Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 05

Jamesas Andersonas apie ateitį „Žalgiryje“: „Esu atviras visiems pasiūlymams“

Kauno „Žalgirio“ vedlys Jamesas Andersonas šiemet išgelbėjo klubo sezoną Eurolygoje, išplėšė iš Vilniaus „Lietuvos ryto“ rankų pirmąją vietą LKL reguliariajame sezone ir jau po truputį matuojasi čempionų žiedą. Pasibaigus LKL finalo serijai, kurioje žalgiriečiai pirmauja jau 3-0, amerikietis grįš į gimtinę. 15min.lt domėjosi, kur vėliau pasuks J.Andersono karjeros vingiai, netikėtai jį nubloškę į Lietuvą.
Jamesas Andersonas
Jamesas Andersonas / A. Venskaus nuotr.

Talžomas vilniečių

Po trečiųjų LKL finalo serijos rungtynių su „Lietuvos rytu“ J.Andersonas „Žalgirio“ rūbinę paliko paskutinis su Willu Cherry.

„Žalgirio“ amerikiečiai rūbinėje dar tradiciškai klausėsi hip-hop'o. Ir taip trankiai, kad net aidėjo Kauno arenos koridoriai.

Negaliu sakyti, kad nebežaisiu Europoje. Dar nežinau, kur pakryps mano karjera.

Rūbinę J.Andersonas paliko iškrypuodamas lėtu, sunkiu žingsniu. Trileris su pratęsimu, varžovų smūgiai alkūnėmis ir sumuštas kelis išsunkė legionierių.

„Šiandien jie mane apdaužė, – šyptelėjo J.Andersonas. – Kiekvieną kartą, kai verždavausi krepšio link, gaudavau iš alkūnių. Spėju, įsitaisiau keletą mėlynių. Na bet nieko, turiu žaisti toliau.“

Pasidavė emocijoms

Rezultatyviausias žalgirietis LKL finalo serijoje renka vidutiniškai 16,6 taško, atkovoja 3,6 kamuolio ir atlieka 2,6 rezultatyvaus perdavimo.

Naudingas jo žaidimas ir sumani „Žalgirio“ gynyba dabar leidžia kauniečiams planuoti čempionišką sugrįžimą iš Vilniaus į Kauną šeštadienį, kai bus žaidžiamos ketvirtosios, galbūt paskutinės finalo rungtynės.

Pergalės šampano į Vilnių, kurį „Žalgirio“ atstovai šeštadienį slėps rūbinėje iki paskutinių sekundžių, galbūt nė nebūtų reikėję vežtis. „Lietuvos rytas“ buvo arti žūtbūtinės pergalės Kaune.

Paskutinėmis pratęsimo sekundėmis vyko tikras chaosas. Vienu tašku 67:68 atsilikęs „Lietuvos rytas“ likus 20 sek. jau beveik buvo perėmęs kamuolį, tačiau čia pat jį prarado.

Nors „Žalgirio“ atakai buvo skirtas naujas laikas, o iki mačo pabaigos teliko 13 sekundžių, J.Andersonas – aukštu krepšinio IQ pagarsėjęs kauniečių lyderis, nieko nelaukęs neapgalvotai švystelėjo tolimą metimą.

Į lanką atsimušęs kamuolys atskriejo tiesiai jam į rankas. Amerikietis, atrodė, vėl „lipo į medį“, tačiau laiku susigriebęs perdavė kamuolį komandos draugams. 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jamesas Andersonas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jamesas Andersonas

Toks neapgalvotas elgesys jam – nebūdingas. Dar kai J.Andersonas rungtyniavo Filadelfijoje, NBA sirgaliai juokavo, kad amerikietis ir atrodo, ir žaidžia kaip 5-6 metais vyresnis krepšininkas.

„Buvau atakos režime, – po rungtynių juokavo J.Andersonas. – Mane paveikė visos tos emocijos ir vos nepriėmiau blogo sprendimo. Laimei, viskas baigėsi gerai.“

Kaunas maloniai nustebino

Įsismarkavę „Žalgirio“ sirgaliai triukšmingai palaikė savo numylėtinius. Jie J.Andersonui leido sugrįžti į koledžo laikus.

„Atmosfera čia – beprotiška. Panašiai, kaip ir koledže. Sirgaliai čia išties nuostabūs. Jie mums suteikia impulso ir puolime, ir gynyboje“, – sakė J.Andersonas.

„San Antonio Spurs“, „Houston Rockets“ ir „Philadelphia 76ers” klubuose žaidęs amerikietis į Kauną atvyko nežinodamas, ko tikėtis.

O Lietuvoje jis gavo lyderio vaidmenį, visišką trenerio pasitikėjimą ir sirgalių meilę.

„Jie tikrai mane myli, – paklaustas, ar Kaune nesijaučia kaip herojus, nusišypsojo J.Andersonas. – Kauniečiai man parodė daug meilės. Čia jaučiuosi ypatingai, kai gatvėje tenka bendrauti su vaikais ar sirgaliais.“

Ne „Žalgirio“ kišenei

Kauniečiai ir kitą sezoną norėtų matyti J.Andersoną, vedantį „Žalgirį“ į pergales, tačiau naivu tikėtis, kad maždaug 200 tūkst. JAV dolerių per sezoną uždirbęs legionierius – „Žalgirio“ kišenei.

Jo sutartis baigiasi ir akivaizdu, kad po galingo sezono J.Andersono vertė Europos krepšinio rinkoje šoks mažiausiai kelis kartus. Pats amerikietis neslepia noro sugrįžti į NBA.

VIDEO: Trečios LKL finalo rungtynės: "Lietuvos rytas" - Kauno "Žalgiris". Įdomiausios akimirkos

Kita vertus, J.Andersonas 15min.lt teigė, kad yra atviras visiems pasiūlymams.

„Be abejo, noriu grįžti į NBA, bet esu atviras visiems pasiūlymams. Tarsimės su agentu, šeima ir ieškosime geriausio sprendimo. Negaliu kategoriškai teigti, kad nebežaisiu Europoje. Dar nežinau, kur pakryps mano karjera“, – pripažino J.Andersonas.

Prieš palikdamas „Žalgirio“ areną J.Andersonas pridūrė, kad norėtų kuo greičiau baigti finalo seriją.

„Mums dar trūksta vienos pergalės, todėl kol kas neturime dėl ko būti ramūs“, – tikino J.Andersonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius