-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 19

Pasirengimą pradėjusio „Lietuvos ryto“ treneris Marcelo Nicola: „Šį sezoną mūsų tikslas – laimėti“

„Reikia paskaičiuoti, net nežinau, kiek jų čia yra“, – į klausimą, kiek auklėtinių susirinko į pirmąją šį sezoną Vilniaus „Lietuvos ryto“ treniruotę, dairydamasis atsakė sostinės klubo vairininkas Marcelo Nicola.
Marcelo Nicola
Marcelo Nicola / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Trečiadienio rytą Vingio parko stadione šalies vicečempionai pradėjo pasirengimą naujam sezonui. Tiesa, kol kas Vilniaus klubas nė iš tolo neprimena tos komandos, kurią matysime ateinantį rudenį.

„Lietuvos ryto“ gretose dar nėra Lietuvos rinktinei atstovaujančių Ado Juškevičiaus, Žygimanto Janavičiaus, Deivido Gailiaus, Artūro Gudaičio ir Antano Kavaliausko, į Vilnių dar neatvyko ir argentinietis įžaidėjas Nicolas Laprovittola.

Pirmoje treniruotėje fizinio rengimo trenerio Marto Skrabulio nurodymų klausė devyni „Lietuvos rytui“ priklausantys žaidėjai: Rokas Giedraitis, Julius Jucikas, Kšištofas Lavrinovičius, Gediminas Orelikas, Mindaugas Lukauskis, Marius Runkauskas, Paulius Dambrauskas, Edvinas Šeškus ir Karolis Guščikas.

„Pradėti sezoną be būrio svarbių žaidėjų yra visiškai normalu, – geros nuotaikos nestokojo M.Nicola. – Labai tikiuosi, kad visi mūsų komandos krepšininkai pasiliks Lietuvos rinktinėje. Jei taip nutiktų, būčiau labai laimingas, nes tai reikštų, kad jie yra geri žaidėjai. Žaisdami Europos čempionate vyrai įgautų geros patirties. Nematau problemos, jeigu reikės jų palaukti.“

– Treneri, kaip įvertintumėte savo komandos per vasarą atliktus darbus? – žiniasklaidos atstovai paklausė „Lietuvos ryto“ trenerio.

– Dar laukiame atvykstant kai kurių krepšininkų, tačiau turime gerus vyrukus ir privalome tapti gera komanda. Tai pats sunkiausias dalykas, kadangi reiks sukurti gerą komandinę atmosferą.

– Ar nesunku ruoštis sezonui be tokio būrio svarbių žaidėjų?

– Tai normali situacija komandose, kurios turi gerus žaidėjus. Geriausi krepšininkai šiuo laikotarpiu paprastai dirba su rinktinėmis, tad turėsime laukti. Vėliau atvykstantys žaidėjai turės prisitaikyti, tačiau nemanau, kad tai bus problema.

– Koks darbas šią vasarą buvo pats sunkiausias?

– Komandos prezidentas atliko puikų darbą, įsigijome vieną žaidėją po kito. Ilgiausiai užtruko derybos su įžaidėju, nes jis laukė kitų pasiūlymų iš kelių Ispanijos klubų. Galiausiai paso problemos jam sukliudė žaisti toje šalyje, tad N.Laprovittola nusprendė atvykti čia. Jaunam žaidėjui iš Argentinos bus sunku iš karto adaptuotis Lietuvoje. Būtų buvę kur kas lengviau, jeigu Nicolas būtų vykęs į Ispaniją ar Italiją. Tačiau aš jį neblogai pažįstu, jis yra geras žaidėjas ir esu įsitikinęs, kad tikrai buvo verta jo laukti.

– Pažįstate jį asmeniškai?

– Kalbėjausi su juo asmeniškai. Daugiau žinau jį kaip žaidėją, o ne kaip žmogų, tačiau pažįstu daug trenerių ir žaidėjų, kurie treniravo N.Laprovittolą. Visi atsiliepimai buvo labai geri.

– Kada N.Laprovittolą išvysime Vilniuje?

– Bus matyti. Argentinos rinktinei kovos baigsis rugsėjo 12 dieną, taigi po kelių dienų jis turėtų ir prisijungti.

– Ar jau sudėliotas draugiškų rungtynių grafikas?

– Artimiausiu metu turėsime stovyklą Druskininkuose. Ten žaisime su „Astanos“ komanda, po to su Rusijos ekipa. Rugsėjo 6 dieną rungtyniausime namie, o po to suplanuoti turnyrai Alytuje ir Klaipėdoje.

– Kaip dabar vyks darbas?

– Šią savaitę gerinsime fizinį pasiruošimą, po to vyksime į Druskininkus.

VIDEO: Vilniaus „Lietuvos ryto“ pirmoji treniruotė

– Galite palyginti, kaip skiriasi, kai treneris į komandą atvyksta sezono viduryje, ir kai pradeda pasiruošimą nuo pat pirmosios treniruočių stovyklos dienos?

– Į tai galėsiu atsakyti po šio sezono. Man tai pirmas kartas, kai pradedu sezoną su komanda kaip vyriausiasis treneris. Anksčiau tai patyriau tik būdamas vyriausiojo trenerio asistentu. Aišku, situacija yra kur kas geresnė, nes savo idėjas ir filosofiją gali skiepyti krepšininkams nuo pat pradžių. Tai yra lengviau ir geriau, todėl labai džiaugiuosi, galėdamas sezoną pradėti nuo pat pirmos dienos.

– Kokius tikslus keliate ateinantį sezoną?

– Laimėti. Klubas nori laimėti ir tai mūsų pagrindinis tikslas. Turėsime daug rungtynių, bet pirmiausia reikia galvoti apie artimiausią dvikovą. Negalime jau dabar galvoti apie tai, kas bus gegužę. Asmeniškai aš turiu kitą tikslą, kuris svarbus tiek man, tiek klubo prezidentui – norėčiau matyti sausakimšą areną. Stengsimės, kad sirgaliai mėgautųsi komandos žaidimu ir pergalėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius