-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 17

Kelis ėjimus jau atlikęs A.Karnišovas ruošiasi svarbiausiam sprendimui

NBA su trenksmu atsivėrė mainų „langas“ – per mažiau nei parą buvo iškeistos net kelios lygos žvaigždės. Kelis ėjimus per pastarąją parą atliko ir „Chicago Bulls“ krepšinio operacijų viceprezidentas Artūras Karnišovas, bet svarbiausi sprendimai jo dar laukia.
Artūras Karnišovas „Žalgirio“ arenoje
Artūras Karnišovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

A.Karnišovas šiai savaitei ruošėsi nuo pat tada, kai buvo paskirtas svarbiausiu žmogumi „Bulls“ organizacijoje balandžio mėnesį.

Iš pradžių – atsidaręs mainų „langas“, po kelių dienų – NBA naujokų birža, o dar vėliau – ir atsiversianti laisvųjų agentų rinka. Tokią užimtą savaitę lėmė suspaustas tarpas tarp dviejų NBA sezonų.

Suprasti akimirksniu

  • NBA mainų „langas“ atsidarė lapkričio 16 d., NBA naujokų birža vyks lapkričio 18 d., o NBA laisvųjų agentų rinka atsivers lapkričio 20 d.
  • „Bulls“ naujokų biržoje 4-ta ir 44-ta.

Nors kol kas į JAV žiniasklaidos pirmuosius puslapius nepateko, A.Karnišovas jau spėjo padaryti kelis smulkius ėjimus.

Keli skirtingi šaltiniai pirmadienį pranešė, jog „Bulls“ ketina pratęsti sutartį tik su vienu iš trijų savo apribotųjų laisvųjų agentų.

Tas laimingasis – Denzelis Valentine'as. Čikagos ekipa šį 27-erių gynėją 14-uoju šaukimu pasikvietė 2016 m. naujokų biržoje, o geriausiai jam sekėsi 2017-2018 m. sezone, kai amerikietis rinko po 10,2 taško per susitikimą.

„Scanpix“/AP nuotr./„Chicago Bulls“ pasiekė svarbią pergalę
„Scanpix“/AP nuotr./„Chicago Bulls“ pasiekė svarbią pergalę

Visgi tuomet D.Valentine'ą pristabdė kulkšnies trauma, kuri, kaip vėliau paaiškėjo, buvo rimta – dėl jos „Bulls“ krepšininkas praleido visą 2018-2019 m. sezoną.

Galiausiai, grįžęs į aikštę praėjusiame sezone, jis sužaidė 36 mačus ir pelnė po 6,8 taško per susitikimą.

Mažiau pasisekė Krisui Dunnui ir Shaquille'ui Harrisonui, su kuriais „Bulls“ neketina pratęsti sutarčių.

Net penktu šaukimu tais pačiais 2016-aisiais pakviestas, o „Bulls“ nuo 2017-ųjų rungtyniavęs įžaidėjas K.Dunnas praėjusiame sezone turėjo 7,3 taško ir 3,4 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Savo ruožtu Sh.Harrisonas, kuris Čikagoje praleido paskutiniuosius du sezonus, vidutiniškai rinko po 4,9 taško per susitikimą.

Kol A.Karnišovas sprendžia mažiau svarbių krepšininkų sutarčių klausimus, NBA pasaulyje spėliojama, kaip lietuvis su savo komanda elgsis naujokų biržoje ir mainų rinkoje.

Čikagoje jau kurį laiką kalbama, kad „Bulls“ trokšta vienu ar kitu būdu gauti solidų įžaidėją.

Pirmiausia, A.Karnišovas žvelgia į pasirinkimą iš naujokų, tarp kurių ryškiausi įžaidėjai – LaMelo Ballas ir prancūzas Killianas Hayesas.

„Scanpix“ nuotr./LaMelo Ballas
„Scanpix“ nuotr./LaMelo Ballas

Vis dėlto „Bulls“ neatmeta galimybės pasistiprinti ir mainų būdu. ESPN apžvalgininkas Jonathanas Givony tikina, kad NBA užkulisiuose netrūksta ženklų, jog Čikagos ekipa gali medžioti kažkurį iš prieinamų įžaidėjų – mainų iš „Houston Rockets“ pasiprašiusį Russellą Westbrooką arba „Brooklyn Nets“ gynėją Spencerį Dinwiddie.

Mainais už kažkurį įžaidėją „Bulls“ yra pasiryžę atiduoti net ir savo lyderį Zachą LaVine'ą.

Jeigu A.Karnišovui pavyktų gauti patyrusį įžaidėją, ketvirtuoju šaukimu naujokų biržoje jis veikiausiai medžiotų lengvojo ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijose galintį žaisti krepšininką.

Jau kurį laiką netyla kalbos, kad lietuvis labai vertina Tel Avivo „Maccabi“ talentą Deni Avdiją, o greta perspektyvaus Izraelio puolėjo pavardės dabar vis dažniau linksniuojamas ir Patrickas Williamsas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Deni Avdija
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Deni Avdija

Šis 19-metis 203 cm ūgio puolėjas pastaruoju metu buvo vienas iš didžiausią šuolį būsimųjų naujokų reitinge padariusių žaidėjų, o specialistai jo žaidimą lygina su „Toronto Raptors“ puolėju OG Anunoby.

Neatmetama, jog „Bulls“ gali surizikuoti ir ryžtis pasikviesti 196 cm ūgio gynėją Tyrese'ą Haliburtoną, kuris jau turėjo peržiūrą „Bulls“ klube ir tikino norįs žaisti Čikagoje.

Įdomu tai, kad „Bulls“ vilioja ne vienas, o net du Izraelio krepšininkai. Be D.Avdijos, A.Karnišovas žvelgia ir į 19-mečio Tel Avivo „Hapoel“ įžaidėjo Yamo Madaro pusę. Anot „NBC Sports“ žurnalisto Danielio Greenbergo, jį „Bulls“ imtų tuo atveju, jei ketvirtuoju šaukimu nuspręstų rinktis ne įžaidėją, o puolėją.

Tad nors galimi A.Karnišovo taikiniai ima aiškėti, paslapčių Čikagoje vis dar daugiau negu tikslių žinių. O reali situacijos iš po dūmų uždangos veikiausiai ims matytis tik paskutinėmis valandomis prieš naujokų biržą, kuri prasidės 2.30 val. naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius