-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 17

Andy Murray atskleidė, kada tikisi tapti pirmąja pasaulio rakete

Sekmadienį „Shanghai Rolex Masters“ turnyro čempionu tapęs geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas Andy Murray pagaliau pripažino, kad yra nusitaikęs į pirmos pasaulio raketės titulą. Tiesa, antroji pasaulio raketė atskleidė, kad šiemet šio tikslo įgyvendinti dar neskuba.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Sekmadienio popietę A.Murray 7:6 (7:1), 6:1 užtikrintai nugalėjo ispaną Roberto Bautistą Agutą ir trečią kartą tapo „Shanghai Rolex Masters“ turnyro čempionu. 29-erių škoui tai buvo šeštas sezono titulas.

Bet dar svarbiau yra tai, kad pagal šiemet iškovotus ATP reitingo taškus A.Murray smarkiai priartėjo prie pirmosios pasaulio raketės Novako Džokovičiaus. Dabar tenisininkus skiria vos 915 taškų.

Per pastarąsias dvi savaites nepralaimėjęs nė vieno seto ir iškovojęs du stambių turnyrų titulus geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas dabar nusitaikė į pirmą vietą pasaulio klasifikacijoje. Bet A.Murray vis tiek tikina, kad aplenkti 12-os „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempioną bus labai sunku.

„Baigti sezoną pirmoje vietoje nebuvo mano tikslas – tapti pirmąja pasaulio rakete norėjau pirmoje kito sezono dalyje, – pripažino A.Murray. – 900 taškų neatrodo labai daug, bet Novakas dar laimės mačų. Jis – geriausias pasaulio tenisininkas.“

A.Murray formos kreivė nuolat juda į viršų, o pats Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių čempionas yra patenkintas tuo, kaip pokyčiai jo žaidime pagerino rezultatus.

„Per pastaruosius kelis mėnesius aš laimėjau labai daug mačų ir pagerinau savo žaidimą. Pradėjau dažniau judėti į priekį ir keisti kamuolio kryptį. Taip pat lemiamais momentais pradėjau geriau paduoti,“ – tvirtino britas.

A.Murray pergalė Šanchajuje atnešė jam 41-ą karjeros titulą, kurį jis po pirmo seto iškovojo gana lengvai.

VIDEO: Šanchajaus turnyro gražiausi taškai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius