-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 29

ITF atliko svarbų pokytį olimpiniame teniso turnyre

Tarptautinė teniso federacija (ITF) paskelbė, kad olimpiniuose teniso turnyruose nebeliks ilgų maratonų bei niekaip nesibaigiančio trečiojo seto. Nuo šiol trečiame sete rezultatui esant 6:6 bus žaidžiamas pratęsimas („tiebreak'as“). Kadangi finale yra žaidžiami penki setai, tai ta pati taisyklė galios šio mačo penktame sete.
Olimpiniai žiedai Rio de Žaneire
Olimpiniai žiedai Rio de Žaneire / „Scanpix“/AP nuotr.

Tai labai svarbūs pokyčiai šiose varžybose, nes vos prieš ketverius metus Londone Rogeris Federeris argentinietį Juaną Martiną Del Potro trečiame sete nugalėjo rezultatu 19:17.

Iš „Didžiojo kirčio“ turnyrų tik „US Open“ čempionate penktame sete yra žaidžiamas pratęsimas. Šveicarijos maestro R.Federeris ne sykį siūlė trumpinti ir kitų „Didžiojo kirčio“ čempionatų lemiamus setus, todėl pateikė savo variantą:

„Pratęsimas galėtų būti žaidžiamas, kai rezultatas tampa 12:12. Tuomet tenisininkai santykius išsiaiškintų greičiau. Žaidėjai iki šio rezultato turės daug šansų palaužti varžovą, o jeigu abu turi po 12 laimėtų geimų, tai tegul žaidžia pratęsimą.“

Tiesa minėtojo Šveicarijos tenisininko Rio de Žaneireas neišvys. Jis dėl kelio traumos buvo priverstas pabaigti savo 2016 metų sezoną.

Olimpinis teniso turnyras prasidės jau kitą savaitę, o jame pirmą kartą istorijoje dalyvaus ir Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius