-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 19

Trūksta tik parašų: Antanas Kavaliauskas susitarė su Kauno „Žalgiriu“

„Lietuvos rytui“ našta tapęs Antanas Kavaliauskas artėjantį sezoną žais Kauno „Žalgirio“ gretose. Lietuvos krepšinio rinktinės vidurio puolėjas jau susitarė dėl visų sutarties sąlygų, beliko tik praeiti medicininį patikrinimą ir padėti parašus ant sutarties.
Antanas Kavaliauskas
Antanas Kavaliauskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jeigu sėkmingai bus sutvarkyti paskutiniai niuansai, sutartis su A.Kavaliausku turėtų būti pasirašyta dar šią savaitę.

Kauno „Žalgiris“ jau seniau domėjosi galimybe prisivilioti Lietuvos rinktinės vidurio puolėją į savas gretas. Tačiau A.Kavaliauskas praėjusiame sezone nusprendė pasirašyti sutartį su Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubu.

Sostinėje per tris sezonus krepšininkas turėjo uždirbti apie milijoną eurų. Kitaip tariant, tai buvo A.Kavaliausko karjeros sutartis. Žaidėjas stipriai džiaugėsi tapęs „Lietuvos ryto“ dalimi ir buvo paskirtas kapitonu. Tačiau po metų situacija pasikeitė ir jis klubui tapo per brangus. „Lietuvos rytas“ pareiškė, kad žaidėjui ieškos kitos komandos ir netrukdys jo perėjimui.

Galima tik spėti, kokia skaudi tai turėjo būti žinia Antanui.

Antanas turi daug draugų Lietuvos čempionų gretose. Jis visada puikiai sutarė su Pauliumi Jankūnu, Robertu Javtoku ir kitais žaidėjais. Jis vertina komandinę dvasią, o „Žalgiris“ visada prioritetą teikė lietuviams. Žaidėjas puikiai žino vidinę šalies krepšinio virtuvę.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas

Tai, ko gero, ir yra pagrindinės priežastys, kodėl šis krepšininkas priėmė pakankamai jautrų sprendimą iš „Lietuvos ryto“ pereiti į „Žalgirį“. Ir tuo pačiu Kauno komanda jį prisikvietė į savas gretas. Bet, aišku, kai tai taps oficialu, viską papasakos ir pats Antanas bei „Žalgirio“ vadovai.

Lietuvos čempionai su A.Kavaliausko atėjimu baigs komandos komplektaciją ir pradės ruoštis intriguojančiam ir sudėtingam Eurolygos sezonui. Greitai 32-ojo gimtadienio sulauksiantis A.Kavaliauskas pirmą kartą karjeroje žais Eurolygoje.

Praėjusį sezoną LKL čempionate jis vidutiniškai pelnė po 10,8 taško, atkovojo po 4, kamuolio ir rinko po 14-a naudingumo balų.

Vidurio puolėjų grandį „Žalgirio“ komandoje A.Kavaliauskas sudarys su Augusto Lima ir Robertu Javtoku. Brazilui, greičiausiai, teks starto vieta, Antanui – atsarginio vaidmuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius