Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 02 24

Edvino Šeškaus lažybų skandalo istorijoje – naujas posūkis

Į nemalonų lažybų skandalą įsivėlęs Virginijaus Šeškaus sūnus Edvinas sulaukė palankių žinių iš Lietuvos krepšinio federacijos (LKF). Šios Etikos, drausmės ir apeliacinė komisija panaikino NKL skirtą diskvalifikaciją. Pagrindinė priežastis – procedūriniai pažeidimai. Tiesa, tai nereiškia, kad E.Šeškus jau išteisintas nuo kaltinimų.
Žygimantas Janavičius ir Edvinas Šeškus
Žygimantas Janavičius ir Edvinas Šeškus / Lukas Balandis / BNS nuotr.

NKL dar praėjusiais metais paskelbė, kad „Rasų“ komandos žaidėjai E.Šeškus ir Augustinas Jankaitis yra kaltinami pažeidę sportinę etiką ir jiems buvo skirta diskvalifikacija, turėjusi trukti iki 2016 metų gegužės 1 dienos.

Tiesa, tai nesutrukdė Prienų-Birštono „Vytauto“ treneriui V.Šeškui pasikviesti į komandą savo sūnaus. LKL leido krepšininkui prisijungti prie komandos, nes NKL nutarimai aukštesnėje lygoje negalioja.

Tiesa, trenerio sūnus kol kas „Vytaute“ žaidė vos minutę su puse sausio 3 dienos rungtynėse su Kėdainių „Nevėžiu“.

Anksčiau „Lietuvos rytui“ priklausęs krepšininkas visus kaltinimus neigė ir nedelsdamas pateikė skundą LKF Etikos, drausmės ir apeliacinei komisijai.

LKF Viešųjų ryšių ir rinkodaros direktorius Linas Kunigėlis 24sek paaiškino, kad komisijos išvados panaikino NKL sprendimą, tačiau istorija tuo nesibaigia.

LKF komisija nenagrinėjo to, ar krepšininkai buvo įsivėlę į lažybas, ar ne.

„Buvo nustatyti procedūriniai pažeidimai. Pavyzdžiui, NKL neišklausė kaltinamųjų parodymų, jų argumentų. Todėl komisija nusprendė grąžinti šią bylą nagrinėti NKL. Dabar jau tai jų sprendimas. Jie turi kelis variantus, bet, kiek žinau, dar nėra apsisprendę dėl savo veiksmų“, – aiškino L.Kunigėlis.

Tai reiškia, kad NKL gali imtis iš naujo nagrinėti šią istoriją, tik šįkart tai daryti nuosekliai, nepažeidžiant jokių taisyklių ir išklausant abi puses. 

„Reikia pabrėžti, kad LKF komisija nenagrinėjo to, ar krepšininkai buvo įsivėlę į lažybas, ar ne. Jie tiesiog nustatė procedūrinius pažeidimus. Tai nereiškia žaidėjų išteisinimo“, – pridūrė LKF atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius