Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 07 27

„Žalgirio“ ir Artūro Milaknio deryboms gali sutrukdyti tik rusiška ranka

Kauno „Žalgiris“ ir Artūras Milaknis – sąjunga, kuriai gali sutrukdyti tik trečias dalyvis. 24sek žiniomis, kitaip nei skelbė Rusijos žiniasklaida, Kazanės UNIKS neatleido 30-mečio snaiperio ir jo sutartis vis dar galioja 2016-2017 metų sezonui. Tiesa, nutraukti bendradarbiavimą nori tiek vieni, tiek kiti, bet rusiški UNIKS žaidimėliai gali sumaišyti kortas.
Artūras Milaknis
Artūras Milaknis / „Scanpix“ nuotr.

Kai tik A.Milaknis oficialiai padės parašą ir išsilaisvins iš UNIKS, jis turėtų iškart tapti Kauno „Žalgirio“ nariu. 24sek žiniomis, Lietuvos čempionai su gynėju norėtų sudaryti ilgalaikę sutartį. Jos trukmė siektų bent trejus metus, o vertė – iki 200 tūkst. eurų per sezoną.

Bet UNIKS nenori likti kvailio vietoje. Teoriškai, Rusijos klubas galėtų paskolinti arba parduoti krepšininką ir už tai gauti pinigų. A.Milakniu domisi ne tik „Žalgiris“, bet ir Turkijos klubas, taip pat – Rusijos ekipos.

Geranoriškai paleisti A.Milaknį į Kauną UNIKS būtų nenaudinga finansiškai. O pasinaudoję savo ryšiais Rusijoje UNIKS galėtų perleisti Milą kuriai nors kitai VTB Jungtinės lygos komandai.

Tuo tarpu „Žalgiris“ savo snaiperio laukia išskėstomis rankomis. 2006-2015 m. „Žalgirio“ šeimai priklausęs A.Milaknis pražydo 2014-2015 metų sezoną, kurį vainikavo LKL finalo serijos MVP apdovanojimu.

Fantastiškos jo tritaškių serijos uždirbo pelningą kontraktą su UNIKS.

Vis dėlto sezonas Kazanėje buvo labai permainingas. Rusai skelbė, kad sprendimą išsiskirti su A.Milakniu UNIKS klube paskatino ir trenerio Jevgenijaus Pašutino nepasitenkinimas lietuvio gynyba. Bet 24sek žiniomis, J.Pašutinas Kazanėje neturi tokios įtakos, kad būtų galėjęs nulemti snaiperio ateitį komandoje, o UNIKS prezidentas Jevgenijus Bogačiovas labai teigiamai vertino A.Milaknį.

Tačiau chaotiška komandos vadovybė ir permainingas sezonas Kazanėje A.Milaknio nesužavėjo ir jis siekia nutraukti bendradarbiavimą.

Visai kitaip yra „Žalgiryje“. Į Kauną nori grįžti ir jis pats, kur mielesni ir „Žalgirio“ arenos lankai, ir Kaunas, ir jo vaidmuo Eurolygos komandoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius