Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K.Jakučionis ir „Žalgirio“ talentas pakviesti į prestižinę stovyklą

Lietuvos krepšinio talentai Kasparas Jakučionis ir Mantas Juzėnas pakviesti į prestižinę „Basketball Without Borders“ stovyklą, kuri vyks Indianapolyje NBA žvaigždžių savaitgalio metu.
Kasparas Jakučionis
Kasparas Jakučionis / Vida Press nuotr.

17-mečiai lietuviai pateko tarp 38-ių atrinktų talentų iš Afrikos, Amerikos, Azijos ir Europos. Į stovyklą kviečiami visų šalių, išskyrus JAV, perspektyviausi žaidėjai.

Praėjusiais metais šioje stovykloje dalyvavo Matas Buzelis ir Motiejus Krivas. M.Buzelis buvo išrinktas geriausiu stovyklos krepšininku.

Vilnietis įžaidėjas K.Jakučionis jau trejus metus tobulėja „Barcelona“ sistemoje. Šį sezoną jis jau debiutavo Eurolygoje ir rungtynėse prieš Kauno „Žalgirį“ įmetė 2 taškus, bet dažniau žaidžia ketvirtajame Ispanijos divizione, dukterinėje „Barca“ komandoje.

„Barcelona“ klubo nuotr./Kasparas Jakučionis
„Barcelona“ klubo nuotr./Kasparas Jakučionis

Ten 192 cm žaidėjas fiksuoja kerinčius skaičius – vid. 20,9 taško, 6,2 atkovoto kamuolio ir 5,2 rezultatyvaus perdavimo.

Kaunietis atakuojantis gynėjas M.Juzėnas žaidžia Kauno „Žalgirio“ dubleriuose. Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) jis pelno po 9,6 taško ir atkovoja po 2 kamuolius, o Regioninėje krepšinio lygoje (RKL, trečias Lietuvos divizionas) jo rodikliai šį sezoną siekia 16,1 taško, 5,1 rezultatyvaus perdavimo ir 5 atkovotus kamuolius.

R.Lukoševičiaus/NKL nuotr./Mantas Juzėnas
R.Lukoševičiaus/NKL nuotr./Mantas Juzėnas

Į stovyklą atvyks NBA komandų atstovai, o krepšininkai joje išsibandys atletiškumo, judėjimo, įgūdžių, metimų patikrinimuose bei žais krepšinį penkiese prieš penkis.

Jiems padės legendiniai NBA ir WNBA žaidėjai, tarp jų – ir buvusios NBA žvaigždės prancūzas Joakimas Noah ir vokietis Detlefas Schrempfas.

„Scanpix“ nuotr./Joakimas Noah
„Scanpix“ nuotr./Joakimas Noah

„Basketball Without Borders“ tradiciškai vyks mieste, kuriame bus surengtas ir „All-Star“ savaitgalis – Indianapolyje. Po tris dienas truksiančių pratybų stovyklos dalyviai bus pakviesti į „All-Star“ rungtynes ir išvys ryškiausias NBA žvaigždes.

Praeityje šioje stovykloje yra dalyvavusios tokios dabartinės NBA asmenybės kaip Shai Gilgeousas-Alexanderis, Deandre Aytonas, Lauri Markkanenas, Jamalas Murray ir kiti.

Šiemet daugiausiai kvietimų sulaukė kanadiečiai ir prancūzai – po keturis. Po tris žaidėjus stovykloje turės Australija ir Malis, po du – Brazilija, Dominikos Respublika, Vokietija, Izraelis, Lietuva ir Senegalas, po vieną – Angola, Bulgarija, Graikija, Japonija, Juodkalnija, Naujoji Zelandija, Filipinai, Puerto Rikas, Kataras, Serbija, Pietų Sudanas ir Ispanija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius