-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 08 /19:15

LKL lyderių akistatoje – užtikrintas „Žalgirio“ revanšas

Buvęs Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Sireika kartu su savo bičiuliais iš Japonijos patogiai įsitaisęs „Žalgirio“ arenoje stebėjo LKL lyderių akistatą, tačiau intriga dvikovoje tarp „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ nepakvipo. Dar vienos staigmenos panevėžiečiams sukurti nepavyko – Kazio Maksvyčio auklėtiniai pamatė, kad LKL lyderių kostiumai jiems kol kas dar yra per platūs. Žalgiriečiai iškovojo pergalę 76:65 (15:11, 20:16, 21:21, 20:17).
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šių LKL pirmenybių starte ambicingas Aukštaitijos klubas tėškė skambų antausį šalies čempionams ir palaužė juos 90:86, tačiau atvykus į varžovo teritoriją viskas buvo kitaip.

Šeimininkai dominavo aikštėje nuo pat pirmo ginčo kamuolio ir persvarą išlaikė. Trečiajame kėlinyje Šarūnas Jasikevičius buvo nubaustas technine pražanga, tačiau tik tam, kad jo auklėtiniai iš savo rankų neišleistų tvirtai laikomų rungtynių vadžių.

Netrukus po to žalgiriečiams pavyko neutralizuoti aštriausią svečių ginklą, kai penktą pražangą gavo Kšištofas Lavrinovičius, ir rungtynės buvo baigtos.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Lietkabelis“ pasinaudojo šeimininkų aplaidumu ir buvo priartėjęs iki keturių taškų, bet tuomet „Žalgiris“ parodė čempionišką charakterį ir vėl nutolo. Šį kartą lemtingai.

Po kluptelėjimo Panevėžyje „Žalgiris“ šalies čempionate laimėjo jau 17-ąjį kartą iš eilės.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 15 (5 atk. kam.), B.Motumas 10 (2 per. kam.), L.Westermannas 9 (5 atk. kam., 7 rez. perd.), E.Ulanovas 8 (6 atk. kam.), L.Lekavičius 7 (4 rez. perd.), R.Javtokas 7 (5 atk. kam.), A.Milaknis 7, A.Kavaliauskas 7, K.Pangosas 5, R.Seibutis 1.

„Lietkabelis“: S.Galdikas 15 (5 atk. kam.), B.Madgenas 13 (3/6 trit.), Ž.Janavičius 10 (4 rez. perd.).

VIDEO: Rungtynių momentas: E. Ulanovo dėjimas

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Lietkabelis“ 76:65 (15:11, 20:16, 21:21, 20:17).

Dar neseniai turėtas solidus pranašumas lemiamame kėlinyje tirpo iki 56:50, kol galų gale ledus pralaužė R.Javtokas ir tritaškį paskutinę atakos sekundę smeigęs L.Lekavičius – 61:50.

Sparčiai tiksint laikui baudas sumetė A.Milaknis ir L.Lekavičius, taškų kraitį pildėsi E.Ulanovas, o atotrūkis pasiekė naujas aukštumas – 67:52.

Baltos vėliavos „Lietkabelis“ nekėlė ir bandė atgaivinti intrigą (67:56), bet čia pat ją į šipulius daužė tritaškį įsūdęs A.Milaknis – 70:56.

Svečiai dar bandė desperatiškai gelbėtis, tačiau neįtikėtiną kauniečių pergalių seriją pirmenybėse baudų metimais įtvirtino L.Westermannas – 76:65.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Lietkabelis“ 56:48 (15:11, 20:16, 21:21).

Antrą rungtynių pusę atidarė gražus kamuolio vaikščiojimas iš rankų į rankas, kurį vainikavo Leo Westermanno tolimas šūvis ir užtikrintas R.Javtoko dvitaškis – 40:29.

Aukščiausią pilotažą baudos aikštelėje demonstravo rezultatyviausias mačo krepšininkas P.Jankūnas, vis laisviau aikštelėje jautėsi L.Westermannas, tačiau skirtumas įpusėjus ketvirčiui liko tarsi įbestas – 44:35.

Į atlapus kimbantiems svečiams artėti neleido galingą atkarpą žaidęs A.Kavaliauskas, drebinęs krepšį dėjimu ir čia pat dvitaškį užbaigęs su pražanga – 49:39.

Tritaškiais apsikeitė aukštaūgiai Donatas Tarolis ir B.Motumas, o rekordinę persvarą kauniečiams kūrė K.Pangosas ir E.Ulanovas – 56:43.

Visgi, pati kėlinuko pabaiga priklausė varžovams, kurie jį uždarė apkandžioję deficitą iki 56:48.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Lietkabelis“ 35:27 (15:11, 20:16).

Antrajame kėlinyje darbo ėmėsi komandos kapitono P.Jankūno ir Edgaro Ulanovo tandemas, po kurių taškų sekė neplanuota svečių minutės pertraukėlė – 23:16.

Po jos pasižymėjo Lukas Lekavičius, komandos draugo taškus nugvelbė ranką kyštelėjęs bei taip metimą įtvirtinęs R.Javtokas – 27:18.

Itin klampiose rungtynėse pakako P.Jankūno dvitaškio su pražanga, Kevino Pangoso tolimo šūvio ir žalgiriečiai krovėsi dviženklį pranašumą (35:24), kurį prieš pat didžiąją pertrauką sušvelnino tritaškiu atsakęs Benas Madgenas – 35:27.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Lietkabelis“ 15:11.

Pirmosiomis rungtynių minutėmis „Žalgirio“ sumanymas buvo aiškus – žaisti per priekinę liniją, kuri privertė greitas pražangas rinktis varžovų krepšininkus ir nerezultatyvioje pradžioje išvedė šeimininkus į priekį – 5:1.

Komandos puolime nežibėjo, daugiau dėmesio skyrė darbui ginantis, o pernelyg agresyvia svečių gynyba naudojosi baudų mesti stojęs Artūras Milaknis (7:5).

Būtent A.Milaknis inicijavo žalgiriečių spurtą, prie kurio netrukus prisidėjo apgaulingų judesių arsenalą po krepšiu demonstravęs Antanas Kavaliauskas ir po pastarojo tikslaus perdavimo du taškus su pražanga rinkęs Brockas Motumas – 12:5.

Tiesa, labiau atsiplėšti Lietuvos čempionams nepavyko ir po nervingų bei taškais nelepinusių pirmųjų dešimties minučių, švieslentėje degė trapus lygos lyderių pranašumas – 15:11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius