-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 14

Verdiktas: skandalingos „Dzūkijos“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynės buvo švarios

Lietuvos krepšinio lyga gavo monitoringo kompanijos „SportIM“ išvadas dėl Alytaus „Dzūkijos“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ ketvirtojo kėlinio pabaigos. Didžiosios Britanijos specialistai išsklaidė sutartų rungtynių šešėlį. Nėra jokių įrodymų, kad kažkas galėjo tyčia nulemti rungtynių baigtį, nes lažybų bendrovėse neužfiksuota jokių akivaizdžių nukrypimų nuo normų.
Nerijus Varnelis
Nerijus Varnelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„SportIM“ agentūros ataskaitoje teigiama, kad lažybų skyriuose nebuvo jokių standartų neatitikimų tiek su statymais prieš rungtynes, tiek gyvai jų metu.

Lažybų bendrovėse nebuvo jokių ženklų, kad rungtynių pabaigą galėjo lemti tyčiniai veiksmai, nors Nerijaus Varnelio klaida ir atrodė įtartinai.

Ji buvo labai grubi, bet nėra įrodymų, kad 37-erių puolėjas paskutinėmis sekundėmis kamuolį pametė tyčia.

„Ši situacija tikrai sudėtinga ir gal net neeilinė, tačiau gyvenime visko pasitaiko ir tokių pavyzdžių galėtume surinkti ne vieną. Vakarykštės rungtynės sukėlė įtarimų beveik visai krepšinio bendruomenei, o į bet kokius signalus ir įtarimus šį sezoną reaguojame ypač atidžiai. Pradėjome bendradarbiauti su tarptautine monitoringo kompanija „SportIM“ ir paprašėme pateikti ataskaitą apie tas rungtynes.

Monitoringo kompanija neturi sukaupusi jokių įrodymų, jog šių rungtynių rezultatą galėjo įtakoti įtartini statymai lažybų rinkoje. Visi statymai buvo įprasti ir netgi palankesni Alytaus klubui“, – teigė LKL generalinis direktorius.

VIDEO: Tete-a-Tete Casino-LKL rungtynių momentas: dramatiška ketvirto kėlinio pabaiga Alytuje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius