-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 17

Daviso taurė: Berankis nukovė Kavčičių ir padovanojo pirmąjį tašką Lietuvai (nuotraukos, komentarai, video)

Mūšį dėl istorinės galimybės žaisti Daviso taurės Europos–Afrikos zonos I grupėje Lietuvos rinktinė pradėjo pergalingai. Pirmajame mače penktadienį geriausias mūsų tenisininkas Ričardas Berankis po permainingos keturių setų kovos 3:6, 6:2, 7:6 (11:9), 6:4 įrodė savo pranašumą prieš antrąją Slovėnijos raketę Blažą Kavčičių.
Mačo akimirka
R.Berankis šventė pergalę / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Po šios pergalės lietuviai penkių dvikovų mače išsiveržė į priekį rezultatu 1:0.

Komentarai

„Mačas tikrai buvo labai įtemptas. Ypač trečias setas. Varžovas turėjo dvi galimybes laimėti tą setą ir vieno iš tų žaidimų metu aš pataikiau į tinklą. Galima sakyti, jog tuo metu man pasisekė“, - atviravo R.Berankis.

„Pirmajame sete buvau truputį įsitempęs, reikėjo įsižaisti. Vėliau viskas sekėsi gerai. Ir padavimas, ir smūgis iš dešinės, ir ypač – iš kairės“, - dėstė R.Berankis.

„Varžovas taip pat žaidė labai stabiliai. Visą mačą jis išsilaikė viename lygyje – nei žemiau, nei aukščiau“, - pridūrė geriausias Lietuvos tenisininkas, prisipažinęs, jog labiau pavargo ne fiziškai, o emociškai.

„Kokį balą šiandien sau parašyčiau? Pergalės balą“, - teigė R.Berankis.

VIDEO: 15min.lt - Berankio komentaras po pergalės prieš Kavčičių


Į spaudos konferenciją iš pradžių ateiti atsisakęs B.Kavčičius, vėliau, pagrasintas vyriausiojo mačo teisėjo, buvo priverstas tai padaryti.

„Ne mažiau kaip 15 procentų mačo baigties lėmė publika. Slovėnijoje pažiūrėti teniso susirenka vos keli žiūrovai, todėl mums nebuvo įprasta žaisti tokioje atmosferoje. Ji buvo tikrai puiki“, - pasakojo pralaimėjusysis.

„Žaidžiau su trauma. Susileidęs nuskausminamuosius vaistus. Tačiau savo šaliai padėsiu visada – net ir traumuotas“, - teigė B.Kavčičius.

Prieš susitikimą

20-metis R.Berankis pajėgiausių pasaulio tenisininkų reitinge pagal ATP užima 106-ą vietą. Tuo tarpu jo varžovas 23 metų slovėnas yra 120-as.

Prieš mačą R.Berankis džiaugėsi, kad burtai į Vito Gerulaičio vardo teniso akademijos kortus lėmė žengti pirmajam. Lietuviui iš atminties neišdilo ir skaudus pralaimėjimas slovėnams pernai Liublianoje.

Savo ruožtu slovėnai lengvos kovos nesitikėjo, nors ir neslėpė galvojantys tik apie teigiamą rezultatą.

Lietuviai iki lemiamo Daviso taurės Europos–Afrikos zonos II grupės mačo atžygiavo vienodais rezultatais 3:2 įveikę britus ir airius, o slovėnai dukart 5:0 sutriuškino norvegus ir bulgarus.

Po R.Berankio ir B.Kavčičiaus dvikovos į kortus žengs antroji Lietuvos raketė 19-metis Laurynas Grigelis (ATP – 404) ir slovėnų lyderis 23 metų Grega Žemlja (ATP – 119).

Dvikovos eiga

10 minučių iki mačo

Skamba Lietuvos ir Slovėnijos nacionaliniai himnai.

5 minutės iki mačo

R.Berankis žengia į kortus, sukeldamas audringas beveik 2 tūkst. sirgalių ovacijas. Tenisininkai apšilinėja.

1 setas

Burtus laimėjo Lietuva. R.Berankis pasirinko kamuoliuką priiminėti. Pirmasis paduoda B.Kavčičius.

1 setas

Agresyviai nusiteikęs R.Berankis iš karto perėmė varžovo padavimą išsiverždamas į priekį (1:0).

1 setas

Tačiau B.Kavčičius kirto atgal - susikūrė dvi galimybes laimėti R.Berankio padavimą (15:40). Lietuviui pavyko vieną tašką išsaugoti, bet po to sekęs netaiklus smūgis padovanojo geimą varžovui, kuris išlygino seto rezultatą (1:1).

1 setas

Įsižaidęs B.Kavčičius laimėjo ir savo padavimą (1:2), nors ir padarydamas vieną dvigubą klaidą, bet ir atlikdamas du "eisus".

1 setas

Ketvirtąjį geimą R.Berankis pradėjo klaidomis (0:30). Nors lietuviui pavyko atsitiesti (30:30), bet dar du smūgiai į tinklą padovanojo trečiąjį geimą iš eilės B.Kavčičiui (1:3).

1 setas

Nors ir sunkiai, B.Kavčičius laimėjo savo padavimą, taip užtikrintai išsiverždamas į priekį pirmajame sete (1:4).

1 setas

Kiek atsipūtęs R.Berankis greitai laimėjo savo padavimą, sušvelnindamas seto rezultatą (2:4).

1 setas

B.Kavčičius į tai atsakė "sausai" laimėtu geimu (2:5).

1 setas

R.Berankis neleido slovėnui jau šiame geime laimėti pirmojo seto (3:5).

1 setas

Deja, B.Kavčičius užtikrintai laimėjo savo padavimą ir pirmąjį setą (3:6), mače iki trijų laimėtų setų išsiverždamas į priekį (0:1).

2 setas

Išklausęs rinktinės kapitono ir trenerio Remigijaus Balžeko patarimų R.Berankis antrąjį geimą pradėjo galingai. Pelnęs du "eisus" lietuvis užtikrintai išsiveržė į priekį antrajame sete (1:0).

2 setas

Tuo pačiu atasakė ir galingai padavinėjantis B.Kavčičius (1:1).

2 setas

Vis labiau įsižaidžiantis R.Berankis savo padavimą laimėjo be didesnių sunkumų, varžovui geime leisdamas pelnyti tik vieną tašką (2:1).

2 setas

Paduodant B.Kavčičiui, R.Berankis susikūrė tris progas laimėti varžovo padavimą. Slovėnui pavyko išsaugoti pirmuosius du taškus, bet padaręs dvigubą klaidą jis padovanojo geimą lietuviui (3:1).

2 setas

R.Berankis tvirtai perėmė iniciatyvą. Savo padavimą geriausias Lietuvos tenisininkas laimėjo "sausai". Antrajame sete jis pirmauja jau 4:1.

2 setas

Atkunta ir tribūnos. Gerbėjai garsiai traukia "O Ryčka, Ryčka".

2 setas

B.Kavčičius savo padavimo metu išsiveržė į priekį 40:15, bet R.Berankiui pavyko laimėti tris taškus iš eilės ir įgyti galimybę laimėti varžovo padavimą (40:A). Varžovas išlygino, bet R.Berankis vėl pagrasino laimėsiantis jo padavimą (40:A). Deja, lietuviui nepavyko išnaudoti nė vieno iš šių šansų (4:2).

2 setas

Savo padavimo metu R.Berankis šovė į priekį (40:0). B.Kavčičiui pavyko laimėti du taškus iš eilės, bet tai buvo viskas, ką šiame geime sugebėjo padaryti slovėnas. R.Berankis antrajame sete išsiveržė į priekį 5:2.

2 setas

Savo padavimo metu slovėnas tvirtai išsiveržė į priekį (40:15). Tačiau R.Berankis nepalūžo, pelnė keturis taškus iš eilės, taip laimėdamas geimą ir antrąjį setą (6:2). Mačo rezultatas tapo lygus - 1:1.

3 setas

Trečiąjį setą padavimu pradėjo R.Berankis. Nepaisant to, į priekį išsiveržė slovėnas (30:40). Laimei, Lietuvos rinktinės lyderiui pavyko atsitiesti ir laimėti pirmąjį geimą (1:0).

3 setas

B.Kavčičius savo padavimą laimėjo kur kas lengviau - keturiais taškais be atsako (1:1).

3 setas

Sėkmingą seriją B.Kavčičius pratęsė ir R.Berankio padavimo metu. Visgi nors slovėnas pirmavo 15:40, galingi lietuvio padavimai neleido varžovui išsiveržti į priekį trečiajame sete (2:1). Įspūdingo atsitiesimo metu R.Berankis pelnė du "eisus" iš eilės.

3 setas

Ketvirtąjį geimą laimėjęs B.Kavčičius vėl išlygino trečiojo seto rezultatą (2:2).

3 setas

Gražus R.Berankio žaidimas ir pergalė penktajame geime (3:2).

3 setas

Tenisininkai toliau keitėsi laimėtais padavimais. Šį kartą "sausai" tai padarė B.Kavčičius (3:3).

3 setas

"Sausai" laimėtu geimu atsakė ir R.Berankis (4:3).

3 setas

Tęsiasi "sausai" laimėtų padavimų serija. Aštuntajame geime pranašesnis buvo B.Kavčičius (4:4).

3 setas

Devintasis geimas jau buvo kur kas atkaklesnis (40:40), bet R.Berankis lemiamu momentu susikaupė ir laimėjo du taškus iš eilės, vieną jų – „eisu“ (5:4).

3 setas

Po B.Kavčičiaus padavimų rezultatas vėl tapo lygus (5:5).

3 setas

11-ajame geime kova vėl prasidėjo lygiai (30:30). Visgi R.Berankis dar kartą pademonstravo savo šaltakraujiškumą - pelnė du taškus iš eilės ir laimėjo geimą (6:5).

3 setas

B.Kavčičius savo padavimą laimėjo sausai (6:6). Trečio seto laimėtojas paaiškės po pratęsimo.

3 setas

R.Berankiui savo padavimo laimėti nepavyko (0:1).

3 setas

Tiesa ir B.Kavčiui pavyko laimėti tik vieną savo padavimą iš dviejų (1:2).

3 setas

Pasiaukojamai žaidęs B.Kavčičius sugebėjo laimėti, jau atrodytų, beviltišką tašką ir tai šiek tiek išmušė R.Berankį iš vėžių (1:4). Laimei, netrukus lietuvis įspūdingais smūgiais laimėjo abu B.Kavčičiaus paduotus kamuoliukus (3:4).

3 setas

R.Berankis tęsė sėkmingą seriją - laimėjo ir abu savo padavimus, pirmą kartą pratęsime išsiverždamas į priekį (5:4).

3 setas

Paduodant varžovui R.Berankis išsiveržė į priekį (6:4), bet laimėti seto jau sekančiame žaidime lietuviui nepavyko (6:5).

3 setas

R.Berankio padavimo metu slovėnas kamuoliuką atmušė per aukštai ir teisėjai liepė žaidimą pakartoti. Tokiu sprendimu nepatenkinti slovėnai puolė ginčytis ir gavo teisėjo įspėjimą. Deja, aistros R.Berankiui nepadėjo - jis pralaimėjo vieną iš savo padavimų ir nepasinaudojo dar viena galimybe laimėti setą (7:6).

3 setas

B.Kavčičius savo padavimo metu neklydo (7:8).

3 setas

R.Berankis nepalūžo (8:8).

3 setas

Ir išsiveržė į priekį (9:8).

3 setas

Dramatiška kova tęsėsi - slovėnas vėl išlygino rezultatą (9:9).

3 setas

Įspūdingas R.Berankio smūgis į patį korto kampą ir lietuvis laimėjo vieną varžovo padavimą (10:9).

3 setas

Ketvirtąją galimybę laimėti setą R.Berankis išnaudojo - 7:6 (11:9). Mačo iki trijų laimėtų setų rezultatas tapo 2:1 lietuvio naudai.

4 setas

Ketvirtą setą R.Berankis pradėjo galingai. Po trumpos petraukėlės atnaujinus mačą lietuvis iš karto sugebėjo laimėti varžovo padavimą ir išsiveržti į priekį (1:0).

4 setas

B.Kavčičius iš karto puolė lyginti rezultato. Permainingo geimo metu slovėnas susikūrė net keturias galimybes laimėti R.Berankio padavimą, tačiau lietuvis visas jas apgynė ir šventė pergalę (2:0).

4 setas

Savo padavimą B.Kavčičius laimėjo „sausai“ (2:1).

4 setas

Be didesnių problemų savo padavimą laimėjo ir R.Berankis (3:1).

4 setas

Penktajame geime virė įnirtinga kova. Deja, šį kartą sėkmė plačiau šypsojosi slovenui, kuriam pavyko sušvleninti ketvirtojo seto rezultatą (3:2).

4 setas

R.Berankiui laimėti savo padavimą sekėsi kur kas lengviau (4:2).

4 setas

Antroji Slovėnijos raketė atsakė tuo pačiu - 4:3.

4 setas

R.Berankis užtikrintai laimėjo savo padavimą (5:3). Iki laimėto mačo lietuviui trūksta tik vieno laimėto geimo.

4 setas

Jau 9-ajame geime R.Berankiui laimėti mačo nepavyko. To padaryti neleido galingai kamuoliuką padavinėjęs B.Kavčičius (5:4).

4 setas

Jei R.Berankis laimės šį savo padavimą, lietuvis laimės ir visą mačą.

4 setas

R.Berankis iš karto šovė į priekį (30:0).

4 setas

O netrukus dar pridėjo ir „eisą“, ant kojų pakeldamas visus žiūrovus (40:0).

4 setas

B.Kavčičius klysta ir padovanojo pergalę R.Berankiui (6:4).

4 setas

Triumfuojantis R.Berankis dėkoja audringai jį palaikusiems gerbėjams.

4 setas

Galutinis mačo rezultatas - 3:6, 6:2, 7:6 (11:9), 6:4 R.Berankio naudai!!!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius