-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 06

Su „Knicks“ susitaręs M.Kuzminskas – apie C.Anthony, K.Porzingį ir begalinį džiaugsmą

Mindaugas Kuzminskas ruošiasi pirmai kelionei į vieną gražiausių pasaulio miestų Niujorką, kur ketina pasirašyti dvejų metų sutartį su legendine „New York Knicks“ ekipa. Lietuvos rinktinės puolėjas kalbėdamas su 24sek neslėpė susijaudinimo, tačiau tuo pat metu supranta, kad stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje jo lauks dideli išbandymai.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

M.Kuzminskas trumpam bus priverstas palikti Lietuvos krepšinio rinktinės stovyklą. 26-erių metų krepšininkas Niujorke praeis medicininį patikrinimą ir po jo padės parašą ant išsvajotos sutarties. Nors žaidėjas ir jo atstovai detalių nekomentuoja, pranešama, kad M.Kuzminskas su „Knicks“ klubu sudarė dvejų metų ir 6 milijonų dolerių vertės sutartį.

– Mindaugai, per visą pasaulį jau skrieja žinia, kad Mindaugas Kuzminskas sutarė dėl dviejų metų sutarties su „New York Knicks“ komanda. Ar jau galima sveikinti ir kaip jaučiatės?

– Na, emocijos tikrai paties aukščiausio lygio. Bet iki galo galvoju, kad dar negaliu tuo džiaugtis. Dar nėra sudėti parašai ant sutarties. Nepraeita medicininė apžiūra. Bus galima džiaugtis, kai pats klubas viską paskelbs oficialiai.

– NBA buvo svajonė ir ji visai arti išsipildymo...

– Kaip ir sakiau ankščiau, kiekvienas žmogus savo profesijoje nori pabandyti pasiekti aukščiausią lygį. Krepšinyje tai yra NBA. Tiesiog tokia situacija. Nors man 26-eri metai, nesu dar senas, bet ir nesu visai jaunas. Galvoju kad tai yra tinkamas momentas žengti tą žingsnį.

15min nuotr./Mindaugas Kuzminskas
15min nuotr./Mindaugas Kuzminskas

– Ką jums reiškia „New York Knicks“ klubo vardas. Ar esate susipažinęs su šios komandos sudėtimi ir rezultatais?

– Galvoju, kad tai yra viena garsiausių organizacijų NBA. Ir tikrai patekti į tokį klubą yra begalinis džiaugsmas. Matėme, kad šiemet šią komandą papildė Derrickas Rose‘as, prancūzas Joakimas Noah. Ten žaidžia Carmelo Anthony. Tikrai, komanda atrodo perspektyvi ir tikiuosi, kad rezultatai bus geresni negu praėjusį sezoną.

– Jūsų pozicijoje žaidžia viena ryškiausių NBA žvaigždžių Carmelo Anthony. Teks pakovoti dėl žaidimo laiko.

– Aš pasiruošęs kovoti dėl vietos šioje komandoje. Ir tikrai negalvoju, kad tik atvažiavęs žmogus iškart gauna kažkokį garantuotą laiką. Esu realistas ir puikiai suvokiu situaciją. Tiesiog stengsiuosi rasti savo vietą, kaip galėčiau padėti komandai

– Turbūt džiaugiatės, kad sutartį su nauja komanda turite prieš prasidedant rinktinės rimčiausiam pasiruošimo etapui? Kad nereikia jaudintis dėl to, kas gali būti ateityje ar bijoti susižeisti?

– Iš tikrųjų, aš ir taip ramiai sportavau (juokiasi.). Labai daug neišgyvenau. Nes tikrai susidomėjimo netrūko ir Europoje. Kažkaip žinojau, kad bet kokiu atveju viskas turėtų būti gerai. Sakau, kad jeigu jau tos traumos bijosi ir nesportuosi, tai gali tiesiog eidamas paslysti ir susitraumuoti. Bet sutartis dar nėra pasirašyta. Kai tai įvyks, tas džiaugsmas bus dar didesnis.

– Žaisite kartu su Latvijos žvaigžde Kristapu Porzingiu. Esate pažįstami?

– Mes žaidėme kartu su juo Ispanijoje. Esame persimetę pora frazių, tačiau tikrai nesame artimi draugai. Bet galvoju, kad latvių mentalitetas panašus ir mes rasime bendrą kalbą. Ir kaip bebūtų keista, nors jis yra gerokai jaunesnis, bet tikiuosi, kad padės man ten labiau integruotis.

– Niujorkas vienas žaviausių miestų pasaulyje. Jums jis patinka?

– Nežinau, nebuvau niekada (šypsosi.). Skrisiu į Niujorką pirmą kartą. Nemanau, kad NBA sezono metu būna laiko apžiūrėti ir susipažinti su miestu. Bet aš tikrai esu labai laimingas, kad ten vykstu ir esu pakviestas tokios žymios komandos.

– Ar pranešėte rinktinės treneriams, kad turėsite vykti į Niujorką ir pasirašyti sutartį? Ar labai jie nusiminė, kad praleisite kelias dienas treniruočių?

– Taip, jau kalbėjau su treneriu Jonu Kazlausku. Jie tikrai nepyko. Aš tikrai galvoju, kad treneris buvo vienas iš tų žmonių, kurie visą laiką sakydavo, kad tikisi mane ten matyti ir stumdavo mane link to. Tikrai nesudarė jokių kliūčių išvykti. Tiktai nuoširdžiai pasveikino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius