-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 06

Tomas Pačėsas pasiryžęs Berlyno albatrosui pakirpti sparnus: „Kova bus žiauri"

Tris pergales iš eilės Europos taurės turnyre iškovoję Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai trečiadienio vakarą stos į principinį mūšį su Berlyno ALBA. Pergalė Tomo Pačėso auklėtinius dar labiau priartintų prie kito etapo.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kol kas iš B grupės penketo garantuotą vietą kitame etape turi tik penkias pergales iškovoję Maskvos srities „Chimki“ krepšininkai.

Vilniaus klubas su trimis laimėjimais žengia antras.

Ketvirtoji pergalė iš eilės sostinės klubui leistų užsitikrinti vietą „Top 16“ etape nepriklausomai nuo kitų grupės rezultatų, tačiau, kad lengva „Lietuvos rytui“ nebus, galima neabejoti prisiminus pirmąją komandų tarpusavio akistatą Berlyną.

Prieš mėnesį Vokietijos sostinėje prireikė net dviejų pratęsimų ir galiausiai ALBA šventė pergalę 124:115.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Deividas Gailius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Deividas Gailius

Tose rungtynėse vokiečių gretose nesulaikomas buvo Bosnijos ir Hercegovinos aukštaūgis Elmedinas Kikanovičius. Tąkart ALBA „centras“ pelnė 33 taškus ir varė į neviltį „Lietuvos ryto“ aukštaūgius. Vilniečiai tikisi, kad vaizdas šįsyk bus kitoks.

„Treneris akcentuoja, kad ALBA labai dažnai žaidžia per aukštą žmogų. Berlyne nuo to nukentėjome, tad šį kartą turime klaidų nekartoti. Pirmosiose rungtynėse irgi žaidėme gerai, tačiau pratęsimo metu pridarėme kvailų klaidų, kurios ir kainavo pergalę. Žinoma, galima teisintis nuovargiu ar dar kuo, tačiau ten pralaimėjome, dėl to esame motyvuoti pasiekti revanšą. Esame pasiruošę tikrai gerai“, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ puolėjas Deividas Gailius.

Jis nebuvo linkęs sureikšminti fakto, kad vilniečiai jau laimėjo tris Europos dvikovas iš eilės. „Tiesiog dirbame savo darbą ir neskaičiuojame, bet visi puikiai suprantame, kad pergalė trečiadienį gali kainuoti kelialapį į kitą etapą. Atsipalaidavimo tikrai nėra“, – tikino puolėjas.

Savo auklėtiniui antrino ir „Lietuvos ryto“ strategas Tomas Pačėsas. Jo nuomone, žvalgytis atgal nėra prasmės ir reikia galvoti tik apie ateinančią dvikovą, kuri gali atverti duris į „Top 16“.

„Tokių apmaudžių pralaimėjimų šį sezoną buvo ir daugiau. Mums svarbiausia yra atsirevanšuoti ir visai nesvarbu kokiu skirtumu. Kas buvo Berlyne, tas jau buvo. Puikiai suprantame, kad šios rungtynės ALBA ekipai taip pat gyvybiškais svarbios. Jiems tai yra paskutinis mačas, mums liko dar du susitikimai. Kova bus žiauri ir turime būti tam pasiruošę. Mūsų tikslas tik vienas – laimėti“, – teigė strategas.

Tokių apmaudžių pralaimėjimų šį sezoną buvo ir daugiau. Mums svarbiausia yra atsirevanšuoti ir visai nesvarbu kokiu skirtumu.

– Pirmosiose rungtynėse jūsų komanda praleido net 124 taškus. Ar žaidėjai gavo papildomos pylos už prastą gynybą?

– Nėra už ką bausti. Specialistai rašinėjo, kad praleidome 124 taškus, tačiau niekas neparašė, kad pratęsimas prasidėjo esant rezultatui 91:91. Per paskutines dešimt minučių praleidome daugiau kaip 30 taškų, o tai gerokai paprastino mūsų rodiklius šiame turnyre. Tačiau tai nereiškia, kad mes blogai ginamės. Atmetus tas paskutines 10 minučių, rezultatas būtų visai kitoks.

Berlyne žaidėme neblogas rungtynes. Neturim tikslo užpulti, ar apsiginti. Mūsų tikslas – laimėti. Kartais pavyksta laimėti geriau ginantis, kartais – geriau puolant. Jei galėsime laimėti, ar pralaimėti įmesdami 90 taškų, mes tikrai tuo džiaugsimės.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Tomas Pačėsas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Tomas Pačėsas

– Kokius savo komandos rezervus įžvelgiate?

– Galima būtų pagerinti daug ką. Berlyne mus labai baudė Kikanovičius. Su juo mes visiškai nesusitvarkėme. Tai buvo turbūt pirmas kartas per mano karjerą „Lietuvos ryte“, kad vienas žaidėjas, žaisdamas nugara į krepšį, taip dominuotų ir skaudžiai baustų. Stengsimės tą eliminuoti.

Taip pat rungtynių pabaigoje labai gerai derinį „du prieš du“ žaidė Peytonas Siva. Tą taip pat reikėtų išspręsti.

Rungtynių pradžioje jie labai daug atkovojo kamuolių po mūsų krepšiu ir tas pats pasikartojo pratęsimo metu. Tai yra pagrindiniai dalykai, kurie mums ir pakišo koją.

Puolime reikia talento, gynyboje – noro ir atsidavimo.

– Ar jūsų komandos forma nuo tų rungtynių yra pasikeitusi?

– Man svarbiausia, kad komanda kovotų. Dabar į mūsų žaidimą įsitraukia daugiau žaidėjų, kurie gali sėkmingai kovoti, aš turiu didesnį žaidėjų pasirinkimą.

Namuose ypač gerai žaidžia Rokas Giedraitis, labai žaidimą pagerino Corey Fisheris. Visada stabilus yra Artūras Gudaitis, Adamas Lapeta, Drew Gordonas, Artūras Jomantas, Deividas Gailius taip pat žaidžia gerai.

Dabar visų mūsų žaidėjai yra produktyvus ir tai mums leidžia intensyvinti savo žaidimą.

– Savaitgalį rezultatyvumu blykstelėjo naujokas Joshua Emmanuelis Akognonas. Iš jo galbūt irgi galima tikėtis svaresnio indėlio?

– Nesakyčiau, kad tos rungtynes buvo geros. Pamėtymas į krepšį yra gražu. Daug tritaškių, daug metimų. Tačiau naujokas turi taip pat suprasti, kad yra ne tik puolimas, o ir kita aikštės pusė, kur reikia aukotis ir dirbti. Puolime reikia talento, gynyboje – noro ir atsidavimo. To bandysime ir reikalauti. Tikiuosi, kad geriausios jo rungtynės dar ateityje.

B grupė
1. „Chimki“ 7 5 2 629:558
2. „Lietuvos rytas“ 6 3 3 516:494
3. „Fuenlabrada“ 6 3 3 532:528
4. ALBA 7 3 4 582:637
5. „Bilbao Basket“ 6 2 4 470:512

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius