Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 21

Po pirmosios pergalės – Šaro liaupsės žaidėjams ir pastaba „Žalgirio“ sirgaliams

„Let's go!“ – po perimto kamuolio šaukė Šarūnas Jasikevičius, pats užribyje sugavęs sviedinį, lėkusį nuo Vitorijos „Baskonia“ žaidėjų rankų. „Let's go“ – jau kiek nusiraminęs dar sykį suplojo Šaras žvelgdamas į švieslentę, kur degė 63:61 „Žalgirio“ naudai. „Žalgiris“ netrukus pasileido į priekį, o su džiūgaujančia 11 tūkst. žiūrovų minia „Žalgirio“ arenoje bangavo ir Š.Jasikevičiaus mama Rita Jasikevičienė. Bet po saldžios pirmosios pergalės treneris sirgaliams turėjo ir pastabą.

„Žiūrovams sakome, kad esame viena komanda. Buvo tokių momentų, kai perlaužinėjome rungtynes, bet žiūrovams reikėjo truputį daugiau mums padėti. Jie turi suprasti, kad mums jų pagalbos labiausiai reikia tada, kai sunku. O momentais arena buvo per tyli. Žinau, kad labai lengva sirgti, kai komanda pirmauja 15 tašų skirtumu, bet mums daugiausiai palaikymo reikia tada, kai ar minusas, ar mums labai nesiseka. Žaidėjai tą jaučia. Nenorėčiau, kad arena būtų tokia tyli“, – kiek netikėtai pareiškė 40 metų specialistas.

Tuo tarpu „Žalgirio“ krepšininkams jis turėjo daugiau pagyrų nei pastabų. Šarą ypač sužavėjo auklėtinių kovingumas, kuris atsispindėjo atkovotų kamuolių puolime statistikoje (18).

„Labai svarbu laimėti pirmąsias rungtynes namuose. Daug dalykų buvo prieš mus, bet su žaidėjų valia ir daug geresne koncentracija po pertraukos sugebėjome pakeisti rungtynes.

Turime būrį jaunų žaidėjų, kurie Eurolygoje nepatyrę. Jiems reikės įsivažiuoti, todėl kiekviena pergalė labai svarbi. Malonu, kad pergalė iškovota sunkiomis sąlygomis.

Daug dalykų iš pradžių nesisekė. Atrodo, viską darėme gerai, bet iki pertraukos išlikome su 11 atkovotų kamuolių puolime, o tai rodo kovą dėl pergalės. Kartais net malonu laimėti tokiu būdu“, – spaudos konferencijoje sakė Š.Jasikevičius.

– Brockas Motumas solidžiai sužaidė jau antrąsias rungtynes iš eilės. Turbūt jis jau įveikė tą adaptacinį laikotarpį?

– Dar sužaidėme tik dvejas rungtynes, todėl labai anksti vertinti. Bet taip, Motumas sužaidė antras solidžias rungtynes ir įneša į komandą daug greičio. Jam atsiradus aikštėje atsiranda dar vienas didelis žmogus, kuris pastoviai priekyje kamuolio, o tai svarbu. Tikėsimės, kad jis žais taip ir toliau.

VIDEO: Pirmoji pergalė! „Žalgiris“ – „Baskonia“

– Baskai Ispanijoje renka per 90 taškų, o Kauną palieka tik su 73. Kas lėmė tokią gerą gynybą?

– Ką padarėme, tai sustabdėme greitą puolimą. Prie to prisidėjo tik 9 mūsų klaidos, jei neskaičiuotume poros kvailų pabaigoje. O mažas klaidų skaičius stabdo greitą puolimą.

Mūsų aukštaūgiai stengėsi sugrįžti, bėgti, padėti gynėjams. Kažkiek užkamšėme skyles nuo jų prasiveržimų.

Stengėmės rizikuoti daugiau leisdami jiems mesti iš toliau. Pridarėme klaidų su Bargnani, iki pertraukos buvo taktinių klaidų, kurių neturėjo būt. Taip leidome įsižaisti. Bet svarbiausia, kad laimėjome.

– Westermanas sužaidė karjeros rungtynes (20 tšk., 24 naud. bal.). Kokį įspūdį jums paliko prancūzo pasirodymas?

– Super žaidė. Leo toks žaidėjas, kuris kartais gal neprimeta daug taškų, nepadaro juvelyrinių perdavimų, bet iš jo jaučiasi didelis solidumas. Jis gerai ginasi, per tris pozicijas. Visai neblogai ginasi prieš ketvirtą-penktą numerį. Jis tempė komandą su savo taškais ir perdavimais. Tikrai nusprendėme, kad ketvirtajame kėlinyje geriau, jog jis turėtų komandą savo rankose. Plius pastatyti aukštesnį žmogų prieš Larkiną, kuris kažkiek truputį per daug nueidavo nuo užtvarų prieš mūsų mažiukus.

– Bet iš kito gynėjo Kevino Pangoso turbūt tikitės daugiau?

– Jis be proto stengiasi. Manau, kad jis paprasčiausiai perdega. Jis išeina į rungtynes ir yra jam tų galimybių. Man atrodo, tai tik laiko klausimas, kada jis įsižais. Jo metimai geri, treniruočių darbas fantastinis. Bet sezonas yra 10 mėnesių, vertinsime žaidėjus po šio laikotarpio. O Pangosas stengiasi daryti viską, ko reikalaujame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius