-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 08

P.Jankūnas – apie A.Kavaliausko sugrįžimą į Vilnių ir naujus „Žalgirio“ pranašumus

„Prasideda rimtos rungtynės“,  – dvikovą su Vilniaus „Lietuvos rytu“ pasitinka Paulius Jankūnas. Kapitonas su „Žalgiriu“ turėjo jau penkias oficialias repeticijas Eurolygos sezono startui kitą savaitę, bet šeštoji bus pati geriausia. „Žalgirio“ laukia nervinga išvyka į Vilnių, kur laukia piktas „Lietuvos rytas“ bei pikti Vilniaus sirgaliai.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
LKL | „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ | 17:00 | „Siemens“ arena

„Lietuvos ryto“ gerbėjai, aišku, norės atsigriebti už Antano Kavaliausko perėjimą į „Žalgirį“. Kažin koks plakatas pakils priešais „Siemens“ arenos parketą, kai pernai „Lietuvos ryto“ ultros kėlė buvusiam kapitonui padėką už ištikimybę.

„Manau, kad jam tai bus sunkios rungtynės, – 24sek pasakojo P.Jankūnas. – Juk jis pirmą kartą žais prieš „Lietuvos rytą“ jau kaip „Žalgirio“ žaidėjas. Tas jauduliukas ir šiaip visada būna, tai tikrai turėtų jaustis papildomai.

Tai derbis, bet jam jis bus truputį kitoks. Juk tai jo komanda. Buvo jo komanda. Tačiau tikiu, kad taip bus iki pirmo išėjimo į aikštę ir kamuolio pačiupinėjimo. Tada viskas pasimirš. Juk Antanas ne mažas vaikas“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Antano Kavaliausko plakatas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Antano Kavaliausko plakatas

Tuo tarpu „Lietuvos rytas“ piktas todėl, kad pernai dalį garbės nuo klubo nuplėšė bronzinis LKL sezonas. Ir kalbos apie naują antrąją komandą – Klaipėdos „Neptūną“, turėjo užgauti klube likusių žmonių ambicijas.

Nors kažkokių papildomų motyvų ir taip nereikia šių dviejų Lietuvos komandų priešpriešai.

P.Jankūnas: „Žaidimas tikrai gerėja. Bet norėtųsi, kad tai vyktų greičiau“

„Lietuvos ryto“ gerbėjai turėtų pilną teisę nemėgti Pauliaus Jankūno, kuris galėtų drąsiai pasipuikuoti nuotrauka su 10 LKL čempionų žiedų ant kiekvieno rankos piršto.

Bet Paulius taip niekada nepasielgs. Jis, pavyzdžiui, niekada neparodys varžovų gerbėjams vidurinio piršto ar neišvadins miesto mėšlo krūva. Jis iš tų tyliųjų vėliavnešių.

Taip pat be didelių emocijų jis pradeda 11-ojo LKL čempionų žiedo medžioklę.

„Nesame geriausios formos, bet ir jie nėra. Manau, kad rungtynės bus klampios. Nes bus daug kontakto – fizinį krepšinį žaidžia tiek jie, tiek mes. Bus kietos rungtynės“, – neabejoja P.Jankūnas.

Forma dar netenkina

Šarūnas Jasikevičius dar sezono pradžioje neslėpė, kad „Žalgiris“ akcentavo pasiruošimą ne LKL startui rugsėjo pabaigoje, bet būtent Eurolygos kovų pradžiai spalio 14-ąją.

Todėl P.Jankūno citata apie ne pačią geriausią formą kiek nustebino. Juolab, lyg ir iš šalies stabiliai gerėjo ir „Žalgirio“ žaidimas – pasiektos 4 pergalės iš eilės po to siurprizo Panevėžyje. Lyg ir aukštyn stiebėsi ir Pauliaus Jankūno žaidimas – naudingumo balai kilo iki 9, 12, 21 ir 23.

„Žaidimo kreivė kyla, bet tikrai nėra ten, kur turėtų būti. Dar nežaidžiame, kaip turėtume, – detalizuoja P.Jankūnas. – Bet esame pajėgi komanda, kuri turi daug gerų, individualiai stiprių žaidėjų. Manau, turėtume žaisti dar geriau.

Viskas yra neblogai – žaidimas tikrai gerėja. Bet norėtųsi, kad tai vyktų greičiau“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Jankūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Jankūnas

Atrodo, kad „Žalgiris“ kaip tas legendinis studentas, kuriam pritrūko vienos nakties. Kita vertus, žalgiriečiai bent jau turi pilną sukomplektuotą sudėtį, kai „Lietuvos ryto“ įžaidėjas Rashaunas Broadusas – atvykęs bandomajam laikotarpiui, o prieš savaitę iš Vilniaus išsiųstas puolėjas Kennethas Kadji.

Teoriškai, „Lietuvos rytą“ gali papildyti dar du nauji žaidėjai.

„Didžiausias mūsų rūpestis kaip komandai – kuo greičiau įgauti kuo geresnę gerą formą, – tikino P.Jankūnas. – Reikia, kad kiekvienas asmeniškai pasiektume savo piką. Prasideda Eurolyga, žaidžiame su „Lietuvos rytu“... Prasideda rimtos rungtynės. Reikia rasti savo žaidimą nuo pat pradžių, nes kai dabar stiprios visos komandos, kiekvienas pralaimėjimas gali būti labai brangus“.

Pauliaus Jankūno misija

P.Jankūnui teks asmeniškai pasigrumti su fiziškai tvirtu „Lietuvos ryto“ naujoku Drew Gordonu. Vertindamas varžovų vasaros pirkinius, žalgirietis išskyrė būtent priekinę liniją.

P.Jankūnas: „Lietuvos ryto“ permainos paliko gerą įspūdį.

Pavyzdžiui, LKL „Lietuvos ryto“ krepšininkai atkovoja daugiausiai kamuolių – vid. 42,20. „Žalgiris“ pagal šį rodiklį gerokai atsilieka (36,6), nors turi geriausiai dėl kamuolių LKL kovojantį žaidėją Augusto Limą (vid. po 8 atk. kam.).

„Jų permainos paliko gerą įspūdį. Komanda stipri, žaidžia fiziškai. Tikrai turi stiprius aukštus žmones. Turi ir Loganą, kuris gali mesti iš bet kokios situacijos. Bet labai bus svarbu susitvarkyti po krepšiu“, – pabrėžė P.Jankūnas.

Tomas Pačėsas minėjo, kad didžiąją dalį pirmųjų pergalių lėmė „Lietuvos ryto“ kovingumas ir atkaklumas. Šie žodžiai virto vid. po 13 puolime atkovotų kamuolių per rungtynes. Palyginimui, žalgiriečiai puolime sugriebia vid. 10,6 kamuolio.

Taigi, P.Jankūnas ir kiti „Žalgirio“ aukštaūgiai siekdami pergalės turės šokti aukščiau varžovų.

Kita vertus, dabar „Žalgiris“ turi ir naujų ginklų, kuriais šį sezoną grasins ir „Lietuvos rytui“, ir Eurolygos ekipoms.

„Žaisime greitesnį krepšinį, nes turime daugiau mažiukų, individualiai stipresnių žaidėjų. Turime ir daugiau metikų – Milaknį, Pangosą, Westermanną, yra ir Lukas Lekavičius“, – paklaustas, kuo šio sezono „Žalgiris“ geresnis už pernykštį, vardijo P.Jankūnas.

Bet dar niekas nežino, ko verti tie ginklai. Šeštadienį 17 val. „Siemens“ arenoje – pirmasis rimtas jų patikrinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius