Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikiška pasaka tęsiasi: „Neptūnas“ po dviejų pratęsimų patiesė ir „Žalgirį“

Septynis LKL mačus iš eilės laimėjęs Klaipėdos „Neptūnas“ (14-12) su naujuoju treneriu Giorgu Vovoru nesustojo ir sutikęs Lietuvos čempioną Kauno „Žalgirį“ (22-3). Trečiadienio vakarą graiko vadovaujami uostamiesčio krepšininkai po dviejų pratęsimų šventė įspūdingą pergalę – 114:112 (19:19, 19:21, 23:11, 26:36, 14:14, 13:11).
Ąžuolas Tubelis
Ąžuolas Tubelis / Betsafe-LKL nuotr.

Didžiąją dalį ketvirto kėlinio žalgiriečiai buvo priversti vytis savo varžovus, tačiau Lietuvos čempionai rodė kantrybę ir likus žaisti kiek daugiau nei minutę Keenanas Evansas tritaškiu galiausiai persvėrė rezultatą svečių naudai.

Nors jau kitos atakos metu „Neptūnui“ pranašumą grąžino Ąžuolas Tubelis, kitoje aikštės pusėje Laurynas Birutis įmetė su pražanga ir „Žalgiris“ perėmė iniciatyvą.

Atrodė, kad „Neptūnui“ bus sunku išsigelbėti, tačiau likus 3,5 sek. Mindaugas Girdžiūnas pataikė fantastišką tritaškį ir komandos keliavo į pratęsimą – 87:87.

Jo metu klaipėdiečiai vėl perėmė iniciatyvą ir buvo žingsniu ar dviem priekyje. Kai penktą pražangą gavo „Žalgirio“ lyderis K.Evansas „Neptūnui“ sužibo dar didesnė viltis, tačiau tuomet iniciatyvos ėmėsi Rolandas Šmitas.

Penki latvio taškai grąžino kauniečius į kovą ir likus kiek daugiau nei minutei rezultatas vėl tapo lygus – 97:97.

Mindaugas Girdžiūnas sumetė baudas, bet pataikė ir L.Birutis (99:99).

„Neptūno“ ataką rezultatyviai užbaigė Martynas Pacevičius, bet Edgaras Ulanovas atsakė taikliomis baudomis, o per likusį laiką klaipėdiečiai užpulti nesugebėjo.

Antro pratęsimo metu priekin truktelėjo Edmondo Sumnerio vedami svečiai, tačiau netrukus ir šis amerikietis gavo penktą pražangą ir baigė rungtynes.

Prasidėjus paskutinei minutei Deividas Gailius pelnė du taškus iš po krepšio su Nedo Montvilos pražanga ir „Neptūnas“ išsiveržė į priekį (110:109).

Kauniečiams neužpuolus, Timas Lambrechtas pakartojo metimą ir suteikė dar didesnį pranašumą „Neptūnui“, bet likus 13 sek. Lukas Lekavičius pataikė iš toli ir rezultatas vėl tapo lygus – 112:112.

M.Girdžiūnas išprovokavo N.Montvilos pražangą ir sumetė baudas, o paskutinis L.Lekavičiaus tritaškis tikslo nepasiekė ir Klaipėda šventė aštuntą pergalę iš eilės.

Šio mačo dėl išnaudoto pražangų limito nebaigė net penki žalgiriečiai.

Prieš šį mačą LKL pirmenybėse „Žalgiris“ buvo laimėjęs 14 mačų iš eilės.

„Neptūnas“: Mindaugas Girdžiūnas 28, Žygimantas Janavičius 22, Thomas Rutherfordas 17, Ąžuolas Tubelis 16, Deividas Gailius 13, Martynas Pacevičius 7.

„Žalgiris“: Keenanas Evansas 26, Edmondas Sumneris 21, Laurynas Birutis 15, Edgaras Ulanovas 14, Brady Manekas ir Rolandas Šmitas po 11, Lukas Lekavičius 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius