-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 30

Po FIBA sprendimo dėl rusų krepšinio – buvusių CSKA atstovų reakcija

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) nusprendė pratęsti karinę agresiją vykdančių Rusijos ir Baltarusijos šalių krepšinio rinktinių ir klubų nušalinimą nuo tarptautinių varžybų.

Jau 21 mėnesį Rusija vykdo karinius nusikaltimus Ukrainoje.

Dėl to Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) praėjusių metų kovo mėnesį nušalino Rusiją ir kare jai padedančią Baltarusiją nuo visų tarptautinių varžybų.

Nors kai kurios sporto šakos sukuria landų karinę agresiją vykdančių šalių atstovams, FIBA antradienį nusprendė palikti galiojančias sankcijas. Toks sprendimas galios iki kito FIBA valdybos posėdžio.

„Aišku, aš netikėjau, kad mus prileis prie tarptautinių varžybų. Viskas akivaizdu. Man regis, apie tai net kalbų negali būti. Rusijos krepšinio federacija nieko negali padaryti, nes čia politika. Tai klausimas ne Rusijos federacijai ir ne FIBA, o valdžiai. Politinė padėtis tokia, kad Rusija yra atstumta, sporte – taip pat“, – „Sport-express“ sakė buvęs Maskvos CSKA krepšininkas Sergejus Tarakanovas.

Savo nuomonę išdėstė ir buvęs Rusijos rinktinės ir CSKA treneris Stanislavas Jeriominas.

„Man tai nebuvo netikėta. Daugiau nei prieš metus sakiau, kad mums reikia ruoštis ilgam boikotui. Tai sudėtingas klausimas Rusijos krepšinio federacijai. Tokioje padėtyje reikia ieškoti progų rengti tarptautines varžybas. Reikia atsigręžti veidu į savo sportą, skirti dėmesio jauniems sportininkams, trenerių parengimui, kad mūsų krepšinis neapmirtų“, – sakė S.Jeriominas.

„Sport-express“ jo paklausė, kaip Rusijos krepšinis gali egzistuoti vakuume?

„Labai sunku virti savose sultyse, – sakė S.Jeriominas. – Žmonės gali tik tikėtis, kad mus rytoj ar poryt prileis visose gyvenimo srityse. Bet aš galvoju, kad pašalinimas yra ne metams ir ne dvejiems. Tą laiką reikia skirti savo krepšiniui. Vis tiek užsieniečiai žaidėjai pas mus atvažiuos, lygis rusiškų varžybų liks aukštas. Kitas reikalas, nacionalinei rinktinei tai bus rimtesnė problema.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius