-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 23 /22:36

Lietuvos dvidešimtmečiai – Europos čempionato finale

Lietuvos dvidešimtmečių (U20) vaikinų rinktinė parodė, jog sugeba padaryti išvadas ir lemiamu momentu susikaupti. Tomo Masiulio vadovaujami lietuviai šeštadienį žengė į Europos čempionato finalą, pusfinalyje 68:64 (16:24, 14:9, 17:18, 21:13) įveikę galingą Turkijos rinktinę, kuri grupės rungtynėse sutriuškino Lietuvą net 90:68.
Lietuvos dvidešimtmečiai – finale
Lietuvos dvidešimtmečiai – finale / FIBA nuotr.

„Didžiausia pagarba vaikinams, kurie parodė charakterį. Visi prisidėjo prie pergalės. Padarėme išvadas po pralaimėjimo grupės rungtynėse. Smagi pergalė, bet norime daugiau“, – po rungtynių sakė T.Masiulis.

Nuo rungtynių pradžios turkai demonstravo, dėl ko jie buvo laikomi rungtynių favoritais. Jie taikliai atakavo ir iš tritaškių zonos, ir iš po krepšio. Tačiau lietuviai neleido varžovams nutolti.

Vienas svarbiausių rungtynių momentų buvo paskutinio ketvirčio viduryje. Tuomet vieną po kito tritaškius į turkų krepšį pasiuntė Ignas Fiodorovas ir Kristupas Žemaitis. Tai buvo tikras nokdaunas Turkijos krepšininkams, kurie po to nesugebėjo rasti kelių prie lietuvių krepšio.

Lietuvos krepšininkai rečiau klydo (13:20), įmetė daugiau taškų iš varžovų baudos aikštelės (28:20) ir geriau pasinaudojo varžovų klaidomis (lietuviai po perimtų kamuolių pelnė 12 taškų, turkai – 4). Be to, Lietuvos atsarginiai žaidėjai pelnė 25 taškus, kai turkų „suolelis“ – 17.

Rezultatyviausi Lietuvos rinktinėje buvo I.Fiodorovas ir Martynas Sajus, pelnę po 17 taškų. Pastarasis krepšininkas buvo naudingiausias, sugriebęs dar ir 12 atšokusių kamuolių.

Turkijos ekipoje rezultatyviausias buvo Tolga Gečimas, įmetęs 23 taškus.

Sekmadienį Europos čempionato finale Lietuva susitinka su Ispanijos krepšininkais. Rungtynių pradžia 21 val. Lietuvos laiku.

VIDEO: Tomo Masiulio komentarai po pergalingo pusfinalio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius