-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 19 /13:31

Kaip tai įvyko: Ričardas Berankis prieš Maxime'ą Teixeirą – 6:3, 6:4

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis tęsia pergalių žygį Orleane (Prancūzija) vykstančiame ATP „Challenger“ serijos teniso turnyre. Trečiadienį antrajame vyrų vienetų rate 21 metų lietuvis užtikrintai 6:3, 6:4 nugalėjo kortų šeimininką Maxime'ą Teixeirą.
Ričardas Berankis prieš Maxime'ą Teixeirą.
Ričardas Berankis prieš Maxime'ą Teixeirą. / 15min.lt montažas

R.Berankis geriausių pasaulio tenisininkų reitinge šiuo metu užima 123 vietą, o metais vyresnis prancūzas yra 162-as.

Už pergalę R.Berankiui atiteko ne tik vieta vyrų vienetų varžybų ketvirtfinalyje, bet ir 25 ATP reitingo taškai bei 3,1 tūkst. eurų čekis.

Ketvirtfinalyje lietuvio lauks akistata su 28 metų prancūzu Augustinu Gensse (ATP 159) arba 23 metų ispanu Roberto Bautista-Agutu (ATP 179).

Pirmajame rate lietuvis pirmadienį 7:6 (7:4), 3:6, 6:4 palaužė argentinietį Federico Delbonį (ATP 180), o M.Teixeira antradienį 7:6 (7:4), 2:3 nugalėjo dėl traumos mačą nutraukusį kitą prancūzą Edouardą Rogerį-Vasseliną (ATP 101).

Teniso turnyro Orleane prizų fondą iš viso sudaro 106,5 tūkst. eurų, o vienetų varžybų nugalėtojui atiteks 125 ATP reitingo taškai bei 15,3 tūkst. eurų čekis.

MAČO EIGA

12:02

Tenisininkai jau kortuose ir pradeda apšilimą. Mačas netrukus prasidės.

12:07

Pirmasis paduos R.Berankis.

12:10

Mačas prasideda!

1 setas

R.Berankis klysta ir M.Teixeira išsiveržia į priekį (0:30). Lietuvis nesutinka su tokiu pirmojo „geimo“ scenarijumi, pelno keturis taškus iš eilės ir apgina savo padavimą – 1:0. Paskutinį tašką R.Berankis pelnė „eisu“.

1 setas

Prancūzas savo padavimą apgina „sausai“ – 1:1.

1 setas

Nė taško varžovui savo padavimo metu neatiduoda ir R.Berankis – 2:1. Tenisininkai kol kas sėkmingai atakuoja.

1 setas

R.Berankis rimtai kimba varžovui į atlapus. Lygu 30:30. Užsitęsęs taškas, keli fantastiški tenisininkų smūgiai, deja, puikiai ginasi M.Teixeira – 40:30. Lietuvis dar kartą išlygina 40:40. Ir perima iniciatyvą (40:A)! R.Berankis turi puikią galimybę laimėti varžovo padavimą, bet nepataiko į aikštelę... (40:40). Prancūzas išsikapsto iš sudėtingos situacijos ir laimi ketvirtąjį „geimą“. Vėl lygu – 2:2.

1 setas

Savo padavimo metu R.Berankis taškus renka užtikrintai – 3:2.

1 setas

Fantastiški lietuvio smūgiai ir jis diktuoja sąlygas M.Teixeiros padavimo metu – 0:30, 30:40. Dar viena galimybė laimėti varžovo padavimą. Ir R.Berankis ja pasinaudoja! Puikus smūgis, po kurio pirmojo seto rezultatas tampa jau 4:2 lietuvio naudai.

1 setas

R.Berankis daro pirmąją dvigubą klaidą (0:15). Lygu 30:30. M.Teixeira kovoja iš paskutiniųjų, o R.Berankio atakos nepavyksta. Lietuvis klysta, o prancūzas švelnina rezultatą – 4:3.

1 setas

R.Berankis mėgina iš karto atsigriebti – 15:40. Net dvi galimybės vėl laimėti M.Teixeiros padavimą. Lietuvis nesikarščiuoja ir šaltakraujiškai pelno dar vieną tašką, susigrąžindamas dviejų „geimų“ pranašumą – 5:3.

1 setas

Savo padavimo metu R.Berankis varžovui šį kartą nesuteikia jokių vilčių. Du „eisai“ ir „sausai“ laimėtas „geimas“. Pirmąjį setą lietuvis laimi 6:3.

Statistika

R.Berankis ne visada sėkmingai paduoda pirmuoju bandymu (63 proc.), tačiau, kai tai pavyksta, beveik visadaa pelno taškus (87 proc.). Pagal iš viso laimėtus taškus lietuvis pirmauja 30 prieš 19.

2 setas

Antrasis setas prasideda M.Teixeiros padavimais. Vyksta lygi kova – 30:30. Prancūzas pelno du taškus iš eilės ir išsiveržia į priekį – 0:1.

2 setas

Prancūzas patampo lietuviui nervus (40:30), bet R.Berankis siunčia „eisą“ ir lygina antro seto rezultatą – 1:1.

2 setas

M.Teixeira nelengvai, bet dar kartą apgina savo padavimą. Antrą kartą iš eilės, po dviejų nesėkmingų bandymų pirmojo seto pabaigoje. Rezultatas 1:2 prancūzo naudai.

2 setas

R.Berankis paskuba ir suklysta (0:30). Gražus lietuvio taškas, bet čia pat puikiu smūgiu atsako M.Teixeira (15:40). Prancūzo rankose dvi galimybės laimėti lietuvio padavimą. Pirmąją R.Berankis sunaukina "eisu", bet antrąją M.Teixeira išnaudoja, galingu smūgiu siųsdamas kamuoliuką į R.Berankio neginamą aikštelės vietą. Prancūzas perima iniciatyvą – 1:3.

2 setas

R.Berankis puola ginti pralaimėto savo padavimo – 15:40. Dvi galimybės trečią kartą mače laimėti M.Teixeiros padavimus. Pirmąją prancūzas apgina, bet vėliau suklysta ir rezultatas – 2:3.

2 setas

Tęsiasi keista serija. Trečiame „geime“ iš eilės varžovas turi galimybę laimėti atakuojančio žaidėjo padavimą. Šį kartą tokią galimybę vėl susikuria M.Teixeira (30:40). Ir dar vieną (40:A). R.Berankis ginasi „eisu“. Deja, nepataiko ir prancūzas turi dar vieną galimybę (40:A). Lietuvis nepraranda savitvardos. Galingas padavimas, puikus taškas, „eisas“ ir laimėtas „geimas“. Antrame sete lygu – 3:3.

2 setas

R.Berankis atliko jau 9 „eisus“, o M.Teixeira – nė vieno.

2 setas

R.Berankis tęsia sėkmingą seriją ir varžovo padavimų metu – 0:15. 0:30, 0:40. Net trys galimybės laimėti M.Teixeiros padavimą. Ir lietuvis išnaudoja antrąją iš jų! Jau 4:3. R.Berankis laimi trečią „geimą“ iš eilės.

2 setas

R.Berankis laimi ir savo padavimą. Ketvirtas iš eilės pergalingas lietuvio „geimas“ – 5:3. Iki pergalės antrajame sete ir mače lietuviui trūksta tik dar vieno „geimo“.

2 setas

M.Teixeira dar nepasiduoda – 5:4.

2 setas

Jei R.Berankis apgins savo padavimus, jis laimės mačą.

2 setas

R.Berankis žaidžia šaltakraujiškai. Laimi „geimą“, setą ir mačą! Galutinis rezultatas 6:3, 6:4.

2 setas

Dvikova truko 1 valandą ir 17 minučių.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius