Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2016 11 21

Baigiamasis sezono turnyras Londone: 5 dalykai, kuriuos per jį sužinojome

Sekmadienį Andy Murray iškovojo dominuojančią pergalę prieš Novaką Džokovičių ir tapo geriausiu šio sezono tenisininku. Tačiau „ATP World Tour Finals“ turnyras Londone parodė ne vien tai. Pateikiame „Sky Sports“ žurnalisto Matto Wetsby mintis apie 5 dalykus, kuriuos sužinojome pasibaigus šiam prestižiniam čempionatui.
Andy Murray
Andy Murray / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Andy Murray gali dominuoti

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray nugalėjo Novaką Džokovičių ir triumfavo „ATP World Tour Finals“ turnyre
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray nugalėjo Novaką Džokovičių ir triumfavo „ATP World Tour Finals“ turnyre

Sekmadienio finalas mums parodė ne vien tai, kas taps pirmąja pasaulio rakete pasibaigus šiems kalendoriniams metams. Gavome galimybę pažvelgti ir į teniso ateitį, kurioje Didžiosios Britanijos tenisininkas gali sėkmingai apsaugoti savo vietą ATP pasaulio reitingo viršūnėje.

Po keleto mėnesių Novakas Džokovičius ir vėl atrodė geros sportinės formos, tačiau jo žaidimas buvo itin prastas finale Londone. Serbas vos per valandą ir 42 minutes nusileido škotui 3:6, 4:6. Tai tik įrodė, kad pranašumas tarp šių dviejų tenisininkų nuo šiol priklauso A.Murray.

Pirmoji pasaulio raketė kortuose praleisdavo labai daug laiko, turėjo įveikti didžiulį spaudimą, tačiau vis tiek lengvai susidorojo su buvusiu reitingo lyderiu. Bent jau kol kas A.Murray yra stipriausias pasaulyje.

Novako Džokovičiaus lygis nukrito, tačiau tai ilgai netruks

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius prieš Kei Nishikorį
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius prieš Kei Nishikorį

Puiki serbo sportinė forma „ATP World Tour Finals“ turnyre daugelį ekspertų privertė manyti, jog būtent jis yra sekmadienio finalo favoritas. Tačiau visi jie klydo, nes finale N.Džokovičius nesugebėjo ir vėl tapti pirmąja pasaulio rakete. Pats tenisininkas pripažino, kad jo žaidimas buvo labai prastas.

Prieš žengiant į kortus sekmadienį, N.Džokovičius tarpusavio susitikimuose prieš A.Murray pirmavo rezultatu 24:10. Serbas britą šiemet taip pat nugalėjo ir dviejuose „Didžiojo kirčio“ turnyrų finaluose. Tačiau pralaimėjimas Londone tik įrodė, jog savo pastarųjų penkių mėnesių problemų serbas vis dar neišsprendė.

Tačiau N.Džokovičius vis dar yra vienas geriausių planetos tenisininkų, o pasaulio reitinge jis nuo A.Murray atsilieka labai nedaug. Tai pavers 2017 metų sezoną labai intriguojančiu.

Milošas Raoničius ateityje gali tapti pirmąja pasaulio rakete

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray prieš Milošą Raoničių
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray prieš Milošą Raoničių

A.Murray iškovojo titulą Londone ir baigė sezoną pirmoje reitingo vietoje, tačiau nereikia pamiršti, kad pusfinalyje jis buvo per plauką nuo pralaimėjimo M.Raoničiui. Britas prieš kanadietį pralaimėjo pirmąjį setą, o trečiojo seto pratęsime turėjo gelbėtis ir nuo „match point'o“.

M.Raoničius grupės etape neleido lengvos pergalės iškovoti ir N.Džokovičiui. Abu setus Kanados atstovas pralaimėjo po pratęsimo. Nors galutinėje įskaitoje jis iškovojo dvi pergales ir patyrė du pralaimėjimus, tačiau to užteko pasiekti trečiajai vietai pasaulio reitinge.

M.Raoničiaus žaidimas maloniai nustebino. Jo padavimai buvo sunkiai atremiami, o žaidimas prie tinklo smarkiai pagerėjo. Kanados tenisininkas netrukus gali tapti rimta grėsme ne tik N.Džokovičiui, bet ir A.Murray.

Dominicas Thiemas – potencialus „Didžiojo kirčio“ turnyro čempionas

„Scanpix“ nuotr./Dominicas Thiemas Londone nugalėjo Gaelį Monfilsą
„Scanpix“ nuotr./Dominicas Thiemas Londone nugalėjo Gaelį Monfilsą

Dar vienas tenisininkas, kuris daugeliui padarė didžiulį įspūdį. 23 metų D.Thiemas į baigiamąjį sezono turnyrą Londone pateko tik dėl to, kad jame negalėjo dalyvauti traumuotas Rafaelis Nadalis.

Austrijos tenisininkas trijų setų kovoje nugalėjo Gaelį Monfilsą, laimėjo vieną setą prieš N.Džokovičių ir privertė M.Raoničių žaisti pratęsimą. Tai tik įrodė, kad D.Thiemas yra vienas perspektyviausių pasaulio žaidėjų, kuris ateityje gali laimėti „Didžiojo kirčio“ titulą.

Rogerio Federerio ir Rafaelio Nadalio laukia labai ilgas kelias atgal

„Scanpix“ nuotr./Milošas Raoničius pirmą kartą žais „Didžiojo kirčio“ turnyro finale
„Scanpix“ nuotr./Milošas Raoničius pirmą kartą žais „Didžiojo kirčio“ turnyro finale

Tai buvę ATP reitingo lyderiai, kurie dar visai neseniai dominavo tenise ir priklausė „didžiajam ketvertui“, kurį sudarė kartu su A.Murray ir N.Džokovičiumi.

Tačiau dabar ispanas ir šveicaras atitinkamai nukrito į devintąją ir 16 vietą pasaulio reitinge.

Abu žaidėjai savo sezonus anksčiau laiko baigė dėl traumų, o konkurencija tenise tik didėja. A.Murray ir N.Džokovičius yra geriausi, M.Raoničius tobulėja, o Stanas Wawrinka tapo reguliariu „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempionu.

Kelias atgal į pirmąjį ketvertą bus labai sunkus, o ką jau kalbėti apie pirmąją vietą pasaulio reitinge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius