-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 30 /16:01

Jonas Kazlauskas – apie didžiausias problemas, galutinį dvyliktuką ir pastabas lyderiams

Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas iš Atėnų grįžo taip ir neatsakęs į pagrindinius klausimus. Galutinio dvyliktuko klausimas vis dar kybo ore, nors iki Europos čempionato liko vos 6 dienos. „Dar turime penkias darbo dienas. Tai bus padaryta paskutiniu momentu“, – pareiškė J.Kazlauskas.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į Europos čempionatą lietuviai išvyks rugsėjo 3-iąją. Rinktinėje liko keturiolika kandidatų.

Po „Akropolio“ taurės turnyro J.Kazlauskas pasakojo apie galutinio dvyliktuko situaciją, didžiausias žaidimo problemas, trikdžius lyderiams ir kritusią Luko Lekavičiaus žaidimo kreivę.

– Kodėl dar kyla abejonių dėl dvyliktuko?

– Dar turime penkias darbo dienas. Ką, paskui jei pasakysiu, kad tie dvylika, o po to, neduok Dieve, mus pamokė praėjęs sezonas, šaukti žmogų atgal? Jau geriau iki galo.

– Bet dėl dvyliktuko jau esate apsisprendęs?

– Yra šiokių tokių abejonių. Išskaičiavimuose.

Sąžiningai pasakyti, kad esu maksimaliai patenkintas, negaliu. Pagrindinė problema – trūko laiko su Jonu Valančiūnas. Mantas Kalnietis nežaidė visą sezoną.

– Dvyliktukas dar gali pasikeisti?

– Jis nėra galutinai nuspręstas. Daug pamatėme. Dar lėktuve žiūrėjome rungtynes. Analizė, susėsime vakare su treneriais ir diskutuosime, ko mums labiausiai reikės ateičiai.

– Gal dėl tos įtampos kai kurie žaidėjai negali iki galo atsiskleisti?

– Klausykite, jei jie negali susitvarkyti su ta eiline įtampa, pateks ar ne, kaip jie susitvarkys su įtampa, kuri bus Europos čempionate, kur bus svarbi kiekviena minutė ir kiekvienas kamuolys? Reiškia, jis nevertas rinktinės. Dėl to net nėra ko diskutuoti.

– Ar esate patenkintas tuo, kaip pasiruošusi rinktinė išvyksta į Europos čempionatą?

– Sąžiningai pasakyti, kad esu maksimaliai patenkintas, negaliu. Pagrindinė problema – trūko laiko su Jonu Valančiūnu. Mantas Kalnietis nežaidė visą sezoną. Šiai dienai turėti kažką geresnio, nežinau... Sunku pasakyti. Visi kiti yra pakankamai normalios formos. 

– Iš Manto tikėjotės sklandesnio įsiliejimo į žaidimą?

– Mantas yra mūsų smegenys. 2013-ųjų Europos čempionate jis buvo mūsų lyderis. Jis pats sau kelia didelius uždavinius, mes jam – irgi. Buvo geresnių rungtynių. Kai Kalnietis žaidžia gerai, mums viskas sekasi. Kai sunkiau – pradedame strigti. Aišku, jam ypatingas dėmesys ir ypatingi reikalavimai. Gal dar dėl to ritmo yra susikaustymas. Bet manau, kad grupės varžybose jis turės laiko įsibėgėti. Jei gerai pamenu, prieš dvejus metus buvo panašiai su M.Kalniečiu. Jis yra sakęs, kad jam reikia nusiraminti.

– Ką matote rinktinės lyderiu?

– Gaila, kad tie lyderiai darė labai daug klaidų. Tiek Mantas, tiek Jonas. Norėtųsi tų klaidų žymiai mažiau. Kai kurios klaidos buvo neiššauktos varžovų gynybos – tiesiog nepaaiškinamai klydome. Pirmiausia – klaidos. O daugiau, buvo įvairių momentų: ir geresnių, ir blogesnių.

Jonas Kazlauskas įvertino Lietuvos rinktinės pasirengimą Europ...

Jonas Kazlauskas – apie didžiausias problemas, galutinį dvyliktuką ir pastabas lyderiams #Eurobasket2015

Posted by 24SEK.lt on 2015 m. rugpjūčio 30 d.

– Kodėl atsirado tos klaidos?

– Su turkais po gerai sužaistų rungtynių Kaune save pervertinome. Su graikais truputį neįvertinome savęs ir per daug galvojome, kad graikai yra labai geri varžovai. Tačiau jau sakiau, nenorėčiau pateisinti vien jaudulio ar kažko. Galvoju, susižaidime su Jonu, ypač su juo, trūksta laiko. Mantui trūksta to sezono už pečių. Jam irgi reikia surasti tą tokį gerą ritmą. Daugiau mažiau visi kiti – normaliai.

– Ar ne per griežtai rungtynėse su Turkija nubaudėte Luką Lekavičių, kurį pasodinote ant suolo vos po 43 sekundžių?

– O kiek dar laikyti? Jis per 30 sekundžių padarė dvi klaidas prie vidurio linijos. Turiu galvoti ir apie kitus vienuolika – jie irgi nervinasi, kai bėga tik į gynybą.

– Kodėl krito Luko žaidimo kreivė?

– Pasikeitė žaidimas. Jis pasidarė daugiau gynybinis, ne toks lengvas, kaip buvo pradžioje. Dabar komandos pradėjo daugiau kitus analizuoti, ko nedarė pačioje pradžioje. Pradėjo ieškoti silpnų vietų ir tą išnaudoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius