-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 04

Naujuoju „Žalgirio“ pirkiniu apsidžiaugęs Gintaras Krapikas – apie australo stiprybes ir silpnybes

„Absoliučiai idealių ar viską gerai atliekančių žaidėjų pasikviesti su mūsų galimybėmis būtų labai sunku. Tokie jau žaidžia NBA. Bet manau, kad pasirašėme sutartį su labai gero lygio žaidėju, kuris yra alkanas ir nori rimtai įsitvirtinti NBA“, – taip naująjį Kauno „Žalgirio“ pirkinį Brocką Motumą pristatė treneris Gintaras Krapikas. Portalui 24sek.lt strategas pasakojo apie 24 metų 208 cm ūgio priekinės linijos žaidėjo stiprybes ir silpnybes.
Brockas Motumas
Brockas Motumas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dar praėjusią savaitę B.Motumas dvejose draugiškose rungtynėse su Lietuvos rinktine sumetė atitinkamai 19 ir 15 taškų. Tačiau į „Žalgirio“ akiratį universalus aukštaūgis pateko gerokai anksčiau.

B.Motumą Lietuvos čempionai stebėjo visą vasarą. Las Vegaso vasaros lygoje atstovaudamas „Utah Jazz“ ekipai australas per 17 minučių rinkdavo 8,8 taško ir atkovodavo 3,2 kamuolio, krepšį atakuodamas 53 proc. taiklumu.

„Ieškojome žaidėjo, kurį būtų galima panaudoti abiejose pozicijose. Jis gali žaisti ir sunkiuoju kraštu, ir „centru, – pasakojo G.Krapikas. – Ieškojome aukšto, tvirto žaidėjo, kuris taškus pelnytų ne tik iš po krepšio, bet ir tolimais metimais, prasiveržimais nuo perimetro. Norėjome aktyvaus, agresyvaus, stipraus krepšininko. Galvoju, kad visa tai atitinka Brocko savybes“.

Australas varžovų gynybai kelia pavojų iš bet kurio aikštės centimetro. Kita vertus, gynyboje jis nėra toks stiprus kaip puolime.

Vis dėlto G.Krapikas nesutinka, kad atletiškumu neišsiskiriantis aukštaūgis negalėtų pasiginti prieš aukštesnio lygio vidurio puolėjus.

Brockas Motumas
NBA vasaros lyga („Utah Jazz“, 2015 m.) „Adelaide 36ers“ (2014-2015 m., Australija) Australijos rinktinė (2014 m.)
8,8 tšk. (53 proc. met., 50 proc. trit.), 3,2 atk. kam., 17 min. 17,5 tšk., 7,1 atk. kam., 27 min. 6,5 tšk., 2,5 atk. kam., 13 min.

„Bendra nuomonė yra vienas dalykas, bet jis atvyksta į specialią komandą, kur aikštėje nebus vienas. Tam yra komandinė gynyba ir pagalbos. Aišku, jei jo kelyje pasitaikys lengvas, atletiškas ir neaukštas „centras“, jam galbūt nebus lengva, nes priešininkas bus greitesnis. Bet manau, kad priekaištai, jog jis negali stabdyti „centro“ vienas prieš vieną, yra truputį perdėti“, – tikino „Žalgirio“ vairininkas.

B.Motumui artimesnė sunkiojo krašto puolėjo pozicija, tačiau G.Krapikas pasirengęs išnaudoti legionierių ir arčiau krepšio. Ypač – Lietuvoje.

„Pagrindinė jo pozicija yra sunkusis krašto puolėjas, bet ūgis leidžia jam padėti ir „centro“ pozicijoje. Jis ypač tiks žaisti Lietuvoje, kur daugelis LKL komandų neturi daug labai aukštų ir stiprių vidurio puolėjų. Vyras – jaunas, todėl manau, kad per abi pozicijas surenkamos minutės jo negąsdins. O kaip jį panaudosime, priklausys nuo to, su kuo žaisime“, – sakė G.Krapikas.

 

VIDEO: Brocko Motumo žaidimo epizodai iš Las Vegaso vasaros lygos

 

„Žalgiris“ šią vasarą atsisveikino su Artūru Gudaičiu, Artūru Milakniu, Jamesu Andersonu, Willu Cherry, Dariumi Songaila, Donatu Taroliu, Tomu Dimša, Vaidu Kariniausku, bet susigrąžino Mantą Kalnietį ir Martyną Pocių, išlaikė Robertą Javtoką, Paulių Jankūną, Luką Lekavičių, Siim-Sanderį Venę, Vytenį Lipkevičių, Kasparą Vecvagarą ir Edgarą Ulanovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius