-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 02

Kam „Žalgiryje“ Artūro Milaknio „labas“ reiškia „viso gero“?

Artūras Milaknis atvyksta ginti Kauno „Žalgirio“ garbės. Tai jau žinoma ir oficialiai turėtų būti paskelbta šią savaitę. Tačiau šio krepšininko atvykimas vienam iš esamų komandos žaidėjų reikš atsisveikinimą. Pažvelgus į Lietuvos čempionų sudėtį, atsakymas aiškiai matyti – „Žalgirį“ paliks Martynas Pocius.
Rungtynių akmirka
Rungtynių akmirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

A.Milaknis susilaukė ir kelių kitų komandų susidomėjimo, bet 30-metis krepšininkas nebenorėjo blaškytis po nežinomas vietas ir panoro grįžti ten, kur sužaidė vieną geriausių sezonų karjeroje – į Kauno „Žalgirį“.

Snaiperio rezultatai Kazanės UNIKS komandoje nebuvo įspūdingi. Europos taurės varžybose Milas vidutiniškai pelnė po 6,9 taško ir tritaškius pataikė 37 proc. taiklumu.

Tuo tarpu M.Pociui praėjęs sezonas buvo vienas sunkiausių karjeroje.

Krepšininkas Eurolygoje sužaidė 19-a rungtynių, aikštėje praleido po 14-a minučių ir pelnė po 3,4 taško. Atakuojančiam gynėjui 19-os procentų tritaškių pataikymas nėra geras rezultatas. Martynas nebuvo toks aštrus ir pastebimas aikštėje. Ir tai iš esmės vienintelis žaidėjas, kurį gali pakeisti A.Milaknis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis

Šie krepšininkai ne tik vienmečiai, jų ir uždarbis turėtų būti labai panašus. M.Pocius praėjusį sezoną Lietuvos čempionų gretose uždirbo apie 200 tūkstančių eurų. Tokio panašaus atlyginimo gali tikėtis ir A.Milkanis, nors Rusijoje jo alga buvo dvigubai didesnė.

A.Milaknis gali padėti išspręsti vieną didžiausių praėjusio sezono Lietuvos čempionų problemų – pataikymą. O tai yra svarbus dalykas Š.Jasikevičiui. „Žalgirio“ treneris ir žaidėjas gerai pažįstami, todėl nuo pat sezono starto galės imtis svarbių reikalų.

Milas buvo pripažintas naudingiausiu LKL finalo serijos krepšininku ir „Žalgiryje“ tikisi mėgautis malonumu žaisti. Panašaus žaidimo iš jo bus laukiama ir artėjančiame intriguojančiame ir pragariškame Eurolygos sezone.

24sek žiniomis, jau šią savaitę Kauno „Žalgiris“ ketina pasirašyti ilgalaikę sutartį su A.Milakniu. Greičiausiai tuo pat metu bus paskelbta, kad komandą palieka M.Pocius.

Akivaizdu, kad vietos abiem šiems krepšininkams Lietuvos čempionų gretose nebėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius