-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 30

A.Zverevas apie jaunąsias ATP žvaigždes: pažiūrėsime, kuris pirmas laimės „Didžiojo kirčio“ turnyrą

Talentingasis Vokietijos tenisininkas Alexanderis Zverevas šiemet jau spėjo parodyti, kiek daug talento savyje jis turi. Visai neseniai 19-ojo gimtadienio tortą skanavusi 28-oji pasaulio raketė šiame sezone jau spėjo pasiekti pirmuosius savo ATP serijos finalus Nicoje ir Halėje bei nukauti kelis teniso galinguosius. Tikima, jog Vimbldone A.Zverevas gali parodyti geriausią savo rezultatą „Didžiojo kirčio“ turnyre, t.y. pasiekti bent aštuntfinalį.
Alexanderis Zverevas
Alexanderis Zverevas / „Scanpix“ nuotr.

A.Zverevas trečiadienį pirmame Vimbldono etape dar kartą pademonstravo ne tik talentą, bet ir puikų susikaupimą, kai dėl lietaus dvi dienas užsitęsusioje dvikovoje 6:3, 6:4, 6:2 lengvai nugalėjo 59-ąją pasaulio raketę Paulį-Henri Mathieu iš Prancūzijos.

„Kondicijos šiandien nebuvo itin geros, tačiau esu laimingas, jog pavyko laimėti. Manau, kad žaidžiu tikrai gerai. Vimbldone manęs laukia labai stiprūs varžovai, Mathieu buvo vienas iš jų,“ – pasakojo 28-oji pasaulio raketė.

„Nesistengiu apie tai per daug galvoti, – paklaustas, ar sulaukia liaupsių iš kitų tenisininkų, atsakė A.Zverevas. – Žinoma, smagu išgirsti iš didžių žaidėjų, kad jie pastebi talentą, kurį, manau, turiu, bet priešaky manęs vis tiek laukia daug darbo, jei ketinu atsidurti ten, kur noriu.“

VIDEO: Alexander Zverev first round press conference

Po puikaus 19-os metų vokiečio pasirodymo iškart pasklido kalbos, jog Vimbldone gali įvykti lemiamas lūžis, po kurio A.Zverevas dar labiau priartės prie pirmo ATP dešimtuko, kuriame jau yra kitas talentingasis tenisininkas – Dominicas Thiemas.

Per pastarąjį penkmetį būta nemažai talentingų žaidėjų, tačiau jie taip ir nepajėgė labiau pasipriešinti ATP olimpui, tačiau Novakui Džokovičiui ir Andy Murray artėjant prie 30-mečio – slenksčio, kurį Rafaelis Nadalis ir R.Federeris jau peržengė – jauniesiems tenisininkams artėja auksinė proga perimti estafetę iš šių milžinų.

Apie A.Zverevo talentą neabejoja ir patys geriausi pasaulio tenisininkai. Štai Rafaelis Nadalis po sunkios pergalės prieš vokietį šiemet Majamyje pareiškė, jog A.Zverevas ateityje garantuotai bus pirmoji pasaulio raketė.

„Mes esame nuostabi grupė jaunų vyrukų, kurie artėja prie savo tikslo, – po lengvos pergalės Vimbldono starte kalbėjo A.Zverevas. – Nickas yra aukštai, Dominicas – jau dešimtuke. Jie veda mūsų kartą, o aš stengiuosi nuo jų neatsilikti. Pažiūrėsime, kuris bus geriausias ateityje.“

„Pagrindinis klausimas – kas pirmas ir kada laimės „Didžiojo kirčio“ turnyrą. Dar pamatysime. Novakas šiuo metu žaidžia įspūdingai, o Andy iš esmės nusileidžia tik jam. Tačiau aš esu tikras, kad kai kurie jauni žaidėjai gali jiems pasipriešinti ir gal net įveikti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius