Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 17 /21:58

Lietuvos rinktinės planus jaukia nauja Jono Valančiūno sutartis su „Raptors“ – jis skris į Torontą

Jonas Valančiūnas kontrolinėse rungtynėse su Turkija (86:74) ant atsarginių suolo sėdėjo ne be priežasties. Vienas Lietuvos rinktinės lyderių žaisti negalėjo dėl saitų su „Toronto Raptors“ komanda. 23 metų 213 cm ūgio krepšininkas sudarys naują sutartį su „Raptors“. Jis artimiausiu metu išvyks į Kanadą pasirašyti naujo kontrakto.
Jonas Valančiūnas
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Nematau reikalo slėpti. Jis pasiruošęs, netraumuotas, bet „Raptors“ pasiūlė jam sutartį. Klubas paprašė, kad Jonas skristų į Torontą pasitikrinti sveikatos ir pasirašyti sutarties bei grįžti atgal. Jie norėjo apsidrausti, kad nebebūtų daugiau tokių špagatų“, – sakė Jonas Kazlauskas.

Pasirašęs sutartį su „Raptors“ J.Valančiūnas grįš atgal. Tačiau J.Kazlausko planai sujaukti, todėl treneris neslėpė apmaudo.

„Labai gaila, nes tai griauna mūsų pasiruošimą. Bet realybė tokia“, – pridūrė J.Kazlauskas.

Labai gaila, nes tai griauna mūsų pasiruošimą. Bet realybė tokia.

Treneris dar nežino, kiek užtruks J.Valančiūno kelionės. Lietuviai tikisi, kad visi reikalai išsispręs kuo greičiau.

NBA apžvalgininkai prognozuoja, kad J.Valančiūnas su „Raptors“ sudarys naują ketverių metų maždaug 60-70 mln. JAV dolerių sutartį.

Remiantis J.Kazlausko žodžiais, J.Valančiūnas praleis priešpaskutinį svarbiausią pasiruošimo turnyrą – „Huawei Cup“. Tokiu atveju, pagrindinis lietuvių „centras“ prieš Europos čempionatą sužais daugiausia ketverias rungtynes. Lietuvių dar laukia keturių komandų turnyras Atėnuose.

J.Valančiūnas buvo išbėgęs į aikštę praėjusią savaitę Kėdainiuose, kai lietuviams iššūkį metė austrai.

„Centras“ pelnė 14 taškų ir atkovojo 10 kamuolių, bet mačui su turkais Jonas Kazlauskas lietuvio neregistravo, nors dėl ligos ir negalėjo žaisti kitas aukštaūgis Artūras Gudaitis.

Turkus lietuviai nugalėjo 86:74. J.Kazlauskui nepatiko rungtynių pabaiga, bet bendrai žaidimu jis buvo patenkintas.

„Išskyrus paskutiniąsias penkias minutes, 90 proc. žaidimo buvau patenkintas. Be abejo, buvo blogų sprendimų, nesutarimų, bet labai minimaliai. Tiek puolime, tiek gynyboje. To visada bus. Varžovas stiprus. Tai, kaip vedėme žaidimą, tikrai buvo gerai. Penkias paskutiniąsias minutes aikštėje buvo tie žaidėjai, kurie nesijaučia tvirtai dėl galutinės sudėtiės. Ir tai labai pakenkė. Jie galvojo daugiau apie save, o ne komandą, – apie rungtynes kalbėjo J.Kazlauskas. – Nepaisant to, kaip žaidėme, vertinu rungtynes kaip vienas iš draugiškų. Visi varžovai sprendžia savo problemas. Kaip ir mes. Neparodo visko iki galo, daug ką slepia. Mes stengiamės spręsti savo problemas.“

VIDEO: Lietuvos ir Turkijos rungtynių akimirkos

– Ar tą rungtynių pabaigą labai sureikšminate?

– Ji buvo svarbi. Aš jau sakiau – man svarbu buvo, kaip žaidžia tie pagrindiniai žaidėjai. Noriu juos įvesti į kaip įmanoma geresnę formą. Šiandien buvo puiki proga įsitikinti, patikrinti likusius. Deja, nusivyliau. Nusivyliau nusiteikimu. Klaidų padaro visi: aš, žaidėjai. Nepykstu už tai, bet nusiteikimas man nepatiko.

– Kuo apsirgo Artūras Gudaitis?

– Komandoje truputį siaučia gerklės virusas. Prieš tai buvo iškritęs Kavaliauskas, nuo jo užsikrėtė visi aukštaūgiai. Kiek mažiau – Javtokas.

– Kodėl nerungtyniavo mačui registruotas Žygimantas Janavičius?

– Nuspręsta, kad jis tryliktas. Su varžovais susitarėme registruoti 13 žaidėjų, bet Žygimantui reikia duoti bent 8-10 minučių, kad kažką susigaudytų. Kitaip apgaudinėtum pats save.

– Jūs minėjote, kad duosite daugiau pažaisti pagrindiniams žaidėjams. Ar tai reiškia, kad Lukas Lekavičius yra vienas tokių?

– Apie sudėtį nekalbėsiu. Bet dar kartą sakiau, kad tie, kuriuos matėte aikštėje 35 minutes, mane tenkino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius