Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 22

Dalia Grybauskaitė Lietuvos krepšininkus apdovanojo valstybės ordinais

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė valstybės apdovanojimus Lietuvos krepšinio rinktinei, iškovojusiai sidabro medalius Europos vyrų krepšinio čempionate. Krepšininkai už Lietuvos vardo garsinimą ir nuopelnus sportui, už parodytą valią ir ryžtą apdovanoti valstybės ordinais ir medaliais.

Prezidentės teigimu, krepšinio rinktinė padovanojo neįtikėtiną pergalę ir parodė, kad Lietuva laimi, kai dirba išvien. Padėdami vieni kitiems, būdami vieningi ir atkaklūs krepšininkai iškovojo Europos vicečempionų titulą. Jų pavyzdys įkvepia visą Lietuvą sutelkti jėgas ir nugalėti.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro didžiuoju kryžiumi Prezidentė apdovanojo krepšininką Paulių Jankūną. Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi – komandos vadovą Mindaugą Špoką.

Rinktinės žaidėjams Deividui Gailiui, Antanui Kavaliauskui, Lukui Lekavičiui, Artūrui Milakniui, Domantui Saboniui ir Jonui Valančiūnui skirtas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžius. Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanoti Paulius Jacikas ir Petras Mikučionis.

Pagerbdama 2015 m. Europos krepšinio vicečempionus, Prezidentė įteikė padėkas ir atminimo dovanas visiems krepšininkams, treneriams ir rinktinės nariams, kurių dėka Lietuvos vardas dar kartą įrašytas į krepšinio istoriją.

Krepšininkai Prezidentei įteikė krepšinio kamuolį su visų rinktinės narių parašais ir sirgalio šaliką.

Šalies vadovė palinkėjo krepšininkams sėkmingo klubinio sezono ir puikios olimpiados.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius