-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 07

Borisas Beckeris: „Novakas Džokovičius per mažai dirbo ir jis pats tai žino“

Antradienį serbas Novakas Džokovičius savo socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad nutraukė bendradarbiavimą su trejus metus jį treniravusiu Borisu Beckeriu. Pastarasis pripažino, jog tai buvo apibusis sprendimas, tačiau teigė, kad antroji pasaulio raketė turėjo daugiau laiko praleisti treniruotėse.
Borisas Beckeris
Borisas Beckeris / „Scanpix“/AP nuotr.

B.Beckeris jau kiek anksčiau pripažino, kad pastarieji šeši mėnesiai dirbant su N.Džokovičiumi buvo nelengvi. Serbas prarado motyvaciją treniruotis, o tai kainavo jam pirmąją vietą ATP pasaulio reitinge.

„Mes kartu priėmėme sprendimą, kad mūsų bendradarbiavimas yra baigtas, – teigė B.Beckeris. – Tai buvo neįtikėtina kelionė. Per trejus metus mes iškovojome labai daug pergalių.

Žinoma, yra ir keli pralaimėjimai, kuriuos norėčiau ištrinti iš savo atminties. Tačiau, jeigu kas nors man būtų pasakęs, kad laimėsime šešis „Didžiojo kirčio“ turnyrus ir pakilsime į pirmąją vietą pasaulio reitinge, tai iš karto būčiau sutikęs darbuotis.“

N.Džokovičius šiemet iškovojo išsvajotąjį „Roland Garros“ titulą, tačiau anksti iškrito Vimbldone bei olimpiadoje, o „US Open“ finale nusileido Stanui Wawrinkai.

„Scanpix“ nuotr./„US Open“ finalas: Stanas Wawrinka – Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./„US Open“ finalas: Stanas Wawrinka – Novakas Džokovičius

„Tai buvo abipusis sprendimas, – atskleidė B.Beckeris. – Tačiau tai nebuvo impulsyvu.

Manau, kad pastarieji šeši mėnesiai mums buvo labai nelengvi. Mano rankos buvo surištos, nes negalėjau su juo dirbti tiek, kiek norėjau. Novakas per mažai laiko praleido treniruotėse ir jis tikrai tai supranta.

Sėkmė neateina savaime. Tai ne kažkoks mygtukas, kurį paspaudi. Reikia labai sunkiai dirbti, nes tavo varžovai daro tą patį.

Nežinau ar jis turėjo rimtų asmeninių problemų, nes Novakas yra laimingai vedęs vyras. Jis taip pat turi ir gražų sūnų.

Anthony Behar/Sipa USA/Novakas Džokovičius
Anthony Behar/Sipa USA/Novakas Džokovičius

Tačiau tenise turi būtų didelis savanaudis. Turi susikoncentruoti tik ties savimi, bet tuomet kenčia šeima. Nemanau, kad buvo kažkas rimto. Jis tiesiog pasiilgo savo šeimos ir norėjau jai skirti daugiau dėmesio.“

Nepaisant to, kad N.Džokovičius prarado pirmąją vietą ATP pasaulio reitinge, B.Beckeris įsitikinęs, jog serbas ten dar sugrįš:

„Manau, kad jis bus įskaudintas. Tos nesėkmės šiek tiek pakeis jo mąstymą. Gali būti, kad to jam tik ir reikėjo, nes du su puse metų jis praktiškai nepralaimėjo.

Neturiu abejonių, kad Novakas ir vėl bus pirmoji pasaulio raketė, tačiau jam reikia sugrįžti į kortus ir sunkiai dirbti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius