Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 02 17

Tyla prieš audrą: svarbiausias savaitės įvykis Lietuvos krepšinyje

Šią savaitę krepšinio gyvenimas stabtelėjo. NBA dar ilsisi po Visų žvaigždžių savaitgalio Toronte, abu lietuviai už Atlanto ruošiasi sugrįžimui į aikštę, o Eurolygoje – pertrauka. Bet su trenksmu krepšinis grįš savaitgalį. Stipriausi Lietuvos klubai rinksis į Vilnių, kur susigrums dėl Karaliaus Mindaugo taurės. 24sek pristato įdomiausius renginio akcentus.
Karalius Mindaugas
Karalius Mindaugas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Vasario 19-21 d. | Karaliaus Mindaugo taurė | Vilnius

Formatas. Tris dienas iš eilės, nuo penktadienio iki sekmadienio, Karaliaus Mindaugo taurės dalyvių laukia trejų rungtynių maratonas. Po ketvirtfinalio barjero penktadienį iš Vilniaus namo skirstysis keturios pralaimėjusios komandos.

Šeštadienį vyks du pusfinalio mačai, po kurių nugalėtojai sekmadienį kausis dėl Karaliaus Mindaugo taurės, o nepatekę į finalą grumsis dėl bronzos medalių.

10 valandų. Tiek laiko „Lietuvos ryto“ arenoje penktadienį praleis žiūrovas, jei stebės visas ketvirtfinalio dvikovas. Rungtynių maratonas prasidės 12 val. ir turėtų baigtis maždaug 21 val. 30 min.

Karaliaus Mindaugo taurės tvarkaraštis
Laikas Rungtynės Vieta 
  Penktadienis (ketvirtfinalis)  
12:00 Prienų-Birštono „Vytautas“ – Utenos „Juventus“ „Lietuvos ryto“ arena
14:30 Kauno „Žalgiris“ – Kėdainių „Nevėžis“ „Lietuvos ryto“ arena
17:00 Klaipėdos „Neptūnas“ – „Šiauliai“ „Lietuvos ryto“ arena
19:30 Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“ „Lietuvos ryto“ arena
  Šeštadienis (pusfinalis)  
13:30 „Žalgiris“/„Nevėžis“ – „Juventus“/„Vytautas“ „Siemens“ arena
16:00 „Lietuvos rytas“/„Lietkabelis“ – „Neptūnas“/„Šiauliai“ „Siemens“ arena
18:00 Dėjimų konkursas  
  Sekmadienis (finalas)  
13:00 Rungtynės dėl bronzos „Siemens“ arena
15:15 Tritaškių konkursas „Siemens“ arena
17:00 Finalas „Siemens“ arena

Prognozė. Pernai trofėjų laimėjo Kauno „Žalgiris“. Šiemet beveik neabejojama, kad finale vėl kausis „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“. Kita vertus, žalgiriečiai šį sezoną jau yra netikėtai nusileidę Kėdainių „Nevėžiui“, o vilniečius yra paguldę „Lietkabelis“, „Juventus“ ir „Pieno žvaigždės“. Bet kitokio finalo be pagrindinių favoritų nesitikima. 

Maskaradas. Karaliaus Mindaugo taurės turnyras spinduliuoja viduramžių aura. Bandydami sukurti Lietuvoje kažką panašaus į ispaniškąją Karaliaus taurę, LKL turnyrui sukūrė karališką įvaizdį.

Karalių meistriškai įkūnijo aktorius Rimantas Bagdzevičius. Su jo antrininku, beje, sirgaliai turnyro metu galės pasidaryti asmenukę.

Reklaminiuose turnyro klipuose LKL ryškiausias lygos žvaigždes aprengė riteriškais drabužiais ir šarvais, į rankas vietoj kamuolių įteikė kardus, o, pavyzdžiui, „Lietuvos ryto“ snaiperiui Rokui Giedraičiui – lanką.

Ar šį maskaradą įvertins žiūrovas?

VIDEO: Krepšininkai linko nuo viduramžių šarvų svorio | filmavimo užkulisiai

Naujovės. Pirmą kartą šalies taurės varžybos organizuojamos kartu su Žvaigždžių diena. Savaitgalį vyks ne tik aštuonių komandų dvikova dėl čempionų titulo, bet taip pat tritaškių ir dėjimų konkursai.

Geriausi LKL snaiperiai rinksis sekmadienį, prieš pat superfinalą, o dėjimų konkursas vainikuos pusfinalį – vyks vakaro pabaigoje.

LKL taip pat atsisakė pagrindinio Žvaigždžių dienos akcento – ryškiausių lygos žvaigždžių rungtynių, kurios dažniausiai žiūrovams keldavo didžiulį žiovulį.

Beje, kitaip nei anksčiau, taurės varžybas organizuos nebe LKF, o LKL. Perėmę svarbiausio tarpinio sezono turnyro kontrolę, LKL į naują projektą metė didžiulius pinigus.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Travisas Leslie
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Travisas Leslie
Konkursų dalyviai
Tritaškių konkursas Šarūnas Vasiliauskas („Vytautas“), Gytis Sirutavičius („Vytautas“), Travisas Baderis („Neptūnas“), Spenceris Butterfieldas („Juventus“), Kasparas Vecvagaras („Žalgiris“), Rokas Giedraitis („Lietuvos rytas“), Derrickas Low („Pieno žvaigždės“), Davidas Dudzinskis („Šiauliai“), Mantas Kazonas („Lietkabelis“), Tayloras Kingas („Nevėžis“), Mindaugas Sušinskas („Dzūkija“).
Dėjimų konkursas Gilvydas Biruta („Neptūnas“), Rokas Giedraitis („Lietuvos rytas“), Jermaine'as Love („Lietkabelis“), Chavaughnas Lewisas („Juventus“), Rafalas Lipinskis (svečias).

Dalyviai. Vienintelis „Lietuvos ryto“ atstovas Rokas Giedraitis dalyvaus abiejuose renginiuose.

Dėjimų konkurse į nugalėtojo titulą rimtai pretenduoja kviestinis svečias, dėjimų meistras iš Lenkijos Rafalas Lipinskis. Pernai LKL dėjimų konkurse dalyvavo latvis Kristapas Dargais, tačiau „Lietuvos ryto“ legionierius Travisas Leslie apgynė trofėjų.​

Tritaškių konkurse dalyvaus du „Vytauto“ atstovai, nes Prienų-Birštono klubo įžaidėjas Šarūnas Vasiliauskas be papildomos kovos pateko į turnyrą kaip taikliausias LKL snaiperis iki vasario 1 d.

Vos 20 proc. tikslumu tritaškius meta „Dzūkijos“ puolėjas Mindaugas Sušinskas, bet į konkursą jis pateko visiškai pelnytai – vidiniame Alytaus komandos turnyre nurungęs taikliausius bendraklubius. Panašiu principu – treniruotėje surengtu improvizuotu tritaškių konkursu, LKL snaiperių turnyro dalyvius išsiaiškino visos LKL ekipos. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Ela Briedytė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Ela Briedytė pernai netikėtai laimėjo LKL tritaškių konkursą

Prizas. Aštuonios komandos išsidalys 100 tūkst. eurų prizinį fondą. Čempionams atiteks 40 tūkst. eurų. Antros vietos laimėtojai gaus 25 tūkst., trečios – 15 tūkst., ketvirtos – 10 tūkst., o kitos komandos išsidalys po 2,5 tūkst. LKL afišuoja, kad tai yra solidžiausias prizinis fondas Lietuvos krepšinio istorijoje.

30 000. Tokia yra vieno taiklaus metimo iš vidurio aikštės kaina. Vienas laimingasis žiūrovas Karaliaus Mindaugo taurės finalo dieną gaus galimybę švystelėti 30 tūkst. eurų vertės metimą. Jei kamuolys skros tinklelį iš vidurio aikštės, jis gaus 42 vidutinius lietuvio atlyginimus. Kad pataikyti tikrai įmanoma, pernai įrodė studentas iš Šilalės, LKL Žvaigždžių dienoje taikliu šūviu laimėjęs kelionę į Maldyvus.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„Leon Somov & Jazzu“ koncertas Vilniuje
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„Leon Somov & Jazzu“ koncertas Vilniuje

Šou. Muzikinį pasirodymą turnyro metu kurs „Leon Somov & Jazzu“, Vaidas Baumila, „Jama & W“ ir „Dee & Kamy“. LKL žada daug garso ir šviesų.

Beje, rungtynių metu šviesų bus nedaug. Prožektoriai apšvies tik patį veiksmą – „Siemens“ arenos parketą, o tribūnas apgaubs prieblanda. Panašiu principu rudenį vyko finalinės Europos čempionato kovos Lilio stadione.

Rekordas. Renginio metu bus siekiama pasaulio rekordo – ilgiausiai trunkančios sirgalių bangos tribūnose. Rekordas priklauso japonams – roko koncerte 2115 žmonių bangavo 7 min. 14 sek.

Bilietai. Vėlų antradienio vakarą bilietų kainos į Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą buvo tokios:

  • Ketvirtfinalis: bilietai į ketverias visos dienos rungtynes nuo 7,20 Eur (su visais mokesčiais).
  • Pusfinalis: nuo 9,40 Eur iki 16,40 Eur.
  • ​Finalas: nuo 11,4 Eur iki 33,4 Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius