-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 23

„Lietuvos ryto“ tritaškių anomalija ir smogiamasis „Žalgirio“ trejetas

Kauno „Žalgiris“ ir antrąjį kartą šį sezoną nugalėjo Vilniaus „Lietuvos rytą“. LKL reguliariajame sezone iki pavasario išvysime dar tik porą Lietuvos lyderių susirėmimų. Kokias išvada perša statistika po pirmųjų dvejų rungtynių? 24sek.lt pateikia įdomiausius skaičius.
Lietuviškoji krepšinio klasika: „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“
Lietuviškoji krepšinio klasika: „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ / Alfredo Pliadžio nuotr.

Tai buvo septintoji iš eilės „Žalgirio“ pergalė prieš „Lietuvos rytą“. Pastarąjį kartą vilniečiai Kauno klubą nugalėjo kovo 8-ąją.

Prieš „Lietuvos rytą“ stabiliausiai žaidžia Mantas Kalnietis (vid. 13,5 tšk., 6 rez. perd.), Edgaras Ulanovas (12,5 tšk.) ir Paulius Jankūnas (11 tšk., 6 atk. kam.).

Palyginimui, M.Kalnietis Eurolygoje vid. pelno po 6, LKL – 9,1 taško per rungtynes.

Eurolygoje per 6 rungtynes Mantas Kalnietis pataikė iš viso šešis tritaškis. Tiek jis jų įmetė vien per dvi akistatas su „Lietuvos rytu“, iš toli atakuodamas 50 proc. taiklumu (6/12). Eurolygoje jo pataikymas siekia 27,3 proc. (6/22).

Ianas Vougioukas yra rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas tiek Eurolygoje, tiek LKL, tačiau „Lietuvos ryto“ gynyba per du mačus graikui leido įmesti tik vid. po 6 taškus (5 ir 7).

Brocko Motumo klaidos gynyboje verčia jį sėdėti ant atsarginių suolo. Du kartus grubiai „Siemens“ arenoje suklydęs australas rungtyniavo tik 6,5 minutės, o vidutiniškai per dvejas rungtynes su „Lietuvos rytu“ aikštėje pabuvojo vos po 8 minutes – mažiausiai „Žalgiryje“.

Beje, jo žaidimo laikas pastaruoju metu smarkiai ribojamas ir Eurolygoje. Su Zeliona Guros „Stelmet“ jis težaidė 11, su „Barcelona” – 8 minutes.

Per dvejas rungtynes kauniečių gynyba „Lietuvos rytui“ leido įmesti vos 5 tritaškius iš 27 (18,5 proc.). Palyginimui, „Lietuvos rytas” Europos taurėje per rungtynes pataiko vidutiniškai bent po 9 tritaškius (33,5 proc.), o LKL – 9,5 tolimo metimo (41,85 proc.).

Vieni taikliausių „Lietuvos ryto“ snaiperių Gediminas Orelikas, Adas Juškevičius, Kšištofas Lavrinovičius, Deividas Gailius ar Mindaugas Lukauskis per dvejas rungtynes į „Žalgirio“ krepšį nepataikė dar nė vieno tritaškio.

Gediminas Orelikas per dvejas rungtynes su „Žalgiriu“ iš viso pelnė 4 taškus.

Nors Nicolas Laprovittola pastaruoju metu yra daugiausia kritikos sulaukiantis „Lietuvos ryto“ žaidėjas, būtent prieš „Žalgirį“ jis yra sėkmingiausiai žaidžiantis vilniečių krepšininkas. Jis ne tik pelno vid. 13,5 taško ir atlieka po 4 rezultatyvius perdavimus, bet jam būnant aikštėje abejose rungtynėse „Lietuvos rytas“ žalgiriečiams leisdavo įmesti tik vid. 1,5 taško daugiau. Palyginimui, prie Antano Kavaliausko „Lietuvos rytas“ Kaune praleido 8 taškais daugiau nei įmetė, Vilniuje – 9.

Iškalbingi skaičiai: sekmadienio rungtynėse Vilniuje, Artūrui Gudaičiui (7 min.) ir Rokui Gedraičiui (19 min.) esant aikštėje „Žalgiris“ įmetė 15 taškų daugiau nei „Lietuvos rytas“. Žygimanto Janavičiaus +/ – rodiklis taip pat buvo iškalbingas (-13, 10 min.).

VIDEO: LKL rungtynių apžvalga: „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius