-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 09

Paulius Motiejūnas: „Šioje grupėje mūsų tikslas – „Top 16“ etapas“

Ketvirtadienį Eurolygos būstinėje Barselonoje ištraukti 2015–2016 metų sezono burtai, kurie į keturias grupes suskirstė 24 stipriausias Europos krepšinio komandas. Kauno „Žalgiris“ pateko į gana palankią C grupę, kurioje iš pripažintų Europos grandų yra tik „Barcelona“ ir Atėnų „Panathinaikos“. Kauno ekipos generalinis direktorius Paulius Motiejūnas teigė, kad ši grupė tikrai leidžia galvoti apie patekimą į „Top 16“ etapą – toks ir yra LKL čempionų tikslas.
Paulius Motiejūnas
Paulius Motiejūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

– Kaip vertinate „Žalgiriui“ tekusią grupę?

– Burtai yra burtai. Tai, ką gavome, yra grupė, kurioje galima, ir mes to tikimės, išeiti į „Top 16“ etapą. Tikimės sirgalių rungtynėse, nes grupėje yra elito komandų, kaip „Barcelona“ ar „Panathinaikos“.

Visiems bus labai įdomu pamatyti visą Turkiją nustebinusius jų čempionus. „Lokomotiv“ irgi įdomi komanda, ten daug lietuvių žaidę ir dirbę. Atvažiuos ir Lenkijos čempionai. Vis dėlto grupė yra gera, mūsų užsibrėžtas tikslas yra „Top 16“, dėl jo ir kausimės. Bandysime namie laimėti viską.

Kalbant apie FIBA – tai yra daugiau galios ir jėgos rodymas. Mums geriau būti su tais, kurie padeda tobulėti ir mums patiems, kurie konsultuojasi su mumis dėl sprendimų ir atsižvelgia į mūsų nuomonę.

– Šiemet grupės atrodo gana lygios. Kaip manote, ar kurią nors tradiciškai galime vadinti „mirtininkų“?

– Labai baisiai atrodo A grupė, ten visos komandos tikrai ambicingos. Visos kitos grupės pasiskirstė tikrai gana lygiai. A grupėje „Chimki“ su dideliu biudžetu, labai stiprios „Real“ ir „Fenerbahce“, ambicingas ir „Bayern“ klubas. Visos komandos su aukštais tikslais, tad manau, kad A grupė ir yra „mirtininkų“.

– Ar galite papasakoti apie bendras ULEB klubų nuotaikas dėl FIBA projekto?

– Nuotaikos yra vienodos, daug ir ilgai kalbėjome. Smagu, kad visi be išimties pasirašėme FIBA'i išsiųstą raštą. Visi tikime lyga, jos sėkme. Manome, kad noras organizuoti tokį patį turnyrą yra labai geras darbo įvertinimas. Normalu, kad kažkas nori konkuruoti.

Ta konkurencija visus tik paskatino susiimti, pagerinti sąlygas. Matyti iš Eurolygos veiksmų, kad kilsime tik į viršų ir eisime į priekį. Tas FIBA kišimasis, jų konkurencija ir noras sugriauti tik didina motyvaciją dar labiau stengtis, kad klubams ir sirgaliams būtų geriau.

Visos komandos su aukštais tikslais, tad manau, kad A grupė ir yra „mirtininkų“.

– Ar jūsų nuomonė būtų kitokia, jei „Žalgiris“ neturėtų A licencijos?

– Sunku pasakyti. Turiu patirties iš darbo federacijoje su FIBA, tekę bendrauti su daug jų žmonių – ten kol kas daug neaiškumo. Manau, kad jei neturėtume Eurolygos A licencijos ar ją būtų pasiūliusi FIBA, mūsų pozicija nesikeistų. Jau 15 metų esame kartu su Eurolyga, puikiai pažįstame jos vadovus, administraciją, visada vykdavo dialogas ir bendras darbas.

Kalbant apie FIBA – tai yra daugiau galios ir jėgos rodymas. Mums geriau būti su tais, kurie padeda tobulėti ir mums patiems, kurie konsultuojasi su mumis dėl sprendimų ir atsižvelgia į mūsų nuomonę. Ilgalaikė ir sėkminga patirtis yra sėkminga. Norėtume toliau laikytis lietuviškos patarlės „nemesk kelio dėl takelio“.


C grupės komandų atstovų komentarai:

„Panathinaikos“ treneris Aleksandras Džordževičius: „Visos Eurolygos komandos ir žaidėjai yra aukščiausio lygio, tad kiekvienos rungtynės bus sunkios, turime gerbti visas komandas. Turėsime sunkių išvykų į Kauną ar Krasnodarą, tačiau aš grupę pavadinčiau gera.“

„Lokomotiv“ sporto direktorius Dmitrijus Ternopolis: „Tai tikrai puiki grupė, kurioje yra trys buvę Eurolygos čempionai – „Žalgiris“, „Panathinaikos“ ir „Barcelona“ – bei du nacionalinių čempionatų nugalėtojai. Manau, kad visi kartu šioje grupėje sukursime daug gražių ir gerų rungtynių. Kaip krepšinio gerbėjas labai laukiu kito sezono – būti grupėje su „Barca“ ar „Panathinaikos“ yra nuostabu.“

„Pinar Karsiyaka“ atstovas Volkanas Ozsokmenas: „Tai puiki grupė. Norėjome žaisti su „Real“ arba „Barcelona“, gavome pastaruosius, tad esame laimingi. Kitas komandas puikiai žinome, rungtynėms tinkamai pasirengsime. Labai kviečiame kitų valstybių sirgalius atvykti į Izmirą stebėti Eurolygos rungtynių. Būsime laimingi juos priimdami.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius