-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 05

Britų tyrimas atskleidė, kad tenisininkai gyvena ilgiau nei kitų sporto šakų atstovai

Turime gerų naujienų plaukimams, tenisininkams bei Zumbos šokėjams. „British Journal of Sports Medicine“ atliko tyrimą, kuriame paaiškėjo, kad minėtųjų veiklų atstovai turi geresnes galimybes gyventi ilgiau nei kitų sporto šakų žaidėjai.
Teniso kamuoliukas
Teniso kamuoliukas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad plaukimas, rakečių sportas ir aerobika geriausiai padeda apsisaugoti nuo bet kokios mirtį galinčios atnešti ligos. Įdomu tai, kad bėgimas ar futbolas toli gražu neprilygsta prieš tai minėtosioms veikloms.

Tyrime dalyvavo daugiau nei 80 tūkst. žmonių, o duomenys buvo renkami 1994-2008 metais Anglijoje ir Škotijoje. Žmonės atsakinėjo apie savo pastarųjų kelių savaičių veiklą, kuri priverstų juos prakaituoti. Tai galėjo būti ne tik sportas, tačiau ir namų ruošos darbai, pasivaikščiojimas ar sunkumų kilnojimas.

Buvo tiriami šešios populiariausios sporto šakos: dviračių sportas, aerobika, gimnastika arba šokis, bėgimas, futbolas arba regbis ir visi rakečių sportai.

Kiekvieno apklausos dalyvio sveikata buvo prižiūrima devynerius metus, o vidutinis jų amžius siekė 52 metus. Visi rakečių sporto atstovai savo mirties riziką sumažino 47 proc., o plaukikai ir aerobikos atstovai atitinkamai 28 ir 27 proc.

Kalbant apie širdies ligas ir galimą širdies smūgį, tai teniso žaidėjai savo riziką tokiems atvejams sumažino net 56 proc. Tuo tarpu plaukikai (41) ir aerobikos (36) gerbėjai liko antroje bei trečioje vietoje.

„Šis tyrimas mums parodė, kad geriausia yra daryti aerobiką ir ją papildyti keliomis plaukimo treniruotėmis bei tenisu ar skvošu, – teigė kardiologas Satjitas Bhusris. – Tai padeda stiprinti raumenis ir tuo pačiu didina ištvermę“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius