Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kokia kova! Gladiatorių dvasią parodęs „Žalgiris“ nukovė PAO žvaigždyną

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai (10-15) daugybę kartų krito ant grindų dėl kamuolio, o toks kovingumas negalėjo neduoti vaisių – gražiose atakuojančio stiliaus rungtynėse žalgiriečiai 80:68 (25:25, 19:13, 20:18, 16:12) palaužė Atėnų „Panathinaikos“ klubą (15-10), kuris Eurolygoje rikiuojasi trečias.

Kauno „Žalgirio“ žaidėjai parodė kovotojų genus ir kartu su sirgaliais švenčia antrą įspūdingą pergalę Eurolygoje per savaitę.

Lyg NBA žvaigždė puolime sužaidęs Keenanas Evansas pelnė 24 taškus, „Žalgirio“ lyderio pirmuoju ginklanešiu tapęs Laurynas Birutis – 12, o visa komanda irgi nusipelnė komplimentų už daug didžių darbų pakeliui į pergalę.

„Panathinaikos“ puolimą tempė Kendrickas Nunnas (26) ir Marius Grigonis (15), bet ir buvusio NBA žaidėjo, ir buvusio žalgiriečio pastangų Graikijos komandai nepakako, kad pratęstų sėkmingą žaidimo bangą Eurolygoje.

Tai fantastiška savaitė „Žalgiriui“, kuris trečiadienį sutriuškino Stambulo „Anadolu Efes“ (96:70), o penktadienį – ir vieną karščiausių Eurolygos komandų, kuri turi 15 pergalių, o prieš kelionę į Kauną buvo laimėjusi 5 rungtynes iš šešių.

Andrea Trinchieri vadovaujamas lenktyninis „Žalgiris“ pasiekė dešimtą pergalę, o šiuo skaičiumi pavijo ir Miuncheno „Bayern“, ir Milano „Olimpia“, o gal pavys ir vėliau žaidžiančią Belgrado „Crvena zvezda“, su kuria Serbijoje žais kitą penktadienį.

Standings provided by Sofascore

Jei žais kaip šįkart, viskas yra įmanoma, net įkrintamosios ar atkrintamosios varžybos atrodo realus pasiekimas, nes prie A.Trinchieri Kauno komandos veidas pasikeitė, o dar svarbiau, kad išryškėjo komandos širdis.

Antrajame kėlinyje buvo kelios minutės, kai vienas po kito keturi žalgiriečiai krito ant grindų dėl kamuolio – ir Dovydas Giedraitis, ir Kevariusas Hayesas, ir Arnas Butkevičius, ir K.Evansas.

Pastarasis amerikietis perėmė net 5 kamuolius ir pagerino asmeninį rekordą Eurolygoje, o penktadienį atrodė nuostabus ir puolime – pataikė 5 iš 6 dvitaškių, 4 iš 5 tritaškių, abi baudas, atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Iš viso K.Evansas surinko net 35 naudingumo balus – tik keturiais mažiau nei jo rekordas Eurolygoje.

Būtent K.Evanso taškų serija padėjo „Žalgiriui“ atitrūkti trečiajame kėlinyje, kai pradžioje 1 tašku pirmavę šeimininkai atitrūko nuo Ergino Atamano komandos, o ketvirtajame kėlinyje pademonstravo elitinę gynybą, kuri užtikrino pergalę.

Penktadienį „Žalgiris“ pataikė 59 proc. dvitaškių, apriboję varžovų pataikymą iki 50 proc.

Kauniečiai perėmė net 11 kamuolių, o suklydo tik 9 kartus. Be to, kova dėl kamuolių laimėta 33:27.

„Žalgiris“: Keenanas Evansas 24, Laurynas Birutis 12, Rolandas Šmitas ir Edgaras Ulanovas po 10, Brady Manekas 8, Dovydas Giedraitis 7, Edmondas Sumneris 3, Tomas Dimša, Arnas Butkevičius ir Kevarriusas Hayesas po 2 (Lukas Lekavičius, Danielius Lavrinovičius);

„Panathinaikos“: Kendrickas Nunnas 26 (5/7 trit.), Marius Grigonis 15 (3/4 trit.), Mathias Lessortas 14, Jerianas Grantas 7.

Ketvirtasis kėlinys

39 min. E.Ulanovas įrideno du dvitaškius – 78:67, kvepia pergale!

38 min. Kai sunku, Kauno komanda remiasi agresyvia gynyba. 74:67.

37 min. Kokia M.Grigonio vaidyba! E.Sumneris verždamasis vos palietė ištiesta ranka veidą varžovui, o Marius po akimirkos perkreipė veidą lyg būtų jautęs smūgį. „Gėda, gėda!“, – skanduoja sirgaliai. Pražanga E.Sumneriui.

37 min. Šeimininkai laiko pranašumą sukandę dantis: 74:65.

34 min. K.Evansas perėmė kamuolį ir įrideno dvitaškį – jau 70:58! Jau 20 taškų Keenano kraityje.

33 min. Po kelių minučių pauzės L.Birutis pralaužė ledus, o į greitą ataką nurūkęs A.Butkevičius didina persvarą iki dviženklės pirmą kartą šiame mače: 68:58.

Trečiasis kėlinys

30 min. Pakartota didžiausia persvara rungtynėse – 64:56.

29 min. K.Nunnas pataikė tritaškį, o A.Butkevičius dar nubaustas nesportine pražanga. Gerai, kad papildoma svečių ataka nebuvo rezultatyvi.

27 min. Po R.Šmito dėjimo Kauno komanda įgijo 7 taškų persvarą rungtynėse – 59:52.

25 min. D.Giedraičio 5 taškai palaiko ugnį, o K.Evansas itin sudėtingu tritaškiu įpylė benzino - 57:52. K.Evansas jau pelnė 18 taškų.

23 min. K.Evansas pelnė 5 taškus, bet „Panathinaikos“ tritaškį pataikiusiam M.Grigoniui kompaniją palaiko daugiau komandos draugų. Liko taškas „Žalgirio“ naudai: 49:48.

Antrasis kėlinys

20 min. Kokia kova dega žalgiriečiai! Per pastarąsias porą minučių ant parketo dėl kamuolio jau gulėsi D.Giedraitis, A.Butkevičius, K.Evansas. Šeimininkai labai pagerino gynybą ir grumtynes dėl kamuolių, o tada nebe taip jau nuostabu, kad pirmauja prieš trečią Eurolygos komandą po dviejų kėlinių 44:38.

L.Birutis ir K.Evansas pelnė po 10 taškų, B.Manekas – 8.

„Panathinaikos“ gretose rezultatyviausiai per du kėlinius žaidė K.Nunnas (13), M.Grigonis (10) ir M.Lessort'as (9).

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

18 min. E.Sumneris po trijų netaiklių metimų pagaliau tėkštelėjo tritaškį per M.Grigonio rankas. 40:37 šeimininkų naudai.

17 min. Kaip krenta ant grindų dėl kamuolio D.Giedraitis! Nuslydo grindimis kaip ledu.

16 min. K.Evansas imasi iniciatyvos. „Žalgirio“ lyderis pataikė tritaškį, dvi baudas ir išlygino rezultatą – 35:35.

14 min. M.Lessort'as įsibėgėjo. Prancūzo šeši taškai iš eilės ir Atėnų klubas bėga, „Žalgiris“ atsilieka 27:33.

12 min. Pražanga! To dar neteko matyti – teisėjas mesdamas ginčo kamuolį kažkaip sugebėjo užgauti M.Lessort'ą, kuris griebėsi už alkūnės. Tiesa, sau pražangos arbitras nesušvilpė.

Pirmasis kėlinys

10 min. Labai intensyvus, atakuojantis ir lygus krepšinis: 25:25. Esminis skirtumas – „Žalgiriui“ taškų pelnė 6 žaidėjai, o „Panathinaikos“ – trys, iš kurių K.Nunnas (13) ir M.Grigonis (10) surinko 23 iš 25 taškų.

7 min. K.Nunnas tempia Atėnų komandą. Buvęs NBA žaidėjas jau sumetė 11 taškų. Jis ir M.Grigonis tritaškiais (5 iš 6) laiko visą komandą prie „Žalgirio“, kuris vis tiek pirmauja 20:19.

5 min. Panašu, kad laukia puolimo lenktynės. 18:13, kai įsitraukė puolime ir L.Birutis, pelnęs 6 taškus iš eilės.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis

4 min. B.Manekas jau sumetė 5 taškus – 12:10 Kauno komandos naudai.

2 min. Po D.Giedraičio prasiveržimo ir K.Evanso tritaškio „Žalgiris“ startavo 5:2, bet M.Grigonis tritaškiu išlygino rezultatą – 5:5.

1 min. Kone du šimtai balsingų „Panathinaikos“ sirgalių yra atvykę į Kauną. Senokai regėta varžovų sirgalių minia Kaune.

„Žalgirio“ starto penketas: Keenanas Evansas, Dovydas Giedraitis, Edgaras Ulanovas, Brady Manekas, Laurynas Birutis.

„Panathinaikos“ starto penketas: Jerianas Grantas, Kendrickas Nunnas, Marius Grigonis, Konstantinos Mitoglou, Mathias Lessort'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius