-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 03

„Lietuvos rytas“ į LKL pusfinalį žengė tiesiausiu keliu

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai ir trečiose LKL ketvirtfinalio rungtynėse 83:78 (20:21, 23:12,14;14, 26:31) įveikė Panevėžio „Lietkabelį“, laimėjo seriją 3-0 ir pasiekė pusfinalį. „Lietkabelio“ legionieriui Juricai Žužai tai buvo paskutinis karjeros mačas.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nuo rungtynių pradžios vilniečiai ir vėl leido Ž.Janavičiui netrukdomai mėtyti tritaškius. Nors įžaidėjas per pirmas dvi rungtynes buvo pataikęs 5 sykius iš 18-os, tačiau šįkart atakavo kiek geriau (4/9).

Iš pirmų dešimties „Lietkabelio“ atliktų metimų, šeši buvo tolimi, įkrito tik du, tačiau vilniečiams tai neleido pabėgti – 12:10. Ties paskutinės ketvirčio minutės pradžia J.Love'as rezultatą išlygino (19:19), o ketvirtį laimėjo 21:20.

Antrajame „Lietuvos rytas“ visiškai dominavo po krepšiu, gerai gynėsi ties tritaškio linija ir susikrovė dviženklę persvarą. Visus savo metimus iki pertraukos pataikė A.Gudaitis, gerai įsijungė A.Lapeta ir vilniečiai turėjo dviženklę persvarą – 43:33.

Antroje mačo pusėje svečiai žaidė be tikro „centro“. Traumą patyrė M.Pakovičius, o A.Valeika greitai surinko penkias asmenines pražangas.

„Lietuvos rytas“ po pertraukos tuo puikiai naudojosi ir vertė taškus iš baudos aikštelės. Jų pranašumas pasiekė 15-os taškų ribą (52:37), tačiau svečiai sugebėjo sumažinti ją iki 10-ies. Ketvirtą kėlinuką „Lietkabelis“ pradėjo 5:0, o po kelių minučių J.Love'o tritaškis priartino svečius iki metimo – 57:59.

Vis dėlto rimčiau prispausti vilniečių nepavyko. M.Lukauskio tritaškis likus 4 min. pranašumą padidino iki 68:61. Per paskutinę minutę dukart iš toli pataikė S.Buterlevičius, kartą – A.Labuckas (80:76). Tačiau vilniečiai netrukus apsigynė ir pasiekė pergalę. Likus 11 sek. į aikštę žengė 38-erių veteranas Jurica Žuža, šiomis rungtynėmis baigęs krepšininko karjerą.

VIDEO: Tete-a-Tete Casino-LKL rungtynių momentas: J.Zuza atsisveikina su didžiuoju krepšiniu

„Lietuvos rytas“: A.Gudaitis (7/9 dvit., 14 atk. kam.) 15, D.Gailius (9 atk. kam.) 11, D.Lukašovas ir A.Kavaliauskas po 9, A.Juškevičius 8, M.Lukauskis 7.

„Lietkabelis“: Ž.Janavičius (4/10 trit.) 17, J.Love'as (5/7 trit.) 16, S.Buterlevičius (4/8 trit.) 12, A.Labuckas 10.

Pirmose rungtynėse Vilniuje svečiai kovėsi pavyzdingai ir 74:79 pralaimėjo vilniečiams tik rungtynių pabaigoje, kurią aptemdė galima teisėjų klaida. Panevėžyje išvadas padarę vilniečiai laimėjo kur kas lengviau – 85:66.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius