėl nežinomybės jaučia psichologinę įtampą. Jos galbūt nebebūtų likę, jei dar iki „Akropolio“ taurės treneris būtų pranešęs galutinį dvyliktuką. Bet J.Kazlauskas dar neskuba.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Komentuodamas lietuvių mačą su olandais Rolandas Skaisgirys juokavo, kad dvyliktuko klausimas panašėja į realybės šou. Tačiau J.Kazlauskas – ne vienintelis treneris, kuris dar neturi visų atsakymų.

Galutinę sudėtį Europos čempionatui iki šeštadienio ryto paskelbė vos daugiau nei trečdalis turnyro dalyvių – Prancūzija, Ispanija, Graikija, Suomija, Ukraina, Belgija, Nyderlandai, Lenkija ir Islandija.

Šį savaitgalį visos nacionalinės komandos galiausiai finišuos kontrolinių rungtynių cikle. Tikėtina, kad iškart po paskutinių rungtynių treneriai atskleis savo kortas.

Tiesa, panašu, kad Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas net ir po mačo su Graikija iškart dar nepaskelbs galutinės sudėties. 24sek.lt žiniomis, į Lietuvą nacionalinė komanda turėtų sugrįžti dar neturėdama galutinio dvyliktuko.

24sek.lt žiniomis, į Lietuvą nacionalinė komanda turėtų sugrįžti dar neturėdama galutinio dvyliktuko.

J.Kazlauskas sprendimą priimtų greičiau, jei viskas būtų taip aišku ir paprasta. Tačiau, pavyzdžiui, pasirengimo pradžioje spindėjęs Lukas Lekavičius dabar pateko į duobę, o žaidimą kiek pataisęs Žygimantas Janavičius griebiasi paskutinio šiaudo.

Praėjusį pirmadienį L.Lekavičius Kaune į turkų krepšį dar metė 11 taškų ir paskirstė 6 rezultatyvius perdavimus, bet nuo tada L.Lekavičių ėmė lydėti brangių klaidų šleifas.

Praleidęs mačą su makedonais, vėliau L.Lekavičius tragiškame susitikime su kroatais per 12 minučių kamuolį prarado net 4 sykius, o pelnytų taškų ir rezultatyvių perdavimų statistikos eilutėse švietė nuliai.

Graikijoje rungtynėse su turkais per 43 sekundes žalgirietis du kartus nedovanotinai klydo aikštės viduryje ir buvo nubaustas – nebepakilo nuo suolo.

Tuo tarpu Ž.Janavičius šiuose susitikimuose išlaikė 3,6 rezultatyvaus perdavimo ir 1,6 klaidos vidurkį. Tiesioginėje kovoje rungtynėse su Nyderlandais Ž.Janavičius per 13 minučių pasižymėjo 7 taškais ir 6 rezultatyviais perdavimais, kai Luko sąskaitoje buvo 5 taškai ir 3 perdavimai per 15 minučių.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Lukas Lekavičius

Iš šono atrodo, kad L.Lekavičius prarado pasirengimo pradžioje demonstruotą šaltakraujiškumą ir stabilumą.

Galbūt J.Kazlauskas į Europos čempionatą išsiveš visus tris įžaidėjus, taip apeidamas antrojo įžaidėjo dilemą. Kita vertus, vietoj vieno iš įžaidėjų veiksmingiau pasirinkti universalesnį krepšininką. Tokį, kaip Deividas Gailius.

Tačiau ant „karštosios kėdės“ sėdintis Deividas taip pat kol kas nedemonstruoja tokio žaidimo, dėl kurio J.Kazlauskas taip pat iškart lengva ranka prie klaipėdiečio pavardės galėtų pripaišyti žalią varnelę.

Jis gavo gerą progą pasirodyti su Nyderlandais, nes treneris neregistravo Jono Mačiulio. Tačiau D.Gailius per 11 minučių spėjo pramesti visus penkis metimus „iš žaidimo“, susirinkti 5 asmenines pražangas ir paliko aikštę turėdamas -3 naudingumo balus.

Artūro Gudaičio viltys patekti į dvyliktuką jau greičiausiai nupūstos taip, kaip tas jo metimas ketvirtajame kėlinyje prie Nyderlandų krepšio.

Kol kas trijų „degančių“ rinktinės kandidatų žaidimas toks, kad J.Kazlauskui veikiausiai nepakako to, ką jis išvydo. Matematiko kišenėje – paskutinis rimtas išbandymas su graikais ir kelios treniruotės Lietuvoje.

Nenustebkite, jei J.Kazlauskas išnaudos visus turimus resursus, kad iki galo įsitikintų, kurie žaidėjai labiau nusipelnė vietos būti dvyliktuke.

Prodiuseris R.Skaisgirys dvyliktuko dilemą lygina su realybės šou. Bet jei tai galime vadinti realybės šou, tai net pačiam R.Skaisgiriui būtų ko pasimokyti iš rinktinės trenerio – tokios įdomios dramos jau seniai neteko matyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius