-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 18

„Neptūnas“ nugalėjo „Lietuvos rytą“ ir pasiėmė Vlado Garasto taurę

Sekmadienį Klaipėdoje baigėsi Vlado Garasto taurės turnyras. Pirmąjį sezono trofėjų iškovojo šeimininkai. „Neptūnas“ atsitiesė po pralaimėjimo „Jenisej“ ekipai ir užtikrintai 82:68 nugalėjo „Lietuvos rytą“. Klaipėdiečiai nutraukė Tomo Pačėso komandos šešių pergalių iš eilės seriją.
Martynas Mažeika
Martynas Mažeika / Karolio Bakūno nuotr.

Klaipėdos klubas pirmą kartą per penkerius tarptautinio Vlado Garasto taurės turnyro metus užkopė ant aukščiausiojo prizininkų pakylos laiptelio.

„Neptūnui“, kad triumfuotų šiame turnyre, reikėjo ne tik pergalės, bet ir 7 taškų pranašumo. Šią sąlygą įvykdyti buvo nesunku. Nuo pat rungtynių pradžios klaipėdiečiai dominavo ir jau antrajame kėlinyje pirmavo 19 taškų skirtumu.

„Lietuvos ryto“ ekipoje nežibėjo du pastarojo mėnesio komandos lyderiai – Davidas Loganas ir Artūras Gudaitis.

Rezultatyviausias buvo 16 taškų surinkęs Drew Gordonas.

Tuo tarpu „Neptūno“ kapitonas Martynas Mažeika jau po dviejų kėlinių savo sąskaitoje turėjo 20 taškų, o iš viso surinko 25. Tadas Klimavičius pridėjo 15 taškų.

Dėl traumų nerungtyniavo Jimmy Baronas, Arvydas Šikšnius ir Arnas Butkevičius, trenerių sprendimu aikštėje nepasirodė jaunieji krepšininkai – Arūnas Mikalauskas ir Matas Jucikas.

Karolio Bakūno nuotr./Tomas Pačėsas
Karolio Bakūno nuotr./Tomas Pačėsas

Penktadienį „Lietuvos rytas“ 81:69 nugalėjo Krasnojarsko „Jenisej“ ekipą, o šeštadienį 89:76 susitvarkė su Saratovo „Avtodor“ ekipa.

Klaipėdos „Neptūnas“ galingai pradėjo turnyrą ir 101:71 nušlavė „Avtodor“ klubą, bet šeštadienį 88:91 nesugebėjo įveikti Krasnojarsko komandos.

Rusijos ekipų tarpusavio rungtynėse pergalę 77:70 šventė „Jenisej“.

Naujas LKL sezonas prasidės jau kitą savaitę. Trečiadienį „Neptūnas“ susitiks su Prienų-Birštono „Vytautu“, o ketvirtadienį „Lietuvos ryto“ laukia Kėdainių „Nevėžis“.

„Lietuvos rytas“: D.Gordonas 16, K.Kadji 14 (4 rez. perd.), D.Loganas 13 (7 rez. perd.), R.Giedraitis 8, A.Gudaitis 6, D.Gailius 5, A.Jomantas 4, C.Fisheris 2, A.Lapetai taškais pasižymėti nepavyko.

„Neptūnas“: M.Mažeika – 25 (5/9 dvit., 4/5 trit., ¾ baidos, 5 atk. kam., 5 rez. perd., 29 naudingumo balai), T.Klimavičius – 15 (6/10 dvit., 3/3 baudos, 5 atk. kam.), M.Girdžiūnas – 9 (5 rez. perd.), J.Grantas ir V.Šarakauskas (8 atk. kam.) - po 8, M.Kačinas – 7 (7 atk. kam.), L.Beliauskas – 5 tšk.

Rungtynių eiga:

Pirmas kėlinys: „Neptūnas“ – „Lietuvos rytas“ 21:16

Abi komandos agresyviai pradėjo rungtynes ir kruopščiai gynėsi. T.Pačėsas į startinį penketą neįtraukė komandos lyderio D.Logano. M.Girdžiūnas pataikė tritaškį ir du baudos metimus, po kurių klaipėdiečiai pirmavo 5:2. K.Kadji taip pat pataikė iš toli. Žaidimas buvo nuolat stabdomas dėl techninių nesklandumų, susijusių su arenos švieslentėmis.

M.Mažeikos tritaškis persvėrė rezultatą „Neptūno“ naudai – 11:9. D.Loganas išėjo į aikštę, bet nieko nepakeitė. Likus žaisti dvi minutes, šeimininkai padidino pranašumą 19:12. Kėlinys baigėsi su taikliu D.Gordono metimu iš po krepšio.

Antrasis kėlinys: „Neptūnas“ – „Lietuvos rytas“ 46:35

Antrajame kėlinyje „Lietuvos rytas“ visiškai sugriuvo. Po dar vieno M.Mažeikos tritaškio klaipėdiečiai jau pirmavo 27:16. Netrukus sėkmingus reidus pradėjo rengti T.Klimavičius. Likus žaisti šešias minutes antrajame kėlinyje, „Neptūnas“ jau pirmavo 38:18.

M.Mažeika jau buvo pelnęs 19 taškų ir nesirengė sustoti. Tuo tarpu iki šiol komandą puikiai valdęs D.Loganas strigo. Vos du taškus pelnęs buvo ir A.Gudaitis.

D.Gordono taškai kėlinio pabaigoje sumažino skirtumą iki 11 taškų.

Trečiasis kėlinys: „Neptūnas“ – „Lietuvos rytas“ 65:52

Trečiąjį kėlinį pradėjo du Klaipėdos ekipos tritaškiai iš eilės ir T.Pačėsas turėjo prašyti pertraukėlės.

Klaipėdiečiai ir vėl atrodė užtikrintai ir nuosekliai didino pranašumą, tačiau kėlinio pabaigoje „Lietuvos rytas“ susikaupė. Buvo susigrąžinęs 11 taškų atsilikimą, tačiau T.Klimavičius jį padidino iki 13 taškų.

Ketvirtasis kėlinys: „Neptūnas“ – „Lietuvos rytas“

Ketvirtasis kėlinys tapo tik formalumu. Vilniečiai taip ir nepakilo į lemiamą spurtą ir patyrė pirmą pralaimėjimą šiame pasirengimo cikle.

Skirtas Stepono Dariaus metinėms

V.Garasto taurės turnyras vyksta jau penktus metus. 2014 metais jis buvo skirtas „Neptūno“ klubo 50-mečiui. Šiemet turnyras skiriamas legendinio Lietuvos lakūno Stepono Dariaus 120-osioms gimimo metinėms paminėti.

„Steponas Darius (tikrasis vardas Steponas Jucevičius-Darašius) gimė 1896 m. sausio 9 d. Rubiškėje (dabar Dariaus kaimas), Klaipėdos rajone. 1923 metais dalyvavo Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos karinėje operacijoje, vadovavo karių grupei, kuri užėmė Šilutę, dalyvavo puolant Klaipėdos miestą. Be to, jis daug prisidėjo prie krepšinio puoselėjimo“, – pabrėžė V.Garastas.

S.Darius aktyviai sportavo, užsiiminėjo krepšiniu, beisbolu, ledo rituliu, boksu, lengvąja atletika ir kt. Pirmųjų oficialių krepšinio rungtynių Lietuvoje (1922 m. balandžio 23 d.) dalyvis, žaidęs Lietuvos fizinio lavinimosi sąjungos komandoje, kuri tapo pirmąja Lietuvos krepšinio čempione. 1924 m. tapo vienu iš keturių pirmųjų krepšinio teisėjų, kuriems buvo pripažinta tuo metu aukščiausia kvalifikacinė kategorija. S.Darius 1922 m. parašė ir išleido mokomąją knygą „Basketbolo žaidimas ir oficialios basketbolo žaidimo taisyklės“. 1925 m. S.Darius, Lietuvos sporto lygai paskyrus, tarptautines krepšinio taisykles sulietuvino.

1933 m. legendinis Lietuvos lakūnas, kovų už nepriklausomybę dalyvis, kartu su Stasiu Girėnu lėktuvu „Lituanica“ vieni pirmųjų pasaulyje perskrido Atlanto vandenyną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius