Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 08 /20:22

LKL rungtynės Vilniuje baigėsi muštynėmis, sulaikyti aštuoni „Žalgirio“ sirgaliai

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai LKL rungtynėse „Siemens“ arenoje įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“, tačiau po mačo tarp sirgalių kilo nemažas konfliktas, pasibaigęs praskelta galva. Vilniaus policija sulaikė ir į komisariatą išsivežė aštuonis „Žalgirio“ sirgalius.
Sulaikyti krepšinio sirgaliai
Sulaikyti krepšinio sirgaliai / Stopkadras

„Facebook“ vartotojas Viktoras Linartas iškart po mačo savo paskyroje paskelbė tiesioginę vaizdo transliaciją.

Joje užfiksuota, kaip policijos pareigūnai iš „Siemens“ arenos išsiveda kelis „Žalgirio“ sirgalius, o dar vieną jų vietoje gana grubiai sulaiko.

Taip pat matyti vienam žmogui pagalbą suteikiantys medikai. Tai irgi yra kauniečių sirgalius, kuriam viešnagė sostinėje baigėsi praskelta galva.

VIDEO: Vaizdo įraše – po muštynių sužeisti ir policijos išvedami sirgaliai

15min video autorius V.Linartas teigė, kad „Siemens“ arenos apsauga nedirbo prevencinio darbo, puolė tramdyti tik atvykėlius iš Kauno.

„Rungtynių pabaigoje keli jauni lietryčio fanai priėjo prie „Žalgirio“ fanų tribūnos ir pradėjo provokuoti necenzūrinėm skanduotėm. Apsauga buvo nepasiruošus ir keli Žalgirio fanai atsakė į provokaciją. Tačiau, kilus konfliktui apsauga bei policija puolė žalgirinius tramdyt. Tik žalgirinius... Buvo sumuštas 14 metų berniukas iš „Žalgirio“ palaikymo“, – 15min pasakojo V.Linartas.

Policijos versija – kauniečiai buvo aršesni

„Po varžybų tarp fanų kilo nesutarimų. Apsauga pastebėjo viešosios tvarkos trikdymo faktą. „Lietuvos ryto“ fanai, matyt, pakluso nurodymams liautis, o „Žalgirio“ – ne. Buvo sulaikyti aštuoni aršiausi kauniečiai. Jie pristatyti į Vilniaus miesto 1-ąjį komisariatą.

Apsaugos atstovai parašė pareiškimą policijai. Šiuo metu nustatinėjamos viešosios tvarkos trikdytojų asmenybės. Tikėtina, jog bus užfiksuotas nedidelis chuliganizmas. Gali būti pradėtas ir ikiteisminis tyrimas“, – įvykį pakomentavo Operatyvaus valdymo skyriaus vyr. specialistas Erikas Tomaševičius.

Pasak jo, komisariate sulaikyti asmenys bus apklausti ir paleisti. Nė vienas jų medikų pagalbos nepasiprašė. Policija negavo jokių pranešimų ir iš ligoninės. Tad neaišku, ar yra stipriau nukentėjusiųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius