-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 27

Metų jaunasis žaidėjas – Domantas Sabonis

24sek.lt skaitytojai ir ekspertų komisija nusprendė, kad Lietuvos metų geriausias jaunasis žaidėjas yra Domantas Sabonis.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Domantas Sabonis

60 proc. skaitytojų balsų sulaukęs 19-metis D.Sabonis nukonkuravo Luką Lekavičių, Artūrą Gudaitį ir Martyną Varną.

Į NCAA sugrįžęs D.Sabonis metus užbaigia įspūdingai. Gruodžio mėnesį jis dukart buvo pripažintas geriausiu NCAA Vakarų pakrantės konferencijos savaitės žaidėju ir gerino savo karjeros rekordus.

Jaunojo krepšininko šansai jau kitą vasarą galingai žengti į NBA vis didėja.

Šiais metais jam pavyko debiutuoti ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje. Iš pradžių atsargiai apie D.Sabonio šansus rinktinėje kalbėjęs treneris Jonas Kazlauskas liko sužavėtas krepšininko darbu ir išsivežė jį į Europos čempionatą, kuriame jis daugiau atliko atsarginio vaidmenį ir galėjo semtis patirties iš geriausių šalies žaidėjų.

„Čia fainiau, su lietuviais, už Lietuvą. Dar yra daug sunkių dalykų, reikia gerinti gynybą. Noriu kuo daugiau iš visų išmokti“, – apie žaidimą Lietuvos rinktinėje vasarą kalbėjo D.Sabonis. 

Brandus ne tik jo žaidimas, bet jis pats brandus kaip asmenybė.

„Už jį jaunesnis tik Martynas Varnas, o Domantas jau daug pasiekė. Šiais metais jis pateko į Lietuvos vyrų rinktinę, bet buvo lyderis ir kitų, jaunimo, rinktinių. Dabar galime stebėti jo skambų žaidimą už Atlanto“, – jaunojo krepšininko pasiekimais džiaugėsi Šarūnas Sakalauskas.

„Jam dar tik devyniolika, bet jis bręsta jau dabar, kai mes kalbamės. Brandus ne tik jo žaidimas, bet jis pats brandus kaip asmenybė. Manau, kad tai virs rezultatais jau artėjantį sezoną“, – anksčiau D.Sabonį gyrė treneris Markas Few.

„Domantas Sabonis – geriausias vienareikšmiškai, nėra jokių kalbų. Ir talentas, ir potencialas jo didžiulis. Lukas geras žaidėjas, bet nebus tas žmogus, kuris kažkur dominuos, kad ir rinktinėje, ar bus kviečiamas į NBA. D.Sabonis jau dabar yra ant NBA slenksčio. Klausimas tik, kada jis taps pagrindiniu puolėju rinktinėje – kitais metais ar dar po metų“, – apie Lietuvos talentą kalbėjo Rūtenis Paulauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius