Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Marcuso Fosterio šou „Rytas“ įveikė Jonavą, kuri rėmėsi tik vienu lietuviu

Marcusas Fosteris pasileido plaukus „Betsafe-LKL“ rungtynėse Vilniuje. Amerikiečio vedamas „Rytas“ (15-2) 110:88 (27:24, 26:17, 31:23, 26:24) įveikė praretėjusią Jonavos „CBet“ (7-11) komandą.

Marcusas Fosteris įmetė net 30 taškų, net 21 jų iki pertraukos, o amerikiečio vedamas „Rytas“ pasiekė 15-ąją pergalę čempionate.

Karjeros rungtynes sužaidęs M.Fosteris pataikė 8 tritaškius iš 11, o iš viso surinko 35 naudingumo balus.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Rytas“ - „CBet“ [2024-01-27]

„Nesu per daug skaičiavęs anksčiau, bet komandos draugai sakė man mesti, tad mečiau, tikiuosi, kad taip pataikysiu ir toliau šį sezoną“, – BTV po rungtynių sakė M.Fosteris.

Su taip pataikančiu lyderiu visa „Ryto“ komanda sumetė 14 tritaškių iš 24. Be to, vilniečiai laimėjo kovą dėl kamuolių net 43-20.

Be čiurnos skausmus pajutusio Arno Veličkos žaidusi Giedriaus Žibėno treniruojama komanda pavijo LKL čempionate pirmavusį Kauno „Žalgirį“ (15-2), kuris artimiausias rungtynes žais sekmadienį namie su Mažeikių „M Basket-Delamode“ (7-9).

Virginijaus Šeškaus treniruojama Jonavos komanda į sostinę atvyko išretėjusi.

Vienas komandos lyderių, po 11,3 taško ir 5,7 atkovoto kamuolio LKL varžybose fiksavęs Michaelas Hughesas išvyko į Vokietiją ir prisidės prie Liudvigsburgo „MHP Riesen“ komandos, kuri pasinaudojo išpirkos galimybe ir įvykdę susitarimo sąlygas įsigijo vieną iš jonaviečių lyderių.

Be to, dėl ligos Jonavoje liko puolėjas Tauras Jogėla, po pastarųjų FIBA taurės rungtynių Portugalijoje pašlijo ir kitų žaidėjų sveikata – šeštadienį nežaidė ir Edvinas Šeškus bei Lukas Kreišmontas.

Tokiu būdu Virginijaus Šeškaus treniruojama komanda rėmėsi tik šešiais žaidėjais, iš kurių penki buvo legionieriai ir tik vienas lietuvis – neseniai komandą papildęs Justas Tamulis.

„Pasižaidėme savo malonumui, – po mačo šyptelėjo V.Šeškus. – Tai buvo tokios rungtynės, kurias laimėti buvo neįmanoma.“

VIDEO: V. Šeškus: „Pasižaidėme savo malonumui“

Jonavos klubui tai buvo šeštasis pralaimėjimas per septynerias pastarąsias LKL rungtynes. Visose varžybose V.Šeškaus auklėtiniai skaičiuoja dvyliktą nesėkmę per trylika pastarųjų mačų.

Standings provided by Sofascore

„Rytas“: Marcusas Fosteris 30 (8/11 trit.), Gytis Radzevičius 16, Martynas Echodas 13 (8 atk. kam.), Margiris Normantas 12, Justinas Gorhamas 11 (9 atk. kam.), Devinas DeLaurier 10, Gytis Masiulis 9.

„CBet“: Strahinja Micovičius 26, Michaelas Lewisas 22, Ivanas Gandia-Rosa 17.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius