-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 27

Berankis ruošiasi Vimbldonui

Pirmoji Lietuvos raketė Ričardas Berankis jau pamiršo apmaudžiai paskutiniame atrankos rate išslydusį bilietą į pagrindines atvirojo Prancūzijos teniso čempionato varžybas ir ruošiasi kitam „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrui prestižiniuose Vimbldono kortuose.
Ričardas Berankis
R.Berankis per žingsnį nuo suaugusiųjų „Didžiojo kirčio“ serijos pagrindinių varžybų liko antrą kartą savo karjeroje. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

188-ą vietą pajėgiausių pasaulio tenisininkų reitinge užimantis 19-metis lietuvis buvo per žingsnį nuo „Roland Garros“ kortuose šiuo metu vykstančių atvirųjų Prancūzijos teniso pirmenybių. Trečiajame atrankos rate R.Berankis tik po permainingos kovos 6:3, 4:6, 5:7 nusileido 23 metų austrui Martinui Fischeriui (ATP – 191).

„Aišku, kad gaila – čia neeilinis turnyras. Pralaimėjimas tokiame turnyre visada būna gailesnis nei paprastame, bet nuo to nesikeičia niekas, – 15min.lt ketvirtadienį prisipažino R.Berankį treniruojantis Remigijus Balžekas. – Sportininkus graužia tą minutę, paskui pamiršti, planuoji kitą turnyrą. Žinoma, išanalizuoti, kaip, kodėl buvo pralaimėta.“

Nepavykus Prancūzijoje patekti į pirmąjį per karjerą suaugusiųjų „Didžiojo kirčio“ serijos vyrų vienetų pagrindinį turnyrą R.Berankis nusiteikė į Vimbldoną.

Pasitreniravęs Vilniuje su latviu Andžiu Juška (ATP – 308) ir lietuviu Dovydu Šakiniu (ATP – 849), R.Balžeko auklėtinis penktadienį išvyks į Angliją, kur sekmadienį kovas ant žolės pradės Notingame vyksiančiame „Challenger“ serijos turnyre.

„Po to dalyvausime viename iš ATP turnyrų – Londone (Anglija) arba Halėje (Vokietija) – tik dar nenusprendėme kuriame. Ir tada jau startuosime Vimbldono kvalifikacijoje (birželio 14 d. – aut. past.)“, – planais dalijosi R.Balžekas.

Treneris nenorėjo prognozuoti auklėtinio galimybių Vimbldone, tačiau prisipažino, kad antrą kartą (2008 metų atvirojo JAV čempionato atrankoje R.Berankis taip pat pralaimėjo trečiajame rate)  karjeroje per žingsnį nuo pagrindinių „Didžiojo kirčio“ serijos varžybų likęs R.Berankis vis garsiau beldžiasi į elitinius teniso turnyrus.

„Čia kaip Dievas duos – negali tiksliai žinoti, kada, bet nemanau, kad ilgai dar reikės laukti, – sakė R.Balžekas. – Ričardui patinka rungtyniauti ant žolės. Matysime, kaip bus.“

Po Vimbldono turnyro R.Berankis pradės ruoštis liepos 9–11 dienomis svečiuose vyksiančiam Daviso taurės Europos–Afrikos zonos II grupės mačui su Airija.

„Jeigu išeis taip, kad bus ilgas laiko tarpas, esame numatę porą „Challenger“ serijos turnyrų Vokietijoje ant grunto. Tačiau apie tai dabar negalvojame“, – pridūrė R.Balžekas, kuris yra ir Lietuvos vyrų teniso rinktinės kapitonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius