-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 22

Staigmeną sukūręs Dainius Adomaitis įgėlė „Lietuvos rytui“

Klaipėdos ekipos direktorius Osvaldas Kurauskas pasipuošęs „Neptūno“ marškinėliais ir šaliku prieš lemtingą mačą nekantriai trypčiojo šalia „Siemens“ arenos parketo. Po jo šypsena slėpėsi didžiulis nerimas dėl uostamiesčio klubo likimo. Tačiau nuaidėjus finalinei lemiamų rungtynių sirenai klaipėdietis galėjo išskleisti savo šaliką ir sušukti „NEP-TŪ-NAS!“. Bangų visą sezoną mėtytas Klaipėdos „Neptūnas“ LKL pusfinalyje 3-2 patiesė Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir pateko į LKL finalą.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Alfredo Pliadžio nuotr.
LKL pusfinalis | Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Klaipėdos „Neptūnas“ 72:73 | Serija 2-3

„NEP-TŪ-NAS!“ NEP-TŪ-NAS!” – paskutinę rungtynių minutę skandavo būrys iš Klaipėdos atvykusių sirgalių. Vilniečiai tai palydėjo švilpimu. Bet dabar jiems teks įprasti prie dar vienos stipresnės Lietuvos komandos.

O.Kurauskas klykdamas iš laimės apsikabino Dainių Adomaitį, vėliau aikštės centre pačiupo Martyną Mažeiką, o galiausiai skuodė prie rungtynių didvyriu tapusio Danielio Ewingo.

Klaipėda švenčia dar nė nesibaigus sezonui.

Dainius Adomaitis po rungtynių nepraleido progos įgelti „Lietuvos rytui“ už jų bandymą reguliariajame sezone išvengti „Neptūno“ pusfinalyje. Tuomet vilniečiai patyrė keistą pralaimėjimą Prienuose, kuris klaipėdiečiams turėjo sumaišyti kortas kovojant dėl trečiosios vietos turnyro lentelėje.

Bet „Neptūnas“ nusiyrė iki trečiosios pozicijos ir pusfinalyje čiupo „Lietuvos rytui“ už gerklės.

„Labai sunku komentuoti, nes daug emocijų. Bet jei trumpai, fantastika. Niekas taip vyrais nesididžiuoja, kaip aš. Už visą tą darbą, kurį jie darė viso sezono metu. Fantastika. Buvo vienas malonumas dirbti su tokiais motyvuotais žmonėmis. Turiu pasveikinti „Lietuvos rytą“. Serija buvo fantastinė. Tik pabaiga vienai komandai galėjo būti gera.

Labai džiaugiuosi, kad vyrai gerai sureagavo į įvairias motyvacijas. Kas suprantate krepšinį, matėte sezono pabaigą ir kas kaip žaidė. Didžiausia motyvacija buvo „Lietuvos ryto“ rungtynės Prienuose. Vyrai buvo motyvuoti kaip niekada. Visi matė. Didžiuojuosi jais.

Ačiū sirgaliams, kurių būrys atvyko į Vilnių. Visiems žmonėms, kurie siuntė tiek palaikymo. Sakiau vyrams, kad negalime jų nuvilti. Pastarąjį kartą tokį palaikymą jutau žaisdamas „Žalgiryje“. Ačiū visiems, kurie už mus sirgo“, – spaudos konferencijoje emocingai kalbėjo D.Adomaitis.

VIDEO: „Neptūno“ triumfas po finalinio švilpuko Vilniuje

– Rungtynės Prienuose – tai tos, kurias pagal sąmokslo teoriją „Lietuvos rytas“ galėjo pralaimėti tyčia?

– Mes matėme, ką jie norėjo. Kad jie nenorėjo su mumis žaisti. Bet tuo jie padarė mums didesnę motyvaciją. Matėte vyrų akis. Kaip jie kovojo dėl kiekvieno kamuolio, išgyveno dėl klaidų, pralaimėjimų. Motyvacijos niekada nestokojo.

– Ar nugalėjo stipresnė komanda?

– Mes nugalėjome stipresnę komandą. Aš gal pažaisdamas, norėdamas sukelti varžovams spaudimą, pabrėžiau jų favoritų statusą. O dar kaip jie sakė, kad norėjo laimėti seriją 3-0... Tačiau mes nugalėjome stipresnę komandą. Čia nereikia būti labai protingam.

– Sutinkate, kad „Lietuvos rytas“ dar nuo gruodžio ruošėsi finalui?

– Tomas padarė fantastinį darbą. Juk laimėjo Karaliaus Mindaugo taurę. Jie viską darė labai logiškai ir ruošėsi finalui galvodami tik apie tai, ne jokį kitą rezultatą. Tai yra normalu. Vienas metimas ir finale galėjo žaisti „Lietuvos rytas“.

– Prieš dvejus metus pats treniruodamas „Lietuvos rytą“ kritote pusfinalyje prieš „Žalgirį“. Tai buvo jūsų asmeninis revanšas?

– Patys žinote tą situaciją, kokia ji buvo. Atėjau į komandą be treniruočių proceso, nieko nebuvo. Nei turėjau laiko treniruotėms, nei ką. Bet šansas buvo suteiktas. Nesu žmogus, kuris laiko pyktį ar ką. Vadovaujuosi tais principais, kad jei kažkas nepasiseka, pirmiausia reikia žiūrėti į save.

VIDEO: Istorinis „Neptūno“ smūgis „Lietuvos rytui“

– Vienas favoritas įveiktas, kelyje – kitas. Ko galima tikėtis?

– Mums tai yra fantastinė pergalė. O apie „Žalgirį“... Rytoj pradėsime galvoti. Šiandien ne ta diena. Norisi vieną vakarą ramiai pabūti su šeima.

– Ar po tokios įtemptos serijos užteks jėgų finalui?

– Tai yra svarbus klausimas. Mes esame formos pike. Kiek pavyks ją išlaikyti, kitas klausimas. Formą taikėme ketvirtfinaliui ir pusfinaliui ir pataikėme. Dėl formos, pasikartosiu, Benui Kentrai (fizinio rengimo treneriui) esu skolingas gero vyno dėžę.

Su forma, pasikartosiu, Benui (fizinio rengimo treneriui) esu skolingas gero vyno dėžę.

– Ar galima sakyti, kad „Neptūno“ mažiukai šioje serijoje apžaidė „Lietuvos ryto“ aukštaūgius?

– Sakyčiau, kad dvylika „Neptūno“ karių nugalėjo „Lietuvos rytą“. Kovos iš Vilniaus klubo neatimsi. Buvo labai sunku. Bet mes nenusileidome ir taktiškai sugebėjome „Lietuvos rytui“ primesti nepalankų krepšinį.

– Danielis Ewingas lemiamu metu tempė „Neptūną“ į pergalę. Ką galite pasakyti apie šio žaidėjo indėlį?

– Tai yra lyderio savybės. Daug kas mane kritikavo, sulaukiau daug pastabų. Bet taip žaidžia lyderiai, o jis toks pas mus yra ir nebijo atsakomybės. Kartais pavyksta, kartais ne. Bet jis žaidęs begalę tokių rungtynių.

– Ar Donatas Zavackas pasirodys finalo serijoje?

– Daktarai padarė nuotrauką ir pasakė, kad nesugiję iki galo, yra truputį rizikos. Gyvename nuo dienos iki dienos. Nuo vienos nuotraukos iki kitos. Mums jo be galo trūko šioje serijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius