Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

J.Valančiūnas įsirašė į klubo istoriją, bet LeBronas sugadino planus ir jam, ir D.Saboniui

Jonui Valančiūnui ir „New Orleans Pelicans“ (49-33) komandai nepavyko pačiupti tiesioginio bilieto į NBA atkrintamąsias varžybas. Kelią tam užkirto LeBronas Jamesas ir „Los Angeles Lakers“ (47-35), įtikinamai triumfavę Naujajame Orleane – 124:108 (30:24, 40:29, 29:24, 25:31).
LeBronas Jamesas prieš Zioną Williamsoną
LeBronas Jamesas prieš Zioną Williamsoną / „Scanpix“/AP nuotr.

Pergalės paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse atveju „Pelicans“ būtų užėmę šeštąją vietą Vakarų konferencijoje ir išvengę įkrintamųjų. Toks scenarijus būtų išsipildęs ir tuo atveju, jei paskutinėse rungtynėse pralaimėjimą būtų patyrę „Phoenix Suns“, bet šie įveikė „Minnesota Timberwolves“ ir aplenkę „pelikanus“ užėmė šeštą poziciją.

Kone visas rungtynes dominavę ir vienu metu net 32 taškų persvarą turėję „Lakers“ šia pergale užsitikrino aštuntąją vietą Vakarų konferencijoje ir geresnę padėtį įkrintamosiose varžybose.

Jie paveržė aštuntą poziciją iš „Sacramento Kings“ ir Domanto Sabonio, kurie po „Lakers“ pergalės liko devinti bei turės įkrintamosiose laimėti du kartus, kad patektų į atkrintamąsias.

Įdomu tai, kad „Pelicans“ ir „Lakers“ dar sykį susidurs Naujajame Orleane naktį iš antradienio į trečiadienį. Tai bus įkrintamųjų varžybų rungtynės dėl septinto bilieto į atkrintamąsias ir galimybes susirungti su titulą ginančiais „Denver Nuggets“ serijoje iki keturių pergalių.

„Pelicans“ ir „Lakers“ akistatą pralaimėjusi komanda dėl paskutinės vietos atkrintamosiose grumsis su „Kings“ ir „Golden State Warriors“ laimėtoju.

J.Valančiūnas paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse žaidė starto penkete, bet buvo pasodintas ant suolo jau po 2 minučių, o ant parketo sugrįžo tik ketvirtojo kėlinio pradžioje.

Uteniškis iš viso sužaidė 7 minutes, per kurias spėjo pelnyti 2 taškus (1/2 dvit., 0/1 trit.), atkovoti 3 kamuolius, atlikti 1 rezultatyvų perdavimą, net keturis kartus suklysti ir triskart prasižengti.

Tai buvo 82-as kartas iš eilės šiame sezone, kai JV pradeda rungtynes starto penkete. Jis tapo vos ketvirtu visus reguliariojo sezono mačus starto penkete pradėjusiu „Pelicans“ žaidėju. Anksčiau tai buvo padarę tik Emeka Okaforas, Robinas Lopezas ir Jamaalas Magloire'as.

Kartu su D.Saboniu ir dar keturiais žaidėjais Jonas pateko tarp šešių krepšininkų, šį sezoną startavusiu visus 82 kartus.

J.Valančiūnas savo dvyliktą sezoną NBA lygoje užbaigė su 12,2 taško ir 8,8 atkovoto kamuolio rodikliais. Jie – žemiausi nuo laikų, kai lietuvis gynė „Toronto Raptors“ garbę 2012-2019 m. laikotarpiu.

Link pergalės paskutinėse rungtynėse „Lakers“ vedė įspūdingai žaidęs L.Jamesas. Jis vien per pirmą rungtynių pusę atliko net 13 rezultatyvių perdavimų ir pagerino asmeninį karjeros rekordą, o susitikimą užbaigė su 28 taškais (11/18 dvit., 0/2 trit., 6/6 baud.), 11 atkovotų kamuolių, 17 rezultatyvių perdavimų ir 5 perimtais kamuoliais.

„Lakers“ vakarą apkartino tik ketvirtajame kėlinyje priverstinai aikštę palikęs Anthony Davisas. 30 taškų spėjęs pelnyti aukštaūgis po susidūrimo su Larry Nance'u pajuto skausmus nugaros srityje ir žaisti nebegalėjo. Kol kas neaišku, kiek rimta amerikiečio situacija ir ar jis galės žaisti po kelių dienų įkrintamosiose.

„Pelicans“: CJ McCollumas 25 (4/9 trit., 7 rez. perd.), Herbas Jonesas 18 (4/7 trit.), Brandonas Ingramas ir Larry Nance'as po 13, Zionas Williamsonas 12 (8 atk. kam., 8 rez. perd.).

„Lakers“: Anthony Davisas 30 (13/16 dvit., 11 atk. kam.), LeBronas Jamesas 28 (11 atk. kam., 17 rez. perd., 5 per. kam.), Austinas Reavesas 20, D'Angelo Russellas 19 (5/10 trit.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius